Rugaminte- AVC Sunt șanse să-si revină, să meargă, sa vorbească clar, să aibă viata cea dinainte?

14-03-2022
cezmary
Nu este medic/terapeut
cezmary
Tatal meu in vârstă de 74 de ani a avut accident vascular, pe partea stângă, si părea ca nu mai are control asupra membrelor de pe partea dreaptă. Intervenția medicală a avut loc în nici patru ore. Astăzi, după 4 zile de spitalizare mi s-a dat voie să-l văd: se mișcă de pe o parte pe alta, mănâncă puțin, își misca bratele, picioarele, a mers si in picioare, ajutat de asistente, însă vorbește aproape indescifrabil. Vă rog o părere, un sfat! Sunt șanse să-si revină, să meargă, sa vorbească clar, să aibă viata cea dinainte? Și ce as mai putea să fac pentru a-l readuce la viata dinainte! Vă mulțumesc mult!
3 comentarii
0
15-03-2022, ora 20:28
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Daca interventia medicului a fost repede e bine. Acum nu aveti prea multe de facut decit citeva lucruri pentru recuperare, pe care si medicul le va indica,. Daca nu are inca pareza e f f bine prin antrenament fizic, miscare zilic din ce in ce mai mult si cu ambitie functiile vor reveni, daca atacul a fost mult mai grav trebue sa va obisnuiti cu modul lui de mobilitate adica mai greoae.
Cu partea cealalta, vorbirea, nu trebue sa va speriati, sunt persoane care au inceput sa vorbeasca la fel ca un copil dar in timp, cu progrese mult mai rapide. Totul a contat cit de repede a fost intreventia medicului si cu ce tratament.
0
15-03-2022, ora 22:46
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Trebuie sa faca terapie pentru recuperare.
0
16-03-2022, ora 07:40
cezmary
Nu este medic/terapeut
cezmary
Va mulțumesc mult!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.