sfaturi: lipsa vietii sexuale de aprox. 5 ani!

12-05-2007
daia
Nu este medic/terapeut
daia
Buna seara !
Am 43 de ani si sotul meu 53, deci cu 10 ani mai mare.Nu stiu ce sa cred, oare este normal ca intr-un cuplu care dureaza de 14 ani, sa nu mai existe viata sexuala de aprox.5 ani ?Precizez ca timp de 9 ani ne-am simtit bine impreuna chiar daca la inceput sotul meu nu a fost chiar atat de tandru.Eu tin la el foarte mult, il respect si nu as putea concepe sa-l insel vreodata.Din pacate viata noastra trece si chiar daca eu nu sunt ahtiata dupa sex am nevoie de dragoste, de tandrete, de respect.Amandoi suntem intelectuali.Din pacate nici comunicarea dintre noi nu este asa cum ar trebui sa fie intr-un cuplu.Nu avem copii desi eu mi-am dorit foarte mult, tot timpul altele au fost prioritatile, cariera, parintii lui etc.In concediu nu am mai fost de ani de zile asa ca nu stiu ce sa ma fac.Repet as avea nevoie de mai multa comunicare, de mai multa tandrete altfel spus sa fie mai tandru cu mine.Simt ca nu mai pot, daca incerc sa deschid o discutie, imi zice sa-l las sa se uite la tv.sau orice altceva.Nu sunt o persoana pisaloaga din contra, acasa isi gaseste linistea de care are nevoie.Oare doresc prea mult daca as vrea si eu o viata relativ normala dpdv afectiv?Ce ma sfatuiti ?
9 comentarii
0
13-05-2007, ora 00:00
alcisa
Nu este medic/terapeut
alcisa
Va astept cu un e-mail mai amplu -
Momentan refuzul sau de a purta o discutie la "masa verde" are cred eu o explicatie, insa cea mai in masura, daca nu sa o stiti macar sa o banuitzi a-ti fi dv.Metode de rezolvarea a situatiei ar fi mai multe.Va astept pt a va pune cateva intrebari, cu acordul dv evident, pe adresa mai sus mentionata.
Multa sanatate!
1
13-05-2007, ora 00:00
alexandrina7
Nu este medic/terapeut
alexandrina7
eu va sfatuiesc sa il parasiti!!!! acum, mai in gluma, mai in serios, e clar ca nu e normal ce se intampla. e posibil sa fi devenit impotent sau e posibil sa aiba pe altcineva si sa nu aiba curajul de a va spune acest lucru in fata. de aceea modalitatea prin care vrea sa va comunice aceasta este abstinenta sexuala. totusi, pentru suferinta dvs sunteti si dvs vinovata pentru faptul ca nu ati luat atitudine inca dupa prima luna de abstinenta sexuala pe care a adoptat-o sotul fata de dvs. ba, mai mult decat atat, faptul ca a evitat mereu sa faca un copil cu dvs trebuia sa va puna probleme. dac un barbat nu-si doreste copii cu partenera lui este un semn ca nu o iubeste!!! asadar, discutati cu el, faceti-i cunoscute nemultumirile dvs si apoi parasiti-l! apoi cautati-va un alt partener (daca se poate, mai tinerel-macar de varsta dvs) ! mult noroc!
1
14-05-2007, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Ha, ce frumos !
Dintr-un punct de vedere, sunt de acord cu fiecare din cei de mai sus...

A. raspunsul la o situatie de viata nu "exista" pur si simplu, el poate fi creat de dvs impreuna cu sotul. Cine stie cum este mai bine ? In principiu nimeni !
La fel, nimeni nu poate spune cine este "mai vinovat" ca celalalt...
Tocmai de aceea, pentru ca raspunsurile nu "exista" ci sunt create prin colaborare aveti nevoie SI de partener.
Daca nu stiti cum, atunci puteti apela la un psihoterapeut - singura sau mult mai preferabil, IN CUPLU.

B. pe de alta parte, inteleg ca ati ajuns in sfarsit la acel punct in care ati realizat ca asa nu se mai poate. V-a luat 5 ani, dar e bine ca in cele din urma a sosit momentul.
Ca atare, asa cum spunea si alexandrina de fapt, trebuie sa treceti la ACTION ! Dar nu in termeni de "cine-i vinovat" pentru ca deja nu mai conteaza si ar fi pierdere de timp.
Ci in termeni de :
- uite ce vreau eu
- uite ce vrei tu
- mai avem puncte comune in dorintele despre viitor ?
- ce solutii ne vin in minte acum ?
- suntem de acord cu solutiile celuilalt ?

Si nu in ultimul rand, luati in calcul vizita la un psihoterapeut bun de la dvs din oras, IMPREUNA cu sotul, pentru a crea raspunsul de care aveti nevoie.

