Rutina in familie si in viata sexuala

07-03-2011
Jasmyn77
Nu este medic/terapeut
Jasmyn77
Am ajuns la o etapa urata in familie: rutina. Suntem un cuplu perfect, ne intelegem de minune, totul se rezolva prin comunicare, dar... RUTINA a inceput sa ne plictiseasca.. Si situatia este mai deosebita: muncim impreuna la parterul unei case si locuim la etajul aceleasi case, adica suntem mereu impreuna si nu avem timp sa ne despartim, caci mai avem si un obicei de a face totul impreuna. In ultima vreme insa ne oboseste plictiseala. Nu prea ne permitem sa iesim din motive financiare, dar cand avem posibilitate mergem la parinti, la prieteni, la un gratar, la film etc. Rutina a intervenit chiar si in viata sexuala, care este buna, dar aceeasi. Suntem un cuplu deschis, care a incercat enorm de multe fantezii, ne-am permis si explorari nonconformiste. Astept sfaturi practice: CUM SCAPAM DE RUTINA???
6 comentarii
0
07-03-2011, ora 22:06
unombun
Nu este medic/terapeut
unombun
Hmmmm.cam nasoala chestie...nu cred ca mi-ar place nici chiar asa sa fim mereu impreuna..ar trebui sa iesiti in oras si separat.tu cu baietii la o bere sau la un fotbal...ea cu fetele ( prietenele ) la un ceai, o cafea etc..si apoi sa va intalniti seara...parerea mea.
0
08-03-2011, ora 14:32
Jasmyn77
Nu este medic/terapeut
Jasmyn77
El iese 2-3 ori pe saptamana la fotbal, la bere, mai iese cu prietenii pe unde au treaba. Eu nu prea, ca nu-mi plac cumparaturile si magazinele; nefiind din Bucuresti nu am nici prietene aici. Ma sperie rutina din pat, ca uneori mai este ceva deosebit - da, insa nu poti imbraca ceva super sexy in fiecare seara si nici nu se poate de fiecare data ca la inceput (aveam obiceiul s-o facem oriunde si oricand). Acum sunt sentimente si sunt puternice, deaceea n-as vrea sa pierdem sau sa lasam sa ne scape "al nostru". Voi cum va descurcati???
0
09-03-2011, ora 08:28
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Biletele de avion s-au ieftinit extraordinar de mult fata de situatia de acum cativa ani. Hotelurile sunt ieftine in extrasezon. Ce ati spune de un week-end intr-o capitala europeana ? Scrieti pe magazinul acela, sau ce e la parter "Renovare" si plecati de joi seara. Intoarcerea duminica sau luni. La Roma sau la Atena e minunat primavara.
0
09-03-2011, ora 22:23
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Presupun ca e vorba si de o tociirrea simiturilor. Este normal sa te simti jalnic cand faci acelasi lucruri perioade lungi de timp. Este chiar indicat sa combati rutina periculoasa, citesti si altceva decat Can-Can sau Libertatea, se formeaza conexiuni neuronale noi.
Eu de exemplu traduc pentru blog in fiecare zi, si ince

Insa uneori masina pe care ai avut-o o perioada lunga de timp nu te mai multumeste, idem calculatorul sau televizorul. Trebuie o plasma, LCDul e deja perimat, un playerhdmi, o poarta cu telecomanda. O gacica de rezerva la care sa evadezi ?

Adica stimuli din ce in ce mai puternici si variati. Parca intrevad un sablon maladiv universal.
0
10-03-2011, ora 09:01
Jasmyn77
Nu este medic/terapeut
Jasmyn77
Daca ar fi ata de simplu, dar este mult mai grav: nu avem televizor in casa, ne uitam decat la comedii si filme bune (fara violenta, porno etc), nu citim tot felul de porcarii, nu avem tangenta cu serialele. Am incercat la maxim posibil sa evitam tot mondenul care degradeaza cu viteza luminii. Nu suntem genul care cauta evadare in alta parte. Comunicarea nu lipseste nici noaptea dintre noi. Stiti ca in asemenea cazuri cu sau fara dorinta esti "altfel". Incercam sa rezistam in aceasta lume nebuna, dar rutina a intervenit !!! Apropo: mergem in calatorii de mii de km de 2-3 ori pe an, iar weekendurile le petrecem colindand Romania.
0
10-03-2011, ora 17:09
Dr. Laura Palii
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Laura Palii
Despartiti-va pe perioada concediului sau faceti cate o vacanta separat. Faceti o schimbare radicala in viata voastra comuna: schimbati casa, mobila, masina; luati-va un animal, faceti un copil; invatati un sport nou, duceti jucarii la o casa de copii... sunt prea multe lucruri care ati putea sa le faceti pentru a uita de rutina, doar luati noi decizii.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • iHeartUs - aplicația care îmbunătățește relația de cuplu
  • Timpul înlocuiește micile ciondăneli din cuplu cu umorul
  • Semne de alarmă într-un cuplu (ce ar putea arăta ca relația nu evoluează bine)
  • Nivelul de educație al partenerului influențează sănătatea generală a ambelor persoane din cuplu
  • Știința infirmă zicala conform căreia persoanele opuse sunt atrase una de cealaltă
  • Cum își influențează reciproc stilul de somn partenerii de cuplu?
  •