sindrom anxios depresiv | Forumul Medical ROmedic

sindrom anxios depresiv

02-07-2010
naliana1
Nu este medic/terapeut
naliana1
buna ziua,

Va rog sa ma ajutat intr-o problema foarte dificila pentru noi toti. Despre ce este vorba? Tatal meu in varsta de 80 de ani a fost diagnosticat in urma cu 2 ani cu "sindrom anxios depresiv" fiind internat la Spitalul de boli nervoase Titan. Pe toata perioada internarii si cat a luat tratamentul rercomandat de medicul specialist, s-a simtit bine, accesele de nervozitate si agitatia fiind rare si mult temperate. Insa de aproape un an de zile nu a mai efectuat nici un control psihiatric si nici un tratament. Starile sale de agitatie, si de nervozitate, au reaparut, s-au indesit din nou, se supara din orice, se cearta, isi suspicioneaza vecinii, membrii familiei Are deasemenea insomnii destul de des. Medicul de familie i-a dat trimiteri catre medicul specialist psihiatru, in mai multe randuri, dar el refuza sa mearga, motivand ca nu este "nebun" si ca "medicamentele il fac sa doama toata ziua." Nu mai stim ce sa facem ca sa il ajutam si sa aducem linistea in familie!! Cum sa facem sa accepte consultul unui medic specialist si cum sa il ajutam sa isi ia medicatia?
18 comentarii
0
03-07-2010, ora 14:37
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Sărut mâna!

Stimată d-nă, încercaţi să-i explicaţi tatălui dvs., că nu i s-a dat trimitere la psihiatru pentru că ar fi nebun, ci pentru că are nevoie de o consultaţie psihiatrică, în urma căreia va primi o medicaţie, care-l va ajuta să aibă o viaţă mai echilibrată; mai confortabilă din punct de vedere mentalo-psihic.
Dacă refuză sistematic, încercaţi să apelaţi la serviciile unui medic homeopat. Homeopatia deţine foarte multe remedii, care acţionează la nivelul sferei mentalo-psihice, şi care, bineînţeles, au capacitatea să trateze un sindrom depresiv-anxios, şi nu numai.



Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
0
03-07-2010, ora 14:52
naliana1
Nu este medic/terapeut
naliana1
Din pacate el nu se considera bolnav si oricine incearca sa ii explice cu fumosul ca are probleme intra intr-un grav conflic cu el indiferent ca suntem noi, medicul de familie sau oricine altcineva.

Credeti ca medicina homeopata ar putea sa rezolve un caz atat de vechi? El a fost o fire nervoasa din totdeuna, dar acum simptomele lui s-au accentuat. Uneori are o privire pierduta, alteori se inerveaza din te miri ce, nimic nu-i convine si s-a certat cu toti, cu vecinii, cu medicul de familie. Cu noi toti din casa intra in conflict in fiecare zi. E foarte greu de multumit. si de linistit.
Homeopatia merge pe boli psihice de acest gen? Intr-un fel ar fi bine ca aceste medicamente nu au gust si i le putem pune in ceai sau mancare. Nu situ altfel cum sa il facem sa ia calmante?
0
03-07-2010, ora 22:59
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Stimata doamna,

sunt o varietate de solutii fara efecte secundare pana la cea medicamentoasa.

va recomand sa va informati despre beneficiile curcuminei din turmeric (un banal condiment alimentar). Este un remediu folosit cu succes in prevenirea si ameliorarea bolilor psihice si degenerative ale creierului.

Cu siguranta asta nu reprezinta totul. In rest va recomand cele 2 topicuri initiate de mine, sunt in profilul meu.
Axa HPA si Dieta
SI topicurile de aici sa zicem
http://forum.romedic.ro/prod/vreau_un_sfat-insomnii_044942.html

http://forum.romedic.ro/prod/sunt_deprimata_si_vreau_un_sfat_(in_special_de_la_germont)_042469.html
0
04-07-2010, ora 08:36
naliana1
Nu este medic/terapeut
naliana1
Ar trebui sa aveti rabdare cel putin o saptamana doua si efectele se vad cu siguranta daca exista vigilenta si ati eliminat complet sursele de gluten si cazeina.
.