Succes,
Andrei
0
14-05-2007, ora 00:00
Adela M
Nu este medic/terapeut
Adela M
Cu siguranta, cand spui ca iti doresti o viata afectiva normala, nu ceri marea cu sarea, dar uneori poate fi foarte greu sa obtii acest lucru, mai ales dupa ce trec atatia ani de instrainare si, implicit, de validare a racelii dintre voi.
Pe de alta parte, te felicit pentru rabdarea si toleranta de care dai dovada. Sunt calitati absolut necesare intr-o casnicie. Dar iata ca, la un moment dat, ajungi in situatia in care este necesar sa faci o evaluare a comportamentului tau: sunt aceste calitati suficiente pentru a-mi atinge scopul?
Spui ca nu esti o persoana pisaloaga. Si daca ai fi? Se pare ca discretia si eleganta in comportament nu te mai ajuta ca altadata sau, cel putin, nu in situatia aceasta. Evident, nu-ti sugerez sa dai cu pumnul in masa, ci sa adaugi calitatilor tale si fermitatea. Poate chiar in termenii precizati mai sus de Andrei: ce vreau eu, ce vrei tu etc.
In cel mai rau (neproductiv) caz, cel putin vei afla si parerea lui despre cum ar trebui sa se desfasoare viata sexuala dupa 50 de ani. Pentru ca daca intradevar el nu mai are activitate sexuala de atatia ani, nici lui nu-i este usor. Nici de suportat si nici de discutat.
Cine stie, poate asta o sa va apropie din nou. Chiar daca se va intampla pe calea mai grea.
0
15-05-2007, ora 00:00
corinutza_rodi
Nu este medic/terapeut
corinutza_rodi
VA IROSITI RESTUL VIETII ALATURI DE O "LEGUMA".SFATUL MEU ESTE SA INCERCATI SA REAPRINDE-TI ACEA FLACARA DE LA INCEPUT.INGRIJITI-VA MAI MULT, MERGETI LA SALA LA UN SALON DE INFRUMUSETARE, O GARDEROBA NOUA, INCERCATI SA-I ATRAGETI ATENTIA PRIN ACESTE LUCRURI SI INCERCATI SA-L FACETI SI UN PIC GELOS, IN CELE MAI MULTE CAZURI A AVUT REZULTATE.
DACA NU MERGE, NU VA IROSITI VIATA, N-ARE ROST, NICI O PESOANA NU MERITA ACEST LUCRU.

BAFTA, CORINA
1
18-05-2007, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Ce usor e sa sfatuiesti pe cineva sa dea cu toporul in ceea ce are...
Cum adica in cele mai multe cazuri a dat rezultate ? Cele mai multe din cate ? Si din ce categorie ? Si la ce varsta ? In ce conditii ?

Si daca sunt "de vina" amandoi ? Daca nici unul 'nu mai stie' cum sa revina la ce a fost ? Daca ar putea sa invete amandoi lucrul asta... ?
Ok...
0
20-05-2007, ora 00:00
Greece woman
Nu este medic/terapeut
Greece woman
Cum de s-a ajuns la asa ceva!!!5ani abstinenta!!!Daca tot spuneti ca sunteti o intelectuala ar trebui sa stiti ca viata sexuala este necesara pt un bun echilibru al organismului!Sfatul meu este sa va gasiti un amant viril si pe el sa-l lasati cu T.V-ul, cu ale lui!
0
28-05-2007, ora 00:00
DanV
Nu este medic/terapeut
DanV
Incercati metoda Coue in varianta de sugestie in somn pe care sa i-o faceti noapte de noapte.
Rezultatele va vor multumi. Consultati si cartea lui Pavel Corut "Catre culmile succeselor - Formula fericirii", la pag.195 cel putin.
Suplimente nutritive pentru reglarea metabolismului si cresterea vitalitatii - aloe vera, produse apicole, multi maca.
Credeti-ma ca eforturile (timp, efort personal, bani) depuse va vor depasi asteptarile
0
13-02-2008, ora 00:00
a.gide
Nu este medic/terapeut
a.gide
Draga Greece woman! Iti scriu tie.. daca este posibil as vrea sa tin legatura cu tine! Ce zici? Daca te intereseaza scrie-mi pe adresa -----*! Sau aici! Stiu nu este chiar bine ca-ti scriu aici, in timp ce altii cauta sa gaseasca raspunsuri la problemele lor!!! Scuze! Mai multe intr-un e-mail, daca... Salutari! LIVIA

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Frecventa sexului - importanta pentru viata intima?
  • Sexul la vârsta menopauzei
  • Cum poate fi îmbunătățit libidoul sexual feminin
  • O viața sexuală activă ne ajută să fim mai sănătoși și mai performanți la locul de muncă
  • Apetitul sexual scade de două ori mai mult la femei decât la bărbați, în relațiile pe termen lung
  • Cum poți influența libidoul sexual? - informații dovedite științific
  • Interesul sexual la bărbați - un avantaj important pentru starea de sănătate, inclusiv riscul de moarte
  •