Sindrom premenstrual

15-04-2024
celena89
Nu este medic/terapeut
celena89
Bună ziua, pe scurt, după nastere am avut depresie postnatala. Cu tot tacâmul:insomnii, stări proaste anxietate maxima lipsa foame...etc. Într un final am luat tratament psihiatric dulsevia..care m-a ajutat dar cu ef adverse mai puține oarecum.am.terminat acel tratament dar Încă nu sunt bine..am.stari ft proaste anxietate transpirații bufeuri..în perioada menstruala și nu numai..Dar în jurul.menstruatiei se agravează în unele.luni ft rau..înainte de sarcina aveam.migrene cu dureri de spate fulgere în tample în jurul acestei perioade.acum vad ca mai rarute migrenele dar în schimb am aceste stări proaste ca să zic.le simt ft intens în majoritatea lunilor...am testat la sange tiroida și am hormonii în care normale. Doar mi-a ieșit markerul de tiroida autoimuna mai mare.exista un supliment ceva care îmi poate ușura aceste simptome? Nu as vrea antidepresiv pt ca sunt cu dus-intors..la primul antidepresiv testat mi-a fost super super rau..Al doilea nu eram bn nici cu el și începuseră și valorile ficatului sa crească.. visam urat..cădea parul...transpiram parca și cu ala..acum am.durerj muschi oboseala..agitatie..Stie cineva dacă m-ar ajuta myo-inositol? Mulțumesc
4 comentarii
0
15-04-2024, ora 14:57
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua!

Myo-inositolul este studiat pentru diverse condiții legate de sănătatea mintală și hormonală, inclusiv pentru sindromul ovarului polichistic (SOP), anxietate și depresie. În unele studii, myo-inositolul a arătat beneficii în ameliorarea simptomelor de anxietate și a fost asociat cu efecte pozitive asupra stării de spirit. De exemplu, un studiu publicat în „Journal of Clinical Psychopharmacology” a observat că suplimentarea cu myo-inositol poate reduce simptomele de panică și anxietate la pacienții cu tulburări de panică.

În contextul tulburărilor hormonale și a simptomelor menstruale, myo-inositolul a fost evaluat mai ales în cadrul studiilor privind femeile cu SOP, unde a fost asociat cu îmbunătățirea funcției ovarului și echilibrarea nivelurilor hormonale. Totuși, eficacitatea sa pentru simptomele specifice menționate de dumneavoastră, cum ar fi bufeurile și transpirațiile, nu este clar stabilită în literatura medicală și ar necesita mai multe cercetări pentru a putea face recomandări solide.

Având în vedere că ați avut reacții adverse la tratamentele anterioare, ar fi prudent să discutați cu medicul dumneavoastră sau un specialist înainte de a începe orice formă de suplimentare cu myo-inositol. Medicul vă poate oferi sfaturi personalizate bazate pe istoricul dumneavoastră medical și poate evalua dacă myo-inositolul ar putea fi o opțiune sigură și eficientă pentru dumneavoastră, luând în considerare și markerul tiroidian autoimun crescut.
1
15-04-2024, ora 21:31
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sertralina ati incercat? Se da in depresie, anxietate si sindromul premenstrual.
0
15-04-2024, ora 23:32
celena89
Nu este medic/terapeut
celena89
Nu am încercat...ptr ca am avut o experienta neplăcută cu cipralex...ma gândesc sa nu pățesc la fel...tind sa cred ca agita ft rau astea. I-am sugerat medicului meu psihiatru și mi-a zis ca mai bine iau Dulsevia iar și sa îl titrez tot asa puțin câte puțin pana ajung la doza optima.dar și cu ala nu eram oau..cumva m-a ajutat fata de cum am fost..Dar la menstruatie tot aveam o stare mai proasta-cateodata. I-am zis ca muncesc acum și nu-mi permit sa ma ia nebuneala mai tare cum am pățit la juma de cipralex, și s-o fi gândit ca dacă la dulsevia nu am avut reacții adverse asa urate..sa-l iau tot pe asta..cândva îmi zicea ca metabolizez nustiu cum medicam astea, și de aceea mi-e rau de la ele. Deci probabil orice as lua am șanse mari sa ma agite rau. O sa-l mai întreb odata de sertralina. Poate am noroc și nu ma turbeaza de cap:-).
0
16-04-2024, ora 00:29
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cu unele antidepresive va puteti simti rau iar altele sa nu va produca niciun efect secundar. Incercati pana gasiti unul care sa nu va produca efecte secundare. Nu e neaparat necesar ca toate sa va produca efecte secundare la inceput. E o idee indusa gresit. Trebuie sa aveti rabdare sa il gasiti pe cel potrivit pentru dv.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Legătura dintre alcool și sindromul premenstrual
  • Tratamentul sindromului premenstrual
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  • Simptomele premenstruale, o problemă de sănătate publică la nivel global
  •