Am citit cateva din postarile dv.. El nu e de acord sa-si schimba modul de alimentatie. Are niste obiceiuri alimentare traditionale, obisnute la care nu vrea sa renunte. Nu poate fi convins sa-si schimbe modul de alimentatie.

Am citit despre curcumina. Imi puteti da un link de unde se poate procura un medicament care aceasta substanta? Daca pur si simplu folosesti sofran e suficient? L-as pune in delicatul pe care il foloseste la mancare sau l-as adauga in mancare fiind un condiment de fapt. Credeti ca ar avea acelasi efect sub forma de condiment.

Apoi ce alte medicamente homeopate exista pentru boala de nervi?
Stiti vreun remediu?

Homeopatia fara un mod de alimentatie bun ii va schimba starea?
0
04-07-2010, ora 09:22
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Nu cunosc despre un asa medicament, eu m-am folosit de condimentul in sine, care se pune la mancare.
Delicat folositi fiindca nu sunteti la curent, dar dupa ceveteti filmul acesta, nu mai aveti dreptul sa spuneti asa ceva.
Chiar si navele cosmice cred ca folosesc supe mai omenesti, nu simulacru otravitor cum e delicatul cu glutamat.
Va recomand deci reportajul de aici
http://www.youtube.com/watch?v=DeDJKI6V0tI
-
despore sofran chiar nu am folosit, dar parca se remarca in mod special ca afrodisiac, dar si prin actiunea asupra creierului. Insa nu la fel ca turmericul.
0
04-07-2010, ora 15:20
naliana1
Nu este medic/terapeut
naliana1
Am gresit eu, in loc de sofran trebuia sa scriu "cury". Deci intrebarea mea e sa folosesc "curry" nu stiu daca am scris corect, care contine curcumina? Curcumina de care vorbeati ce denumire are ca si condiment?


Din pacate tatal meu doreste sa consume delicat. Eu si cu fiica mea nu mai consumam de multi ani asa ceva. Avem un mod de viata sanatos, consumam alimente cat mai ecologice, si sanatoase, miere in loc de zahar, sucuri de fructe de legume, salate, rar peste si pui. Noi ne alimentam cum trebuie, insa el nu poate sa renunte la delicat, uneori la carnati si nu e de acord cu felul nostru de alimentatie. Ce se poate face?
0
04-07-2010, ora 15:44
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Pai v-a scapat partea in care spuneam de curcumina din TURMERIC. Totusi trebuie sa fie unul de calitate, ferit de umezeala, punga resigilata, pt a obtine efecte maxime.

As putea sa afirm ca atunci cand mancam gluten eram mai negativist, necooperant, artagos - asta in adolescenta. Dupa 30 de ani au aparut si alte simptome.
Incercati sa-i oferiti surse de omega 3 (seminte in de calitate, canepa Canah) + antioxidanti ( inclusiv 100 unitati vit E/zi). Nu degeaba se spune ca ar fi elixirul fericirii.

Puteti folosi tehnici de psihologie inversa, sau sa-l lasati sa creada ca fost ideea lui, uneori batanii dau in mintea copiilor.
Daca chiar nu vrea sa coopereze cu toate aceste solutii, trebuie sa va resemnati si sa-i oferiti liniste, conteaza foarte mult si-i ofera posibilitatea sa traga singur niste concluzii. Oricum la 80 de ani nu mai ai cum sa schimbi fundamental un om.
0
04-07-2010, ora 15:50
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
P.S. Mierea in loc de zahar este o iluzie. Sigur, este un dulce mai putin toxic, dar un regim low carb are o multime de avantaje -cautati pe google "low carb" in spatiul ro.

-
Albinele, mierea si sanatatea
ARTICOL INTEGRAL http://www.cristianmargarit.ro/2007/11/sanatate/albinele-mierea-si-sanatatea

_
In ziua de azi multi oameni consuma miere ca si cum ar fi un izvor de sanatate.
In realitate, este doar un izvor de enrgie.
Mierea este mancarea albinelor, dar din punct de vedere energetic.
Nu contine cantitati semnificative de vitamine, minerale, aminoacizi.
Din punct de vedere al continutului de carbohidrati, are 35% dextroza(glucoza) si 40% fructoza.
Zaharul are 99.99% sucroza(molecula compusa dintr-o molecula de dextroza si una de fructoza). Deci, cu exceptia faptului ca zaharul are o concentratie mai mare de carbohidrati(maxima) mierea ingrasa mai mult decat zaharul.
Mierea are 3kcalorii pe gram(82% carbohidrati simpli) in timp ce zaharul 4kcalorii pe gram(99, 99% carbohidrati simpli).
Nu discutam aici dezastrul reprezentat de consumul de zahar pentru sanatate in general, care este binecunoscut.
Deci, din punct de vedere energetic mierea nu reprezinta o alternativa mai buna la zahar.
_
0
04-07-2010, ora 16:06
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Daca acel curry contine curcumina este ok cred.
0
04-07-2010, ora 16:11
naliana1
Nu este medic/terapeut
naliana1
Va rog sa imi spuneti de unde gasesc curcumina?
0
04-07-2010, ora 17:20
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Toti producatorii care vand "Curcumin" pe net ca produs de sine statator sau inclus laolalta cu alti compusi, de fapt impacheteaza extract de Turmeric. O fi mai concentrat ? nu stiu.
Cautati "curcumin" in spatiul ro, sunt comecianti care vand Organika.

Orium niciodata nu mi-am pus problema sa iau supliment de curcumina, doar turmericul clasic.
-
Imi permit sa va mai recomand Boswellia Serata (tamaia folosita in biserica). Pentru a regla anumite stari patologice (inflamatie, stare de anxietate, agresivitate), puteti lua in primul rand omega 3, sau/si bloca niste derivati din omega 6, iar lucrul asta il face tamaia.

Cumpar o sticluta la 5 lei din plafar, capsule de Selevit sau catina, scot praful il beau cu apa. Iar in capsule pun uleiul de tamaie, efectul este garantat. Mai sunt si bete de tamaie ce se pot arde, dar nu la fel de eficiente.
0
04-07-2010, ora 21:15
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Facand niste sapaturi pe net, am gasit urmatorul text (confrimat in mai multe surse)
_
-De fapt, cercetari conduse la Vancouver, Canada ca si in alte centre de cercetare din lume au conclus ca doar o portiune infinitezimala de Curcumin ajunge efectiv in singe, restul fiind eliminat prin fecale.

-Cercetarile noastre au descoperit insa ca absorbtia Curcuminoidelor (substantele active din Curcumin) poate fi marita de sute de ori daca este administrat concomitent cu Bioperina
_

Cred ca am sa cumpar pt parintii mei din cel cu bioperin.

-
In rest sa stiti ca are o foarte mare importanta ecologia intestinului, am gasit acum un probiotic de la NowFoods cu 8 mld/cps. Luat azi dimineata, acum ma simt deja foarte volubil comparativ cu restul saptamanii.
Iar acu 5-6 eram bun de internat la nebuni, ha ha.
0
05-07-2010, ora 17:13
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Sărut mâna!

" Credeti ca medicina homeopata ar putea sa rezolve un caz atat de vechi? "
- Da, poate!
.

" Homeopatia merge pe boli psihice de acest gen? "
- Da, chiar şi mai grave decât atât.
.

Dacă tatăl dvs. refuză total să coopereze cu dvs. sau cu medicul, indiferent de ce medic este vorba - psihiatru, homeopat, medic de familie etc. - puteţi să mergeţi la medicul respectiv şi să-i descrieţi în detaliu toată simptomatologia tatălui dvs. Medicul poate să-i prescrie tratamentul corespunzător, în funcţie de diagnoza gândită de dânsul, şi dvs. puteţi să i-l administraţi prin intermediul mâncării sau al băuturii non-alcoolice (vb cu medicul şi dânsul cu siguranţă vă va oferi o soluţie optimă pentru cazul în care tatăl dvs. va continua să opună rezistenţă mai mult sau mai puţin fondată).
Ţineţi cont şi de sfaturile d-nului Germont, cât puteţi şi cât doriţi :-)



Toate cele bune şi multe binecuvântări divine.
Cu iubire ÅŸi respect,
Nick
0
05-07-2010, ora 18:10
naliana1
Nu este medic/terapeut
naliana1
Puteti sa-mi prescrieti niste remedii homeopate pentru:
-agitatie
-insomnie
-nervozitate
-suspiciune
-frica
-nemultumire?
Poate nu pentru toate, doar cateva. Apoi de unde sa le procur si daca i le pot pune in ceai? Si cum sa i le administrez?

Apoi daca stiti un medic psihiatru care imi poate elibera o reteta de calmante pe baza diagnosticului deja cunoscut si pe baza simptomelor descrise de mine.
0
05-07-2010, ora 19:45
naliana1
Nu este medic/terapeut
naliana1
Cred ca am sa cumpar pt parintii mei din cel cu bioperin.

-
In rest sa stiti ca are o foarte mare importanta ecologia intestinului, am gasit acum un probiotic de la NowFoods cu 8 mld/cps. Luat azi dimineata, acum ma simt deja foarte volubil comparativ cu restul saptamanii.
Iar acu 5-6 eram bun de internat la nebuni, ha ha.

*************************************************************************************

Dintre toate ideile cu low-carb, regim etc etc, nu merge nimic. Are 80 de ani si schimbarile in stilul de viata sunt foarte dificile la varsta asta. Nu merge nici cu semintele, ca nu le ia, nici cu homeopatele ca le atinge cu mana si le ia aiurea.

Ramane ca peste stilul sa alimentar, asa cum e, sa adaugam ceva, niste posibile tablete sau medicamente. Generatiile batrane iubesc foarte mult pastilele, ceva simplu de luat: deci probioticul si curcumina. Si ce medicamente naturale sa mai caut? Pot sa i le cer medicului de familie sa i prescrie compensat?
0
05-07-2010, ora 22:38
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Omega 3 Now Foods + vit E? - asta e foarte important, scade nivelul de cortizol
Proportia intre omega 6 si 3 este mult subestimata, abia cand se apropie de intervalul 2-1 organismul omenesc este eficient cu adevarat, esti vesel.

ceai verde - revedeti lista cu topicurile de mai sus

Muzica de relaxare, am mai multe albume si le pun sa ruleze cand simt nevoia
betisoare de tamaie - FRANKINCENSE, se gasesc de cumparat.

Orice remediu ar fi, are pana la urma un obiectiv principal, schimbarea regimului de functionare al axei HPA, menajarea hipocampului, cel mai important lucru pentru batrani - urmariti si topicul deschis de mine.

In masura in care veti reusi treptat sa va infilatrati inteligent in "lumea lui", sa aveti o atitudine mai pacifista, teoretic exista posibilitatea unui dialog.

Cam atat... sanatate!
0
06-07-2010, ora 12:37
naliana1
Nu este medic/terapeut
naliana1
Concluzie:

-cury in delicat: reface structurile nevoase
-ceai verde
-Omega 3 Now Foods + vit E tablete
-o atitudine mai pacifista, si intelegatoare fata de el
- in ultima instanta:

Dacă tatăl dvs. refuză total să coopereze cu dvs. sau cu medicul, indiferent de ce medic este vorba - psihiatru, homeopat, medic de familie etc. - puteţi să mergeţi la medicul respectiv şi să-i descrieţi în detaliu toată simptomatologia tatălui dvs. Medicul poate să-i prescrie tratamentul corespunzător, în funcţie de diagnoza gândită de dânsul, şi dvs. puteţi să i-l administraţi prin intermediul mâncării sau al băuturii non-alcoolice (vb cu medicul şi dânsul cu siguranţă vă va oferi o soluţie optimă pentru cazul în care tatăl dvs. va continua să opună rezistenţă mai mult sau mai puţin fondată...

Este concluzia pe care am strans-o din mesajele primite si care pare mai usor de aplicat in cazul unui batran cu labilitate psihica
Va multumesc tuturor. Sunt foarte pretioase informatiile primite.

Liana
0
06-07-2010, ora 20:07
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Sărut mâna!

.
" Puteti sa-mi prescrieti niste remedii homeopate pentru:
-agitatie
-insomnie
-nervozitate
-suspiciune
-frica
-nemultumire?
Poate nu pentru toate, doar cateva. Apoi de unde sa le procur si daca i le pot pune in ceai? Si cum sa i le administrez? "

- Din păcate, nu, nu pot, îmi cer iertare. Eu nu sunt medic homeopat, tocmai de aceea nu vă pot prescrie astfel de remedii. Chiar dacă aş fi fost, tot nu v-aş fi putut precrie. Pentru a prescrie un remediu homeopat, medicul în cauză are nevoie de foarte multe detalii cu privire la simptomatologia curentă, dar şi cu privire la antecedentele medicale. Pe baza acelor detalii, medicul poate să conceapă o schemă terapeutică eficientă, care să suprime cauza ce stă la baza efectului negativ (care înlătură sursa patogenă a condiţiei medicale / condiţiilor medicale).
Remediile homeopate se pot procura de la farmaciile, care au parteneriat cu concernul francez Boiron sau cu orice alt producător de astfel de preparate (se găsesc, cel mai frecvent, în reţeaua de farmacii HelpNet şi Sensiblu).
Se pot pune în ceai, şi nu se pot pune în ceai. Unii medici sunt de acord cu dizolvarea în anumite ceaiuri, excluzându-l pe cel de mentă şi pe cel de muşeţel, însă alţii nu sunt de acord (unii medici nu numai că nu sunt de acord cu dizolvarea în ceai, ci chiar sunt total împotriva dizolvării în suc, lapte şi orice alte lichide care sunt altceva decât apă).
Remediile homeopate se iau cu cel puţin 2 ore înainte de masă, de preferat înainte de micul dejun. Remediile, care sunt sub formă de biluţe albe, se pun sub limbă şi se vor topi singure în câteva minute (administrarea este sublinguală). Dacă nu se poate face sublingual, administrarea se poate face prin dizolvarea remediului / remediilor în puţină apă. După 30 de minute de la luarea remediilor se poate mânca şi bea. În zilele în care se administrează vreun remediu homeopat, nu se bea cafea şi nu se foloseşte niciun produs care conţine mentă (de exemplu: ceai de mentă, pastă de dinţi cu mentă, gumă de mestecat cu mentă etc.).
Mai multe informaţii puteţi primi în urma unui consult homeopatic!
.

" Apoi daca stiti un medic psihiatru care imi poate elibera o reteta de calmante pe baza diagnosticului deja cunoscut si pe baza simptomelor descrise de mine. "

- Nu, nici în acest caz nu vă pot fi de folos. Nu cunosc un astfel de psihiatru. Contactaţi un medic psihiatru, dacă va mai fi nevoie, şi explicaţi-i faptul că tatăl dvs. refuză...ştiţi dvs. ce să-i spuneţi şi cum să-i spuneţi! :-)
Cu siguranţă medicul va înţelege şi vă va ajuta.
.


Toate cele bune!
Cu iubire ÅŸi respect,
Mr. Nick
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul