Seroxat ! Folosește cineva ? Cât de eficient este ?

16-05-2017
Badica1
Nu este medic/terapeut
Badica1
Salut ! Am 29 ani iar anul trecut in septembrie in urma unui episod traumatic am început tratament cu cipralex pe care l-am luat decât 6 luni. După aceste 6 luni eram mai bine dar nu total, după care am început un tratament cu remeron 15 mg seara pentru somn., la care am adăugat și melatonina. Datorită faptului ca nu am făcut psihoterapie, și eu in continuare aveam nivelul de stres ridicat, m-a lovit un puternic episod depresiv. Am fost la psihiatru care acum mi-a prescris seroxat 20mg, anxiar 1/2 dimineața și 1 pastila seara. Am scos remeronul de tot fără efecte secundare. Sunt in a 4 a zi de seroxat și pot sa zic ca e Ok. Sunt mai sedat și liniștit. Am început și psihoterapie, sunt la a doua ședința, între timp am descoperit și o tiroida autoimună pt care iau Procor t. Psihiatria mi-a mai prescris și tonotil. Ce va întreb eu acum, ce părere aveți de seroxat ? Am citit pe forumuri de afara și in unele nu zice de bine. Cei care au luat seroxat ati avut și probleme cu somnul ?
3 comentarii
1
27-05-2017, ora 09:13
Psiholog Iosif Szenasi
Psihologie
Psiholog Iosif Szenasi
Buna ziua!

Medicamentele au efecte diverse. Acelasi medicament poate sa aibe efecte foarte bune la un pacient si efect zero sau negativ la altul. Cel mai bine este sa vedeti cum e in cazul dvs., cum va simtiti, iar in functie de asta medicatia este sau nu schimbata/ajustata de medic.

Sanatate!
0
27-05-2017, ora 12:26
Badica1
Nu este medic/terapeut
Badica1
L-am încercat 6 zile după care am renunțat. Am renunțat pentru ca îmi datea o stare de agitație permanenta, se accentuase depresia de nu mai eram in stare sa ma concentrez sa pot lucra și peste toate astea avea un efect de îmi tăiase toate emoțiile. Eu luasem 6 luni cipralex care ma scapase dintr-o depresie puternica cauzată de o trauma fizica și psihică.( înghițisem accidental un ciob de sticla ) și mi-a provocat durere și insomnii grave timp de o luna. După ce am văzut ca Cipralexul nu m-a ajutat sa îmi rezolv somnul, și depresia nu trecuse total eu am început sa iau 7, 5 mg de remeron care m-a ajutat la somn și puțin la depresie/anxietate. Am făcut o greșeală ca nu am început psihoterapie și stresul de la locul de munca mi-a accentuat anxietatea și m-a bagat iar in depresie. De aceea incercasem seroxat. In timpul asta am aflat de pe un forum din state ca seroxat este cel mai păcătos antidepresiv, cu cele mai grele renunțări la el și cu multe alte inconveniente( dovedit clinic ca afectează calitatea spermei), toate astea plus faptul ca nu îmi făcea bine am decis cu medicul sa îl întrerupem. Acum am mărit doza de remeron la 15 mg si in curând voi mai Adauga 7, 5 mg ca sa vedem dacă ma ajuta la depresie. Dacă nu, medicul a zis ca varianta următoare va fi Zoloft. Merg in paralel cu psihoterapia și cu 15 mg de remeron. Sunt 5 zile de când iau 15 mg și parca e un pic mai bine. Sper ca doza de remeron sa ma ajute sa pot trece peste starea de depresie care s-a accentuat de la oprirea seroxat. Ma bazez mult pe remeron ca ma ajuta și la somn, pentru ca dacă voi începe Zoloft medicul a spus ca va trebui sa renunț la remeron întrucât remeron împreuna cu orice antidepresiv gen Zoloft, cipralex sau seroxat au interacțiuni nefericite.
1
27-05-2017, ora 14:57
Psiholog Iosif Szenasi
Psihologie
Psiholog Iosif Szenasi
Daca schimbarea medicatiei s-a facut impreuna cu medicul psihiatru atunci e bine. De asemenea, este foarte bine si de admirat ca faceti concomitent si psihoterapie. Veti vedea ca lucrurile se aseaza incetul cu incetul.

Va doresc mult succes si multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: