Nivelul de educație al partenerului influențează sănătatea generală a ambelor persoane din cuplu

©

Autor:

Nivelul de educație al partenerului influențează sănătatea generală a ambelor persoane din cuplu
Educația superioară a partenerului de viață este legată pozitiv de sănătatea generală a ambelor persoane dintr-un cuplu, cu o mărime a efectului care rivalizează cu impactul educației proprie a unei persoane asupra sănătății sale, constată un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Indiana. Rezultatele oferă o dovadă suplimentară că educația, pe lângă faptul că este valoroasă pentru indivizi, este și o resursă care poate fi partajată.
Pentru lucrarea actuală, cercetătorii au folosit date dintr-un studiu longitudinal desfășurat pentru o perioadă de peste o jumătate de secol, care a colectat informații cu privire la sănătatea respondenților, căsătoriile și rezultatele educaționale. Studiul a colectat date exclusiv de la cuplurile heterosexuale. Cercetătorii au observat în mod obișnuit o relație între educația soțului și sănătatea, dar natura acestei relații a fost mai greu de stabilit.

Deoarece oamenii mai sănătoși tind să aibă un nivel de educație mai ridicat și să se asocieze cu persoane, de asemenea, foarte educate, izolarea, efectul unic al educației conjugale poate fi dificil de izolat. Pentru a rezolva acest potențial impediment, echipa de cercetători a comparat starea de sănătate auto-evaluată a fraților ai căror soți aveau niveluri diferite de școlarizare. Ideea, a spus autorul studiului, profesorul Halpern-Manners, a fost de a găsi perechi de oameni care să fie cât mai asemănători posibil într-o varietate de dimensiuni și apoi să se întrebe dacă diferențele în educația partenerilor lor ar putea explica diferențele în sănătatea lor.

Ei au descoperit faptul că efectul educației soțului asupra sănătății generale autoevaluate a unei persoane este pozitiv și relativ mare, ceea ce sugerează că oamenii beneficiază dacă au parteneri mai educați, în același mod (și aproximativ în aceeași măsură) în care beneficiază dacă sunt ei foarte educați. Modelul observat a fost deosebit de pronunțat în rândul femeilor, a căror sănătate era mai strâns legată de educația conjugală.

„Faptul că observăm efecte încrucișate semnificative înseamnă că educația are beneficii de îmbunătățire a sănătății pentru individ, dar are și beneficii tangibile pentru cei din jurul lor”, a spus Halpern-Manners. „Acest lucru subliniază importanța educației, ca bun public în care merită să fie investit, și sugerează faptul că impactul general asupra sănătății publice poate fi cu mult mai mare decât ne imaginăm în mod obișnuit”.

sursa: News Medical

Data actualizare: 28-01-2022 | creare: 28-01-2022 | Vizite: 316
Bibliografie
Spousal education is positively linked to partner's overall health, finds study, link: https://www.news-medical.net/news/20220124/Spousal-education-is-positively-linked-to-partners-overall-health-finds-study.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • iHeartUs - aplicația care îmbunătățește relația de cuplu
  • Timpul înlocuiește micile ciondăneli din cuplu cu umorul
  • Știința infirmă zicala conform căreia persoanele opuse sunt atrase una de cealaltă
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum