Sufar de constipatie de mult timp

29-10-2014
Bejancik4
Nu este medic/terapeut
Bejancik4
Fiindca e o tema mai delicata mi-e rusine sa merg la medic si va rog sa ma ajutati aici. Sufar de constipatie, de mult timp, de fapt, de cand ma tin eu minte niciodata n-am avut un scaun regulat, nici macar nu stiu la cat timp e, e scaun ocazional sa zic asa. Incerc sa mananc paine de tarate, beau mult lichid insa fara prea mult folos. Ma simt mereu 'plina' de asta nici nu prea mananc mult, insa in ultimul an am slabit mult, aveam 59 kg, acum am 52 kg, pentru 1.69 m cred ca e prea putin, din cauza asta si rinichii mi s-au lasat in jos. Nu stiu ce sa mai fac, chiar daca se mai intampla sa am vri-un scaun ma simt oricum plina, incomod, mereu balonata, petrec mult timp la WC, si de la prea multa fortare mi s-a facut si o rana la orificiu anal. Recent am incercat si ulei de recin, am avut niste dureri in burta insa scaunul oricum lipsea. Si inca ceva, cand nu am foarte mult timp scaun am o durere in partea dreapta jos, mai exact o apasatura, accentuata mai ales cind stau pe sezute, parca ar fi in regiunea ovarului, totusi nu cred sa fie ovarul. Va rog foarte mult daca puteti sa ma ajutati. Va multumesc anticipat.
3 comentarii
0
31-10-2014, ora 19:29
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Stimabila in primul rand trebuie sa aveti grija la alimentatie iar asta inseamna sa ai grija sa papi zilnic FIBRE VEGETALE din radacinoase, varza, ceapa, fructe - crude ! In plus trebuie consumat zilnic ceai de cicoare (decoct) 2-3 cani/zi, capsule cu senna si sa existe ceva miscare de genul mers pe jos, stretching, abdomene, genuflexiuni care sa maseze cat mai mult intestinul si atunci el se va goli chiar si prin simpla presiune mecanica !

Bafta !
0
09-02-2015, ora 00:53
olimpianiko
Nu este medic/terapeut
olimpianiko
Buna seara!
Sugar de tiroida am 29 de ani. De vreo cateva luni sunt constipata, desi dieta mea zilnica e bogata in legume si fructe, mai nou fac si paine integrala de casa! De 1 luna ma balonez si ma doare in zona stomacului asociat cu arsuri lejere! De aproximativ 2 saptamani imi ard si ma mananca calcaiele! Credeti ca eczista vreo legatura intre simptome! Ce ma sfatuiti fac?
Multumesc anticipat!
0
12-03-2015, ora 14:11
Terapeut Carmen Meresz
Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, TIMISOARA
Terapeut Carmen Meresz
Buna ziua,
Aveti hipertiroidie sau hipotiroidie?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Constipația
  • Noi abordări terapeutice în colonul iritabil și constipația cronică idiopatică
  • Ar putea exista o legătură între constipație și infecțiile herpetice?
  • Constipaţia cronică creşte riscul de cancer de colon?
  • O proteină recent descoperită în intestin ar putea juca un rol cheie în constipație
  •