Simptomele premenstruale, o problemă de sănătate publică la nivel global

©

Autor:

Simptomele premenstruale, o problemă de sănătate publică la nivel global
Schimbările de dispoziție sau anxietatea, raportate de majoritatea femeilor înainte de fiecare ciclu menstrual, în perioada premenstruală, pot afecta starea de spirit si pot interfera cu activitățile zilnice. Un nou studiu, publicat în jurnalul Archives of Women‘s Mental Health, arată că schimbările de dispoziție premenstruale, raportate de aproximativ 64% dintre femei, constituie o „problemă de sănătate publică la nivel global”.
Din dorința de a înțelege mai bine tipul simptomelor premenstruale experimentate de către femei și pentru a putea observa dacă și în ce mod simptomele premenestruale afectează capacitatea femeilor de a efectua activitățile normale zilnice, cercetătorii au analizat peste 230.000 de răspunsuri oferite de femei cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani în cadrul unui sondaj realizat pe aplicația Flo, utilizată de sute de mii de femei pentru a-și urmării ciclul menstrual.

Schimbările de dispoziție, raportate de către 64% dintre femei, împreună cu oboseala, raportată de mai mult de jumătate dintre participantele la studiu, au fost simptomele cu cel mai mare impact asupra funcționarii normale a femeilor. Mai mult de o treime dintre participantele la studiu au declarat că simptomele premenstruale au interferat în unele cazuri cu viața lor de zi cu zi. Procentul celor care au raportat că simptomele premenstruale au interferat cu viața de zi cu zi în timpul fiecărui ciclu menstrual a fost de puțin sub 30%.

În mod surprinzător, incidența simptomelor de anxietate și a schimbărilor de dispoziție a variat semnificativ de la o țară la alta, cu o rată aproape dublă observată în Egipt, comparativ cu Congo. Cercetări ulterioare vor putea afla motivele acestor variații, concluzionează autorii. În rândul femeilor cu vârste mai înaintate, simptome precum libidoul scăzut, modificări ale somnului, creștere în greutate, dureri de cap, transpirații sau bufeuri.

Autorii studiului au declarat că speră ca rezultatele sondajului să determine creșterea gradului de conștientizare cu privire la frecvența ridicată cu care apar simptomele premenstruale. Totodată, menționează cercetătorii, este necesară îmbunătățirea serviciilor de îngrijire oferite de către furnizorii de asistență medicală.

sursa: News Medical
foto: UVA Health Newsroom

Data actualizare: 08-09-2022 | creare: 08-09-2022 | Vizite: 408
Bibliografie
Study: Premenstrual mood symptoms represent a key public health issue globally, https://www.news-medical.net/news/20220906/Study-Premenstrual-mood-symptoms-represent-a-key-public-health-issue-globally.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Legătura dintre alcool și sindromul premenstrual
  • Tratamentul sindromului premenstrual
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum