Respirație grea, senzație de greutate în piept.

22-07-2021
Maria2005
Nu este medic/terapeut
Maria2005
Bună ziua. Ca să înțelegeti situația, am stat cu prietenul meu la el 3 luni. După 3 luni ne-am certat foarte rau (nu avusesem nici o cearta un an si ceva) și a trebuit să mă întorc acasă la părinți. El trebuia să plece o lună în serviciu. Am făcut un atac de panica si am venit la urgențe (asta fiind prin 10 iunie) si mi s-a spus ca e pe baza de stres si supărări si mi s-a recomandat sa iau sedatif pc însă nu mi s-a spus cât și cum. După incident parcă tot simțeam inima bătând tare și stări de neliniște. Am încercat să mă calmez. Cu cateva exerciții de respirație reușeam să mă calmez până la urmă. La vreo 2 săptămâni și ceva dupa atacul inițial făcusem efort toată ziua și seara am simțit din nou ca mi-o ia inima razna si ca ma calmez greu. Mi-am chemat salvarea, mi-au spus la fel, ca e pe baza de supărări si sa iau sedatif pc cand mai am astfel de senzații. Am mai simțit după că respir greu sau că simt că o presiune/greutate pe piept. Acum 2 zile am mai aflat o veste nasoală legată de sănătatea mamei prietenului meu si la fel am simțit ca respir greu si am încercat sa ma calmez și am reușit. Ieri nu am avut nici o problemă. Astăzi însă m-am întâlnit cu două foste colege de liceu și am fumat 3 țigări. În ultima saptamana simt ca nu prea mai intră țigările si ca ma simțeam moleșită când fumam si respiram puțin mai greu. După ce am plecat acasă de la întâlnirea cu fetele parca simțeam ca imi bate inima mai rapid dar nu am dat prea multa atenție. Am ajuns in mall cu mama mea și am simtit ca nu pot sa respir si ca am o greutate pe piept. Am venit la urgențe și aveam tremur ușor, îmi amortisera putin mâinile și picioarele și am zis ca sigur e un atac de panică. Acum sunt la urgențe, încă aștept un consult de vreo 2-3 ore și am zis să scriu și aici. Mă gândesc că probabil imi vor spune ca e de la supărări si sa iau calmante și atât. Doar că îmi fac griji să nu fie ceva la inimă pentru că sunt 3 atacuri deja in 2 luni. Observ ca am început sa nu mai fiu sigura pe multe lucruri, mai ales pe prietenul meu. Cand imi spune ca ma iubește il întreb de multe ori "sigur?" si cand nu raspunde ma gândesc ca e cu alta chit ca stiu ca nu face așa ceva. Înainte de aceste întâmplări nu aveam absolut nimic; nici o boala, nimic. Dupa incidentul in care a trebuit sa plec acasa am început sa simt ce am descris mai sus. Plănuiesc să renunț de tot la fumat dar nu știu ce sa fac în legătură cu aceste întâmplări. Mai ales ca acum si prietenul meu are o perioada grea cu mama lui e si mai greu. Ce analize ați sugera? Ah și de 3 zile am o ureche înfundată si nu stiu de la ce și mă exasperează. Simt că parcă mi-a pus Dumnezeu tot ce e mai rău pe cap. Vă rog, dați-mi un sfat. Vă mulțumesc!
2 comentarii
0
22-07-2021, ora 17:47
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Aveti somatizari de anxietate si atacuri de panica. Daca dureaza mai mult de 15 zile, adresati-va unui psihiatru pentru tratament si unui psiholog. Anxietatea este o afectiune psihica. Faceti orientativ test de anxietate online.
0
27-07-2021, ora 19:48
Maria2005
Nu este medic/terapeut
Maria2005
Am facut teste de pe nici nu știu câte site-uri și unele îmi dau normal altele moderat. Am noroc că iau niște Nervocalmin pe baza de plante și mă mai liniștesc și la muncă nu am nici o treabă. Doar că acum dacă mă doare ceva pac sar pe internet și caut și asta mă neliniștește câteodată.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: