sunt deprimata si vreau un sfat (in special de la germont)

75 comentarii 1 23 Înainte ›
0
25-04-2010, ora 14:30
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
tarjabv a scris:
-
caren7 si te simti mai bine de la niste seminte?
-
Semintele de canepa au magneziu, acizi grasi esentiali intr-un raport optim.

Nu mai ai nevoie dealte grasimi in ziua aia.
De ce sa dai bani pe MagneB6 daca natura ofera de-a gata, cum e normal?


caren7 a scris:
-
Buna ziua, tuturor
Pentru Germont.

trebuie sa-ti multumesc pentru postarile tale. Asa m-am apucat sa consum seminte de in si am mai gasit o gramada de articole pe net, de folos.
-
Cu placere! Numa sa nu fie expirate, omega 3 e foarte pretentios mai ales vara pe lumina.
0
25-04-2010, ora 14:37
caren7
Nu este medic/terapeut
caren7
germond,

semintele de in le-am cumparat din kaufland. M-am mirat ca le gasesc acolo, am verificat data expirarii, miros ranced nu au, cred ca sunt bune. le pastrez in frigider.
Spune-mi, te rog, seminte de canepa, de unde ? si cum se consuma ? si cat ? se pot combina cu inul ?

Nu-mi amintesc sa le fi vazut la vreun magazin de produse naturiste.

Multumesc !
0
25-04-2010, ora 15:22
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
sunt carti despre omega 3, cauta prin librarii. In ce oras esti? In Bucale este la Eminescu.

Inul in general nu se combina cu ceva care deja contine omega 3 vegetal.
cautati canah pe google.
0
25-04-2010, ora 16:06
caren7
Nu este medic/terapeut
caren7
Multumesc,

am gasit sit-ul cu canepa. ceea ce mi-a atras atentia din comentariile tale a fost ca, canepa contine magneziu. Tocmai o sfatuiam pe fiica mea sa-si cumpere niste magne B6. S-a angajat recent si este destul de stresata... ca la inceput. Are nevoie de ceva intaritoare. Iar, ea mi-a raspuns ca nu are bani pentru medicamente ( sunt cam scumpe ). In aceste conditii, i-as sugera canepa. Totusi, nu am entuziasmul tau, in a studia, cum si cata canepa ar fi bine consumata zilnic, impotriva situatiilor stressante ? Daca stii si poti sa-mi raspunzi. :).

In ceea ce ma priveste, am o pasiune in a manca sanatos, fara sa fiu habotnica ( gen macare raw ), si de putina vreme ( cam 1 an ) am introdus in alimentatie cerealele integrale + nuca + susan + stafide + seminte floarea soarelui/ bostan. Si de putina vreme am bagat si semintele de in.
Sper sa nu fie o combinatie eronata.
Nu sunt din Bucuresti. Locuiesc intr-un oras din Moldova.
0
25-04-2010, ora 16:21
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Dupa cum scrie foarte detaliat pe situl lor, 1-2 linguri pe zi sunt ok, 10 zile /luna - asta va zic eu.

Alte 10 zile (nu mai mult) incercati in+ diferite combinatii mentionate inainte, germeni grau etc
Adica criteriul principal este diferite surse de omega 6 + altele de omega 3.
In general cam fifty fifty fiecare.
Dar vit E unde este pt sinteza si protectia grasimilor? Deci ar merge un Ginkgo cu 5mg vit E pe capsula + ce mai e prin seminte (fl soarelui, germeni de grau etc)
In plus Ginkgo calmeaza, ajuta creierul.
0
25-04-2010, ora 16:34
caren7
Nu este medic/terapeut
caren7
OK!

Merci mult, voi trece pe la farmacia naturista.

Numai bine, sanatate !
0
25-04-2010, ora 16:40
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Va asigur ca cele mai bune seminte sunt cele cumparate toamna, din prima recolta. Pe masura ce stau expuse, isi pierd din calitati, polinesaturatele omega 3 sunt foarte vulnerabile si pot face foarte mult rau.

Dar din Kaufland... excuse me!!! Dupa 6-7 luni la temp camerei sau mai rau, polinesaturatele sunt 50% oxidate.
0
25-04-2010, ora 16:48
caren7
Nu este medic/terapeut
caren7
Chiar sa stii ca, inul cumparat din Kaufland mi-a inspirat incredere. Este produs SanoVita, expira in 30.01.2011, are ambalaj din celofan si era expus pe rafturi la o temperatura modica, destul de intunecos.
Am citit ca tu, ti le-ai cumparat din piata, in toamna.
Nu mi-a trecut niciodata prin minte sa ma uit in piata dupa aceste seminte.
0
25-04-2010, ora 18:37
tarjabv
Nu este medic/terapeut
tarjabv
nu, nu am mers la medic. dar de acum vreo 3 zile m am gandit sa merg la un specialist deoarece vad ca situatia se agraveaza si nimeni nu pare sa i pese sau sa incerce sa ma ajute si poate fi foarte nasol.
0
25-04-2010, ora 18:50
caren7
Nu este medic/terapeut
caren7
Foarte bine ca te-ai gandit astfel. Vei sta de vorba cu un specialist, ii vei spune toate starile prin care treci si pe care deja le-ai concretizat foarte bine pe acest forum si cu un tratament adecvat vei rezolva problema. Inceraca sa mergi la un medic despre care macar ai auzit ca este bun.
Da-ne si noua un semn despre ce faci si cum gestionezi in continuare situatia.

Sanatate !
0
25-04-2010, ora 19:12
tarjabv
Nu este medic/terapeut
tarjabv
pai clar ca va anunt. mi as fi dorit sa fie totul mai usor sau sa fiu eu mai puternica si sa nu simta asa ceva nimeni. ma simt slabita din toate punctele de vedere si nu ma simt bine in societatea asta si eu mai vreau sa si plec in lume...
0
25-04-2010, ora 19:21
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Partea a doua ca in 90% din cazuri specialistul nu este decat un clovn, tratand pacientii pe banda rulanta,
fara sa-i dea un A4 cu cateva directii terapeutice de baza pentru afectiunea respectiva.

Fiindca multi nici nu sunt la curent cu ultimele noutati in domeniu. Doar medicina nu este infailibila,
mereu se imbunatatesc metode de tratament se Si uite asa ajungi cobai pt fel si fel de experimente sau pur si simplu, victima unui sistem, mult prea ocupat sa faca profit pe spinarea unor turme de oi, nici macar populatie, ca popor nu mai poate fi vorba.
0
25-04-2010, ora 19:31
caren7
Nu este medic/terapeut
caren7
germond are dreptate, inceraca tarjabv sa mergi intr-un centru universitar ( daca nu esti din Bucuresti ). Oricum, straduieste-te sa obtii o recomndare a unui medic. poate, chiar de pe acest forum. De ex. eu sunt dintr-un oras de provincie, insa medicul cu care tin legatura este foarte ok, recunoscut ca fiind medic bun, informat, destul de tanar si care este deschis si foarte interesat de soarta pacientilor lui.
0
25-04-2010, ora 19:33
tarjabv
Nu este medic/terapeut
tarjabv
da stiu, am prietene care au terminat psihologia si cam de fiecare data cand ies cu ele ma simt exact cu un cobai si sincer cateodata nu imi vine sa ma intalnesc cu ele si. e dificil cu ele. iar cu faza ca vreau sa dau pe la un specialist e ca nu pot face fata singura cateodata si parca am nevoie de cineva sa ma impinga de la spate sau ceva in genu.cam nasol nu?
0
25-04-2010, ora 19:43
caren7
Nu este medic/terapeut
caren7
da, la faza cu prietenele cam ai dreptate. In acesta situatie ar putea sa-ti faca mai mult rau decat bine. dar, nu din rea vointa. Din dorinta de a te ajuta si poate de a-si exersa profesia pe pielea ta. Si mie mi s-a intamplat cu o prietena, care nici macar nu era in domeniu, nici documentata, dar stia exact ce imi face bine si ce nu.
Staduieste-te sa afli un medic bun si ai sa vezi ca totul va fi mult mai usor si lucrurile se vor limpezi. Poate ai nevoie si de psihoterapie, dar tot intr-un cadru profesionist.
Nu de un psiholog ai nevoie in prima faza, ci de un psihiatru.
0
25-04-2010, ora 19:52
tarjabv
Nu este medic/terapeut
tarjabv
ooo...psihiatru.asa grav e la mine nu? mi s a mai spus. ma cam sperie.
0
25-04-2010, ora 20:00
caren7
Nu este medic/terapeut
caren7
esti din nou foarte draguta. :) Eu nu stiu cat de grav este la tine, insa dupa tot ce ai scris pe forum, cam da. Si apoi, daca nu aveai nevoie de ajutor nu-l cereai. De regula, atunci cand ai o problema mica, o nemultumire, o suparare, acestea ar trebui sa treaca in cateva zile, cu parghiile si supapele la indemana.
Daca starea te chinuietse o perioada mai lunga de timp, si asta numai tu stii cat de grav este.trebuie apelat la medic psihiatru. Si nu te speria deloc. Este posibil ca toate sa treaca cu un mic ajutor medicamentos. Apoi, mai vezi tu ce faci cu medicina naturista, sportul, stilul de viata.
Din ce oras esti ?
0
25-04-2010, ora 20:06
tarjabv
Nu este medic/terapeut
tarjabv
da multumesc :D dar ce e asa de dragut la mine? sunt din brasov. dumneavoastra?
0
25-04-2010, ora 20:20
caren7
Nu este medic/terapeut
caren7
pentru ca te-ai speriat de psihiatru. eu am crezut ca stii deja ca la acesta specialitate trebuie sa apelezi. Si apoi acesta este un forum pentru cei cu afectiuni psihice. Dar, care nu rezolva doar prin vorbe starile proaste ale celor care scriu aici. Intr-adevar, te ajuta foarte mult sa comunici cu persoane care te pot intelege si cu care faci schimbi de idei. Dar baza este consultatia medicala personala. Cred ca la Brasov vei gasi un medic bun. Este un oras onorabil. Dar trebuie sa cauti acel medic care sa te ajute. Nu te duci cu ochii inchisi la primul care iti iese in cale.
Eu sunt din suceava.
0
25-04-2010, ora 20:48
tarjabv
Nu este medic/terapeut
tarjabv
da...stiu ca ar trebui la psihiatru dar.. parca as fi vrut intr un fel sa merg doar la phiholog.aveam ca un fel de speranta ca nu e asa grav...nu totdeauna sunt realista...eu oricum va multumesc ca ati vorbit cu mine si ca mi ati dat sfaturi :)
0
25-04-2010, ora 21:06
caren7
Nu este medic/terapeut
caren7
ok, este exact ce i-as fi spus si fiica-mi. esti foarte tanara si viata etse destul de anevoioasa, mai ales in zilele noastre. trebuie sa iei o hotarare inteleapta, spre binele tau si a sanatatii tale. Vezi cum te trezesti maine dimineta, starile pe care le ai, te interesezi de un medic( asta nu inseamna ca si trebuie da dai buzna la el ), dar iti pregatesti terenul pentru o eventuala consultatie. Poate iti revii, te ancorezi in preocupari si iti va fi mai bine. Parintii tai nu te pot sprijini in actiunea aceasta ?
Numai bine si mai vorbim ! Pa !
0
25-04-2010, ora 21:13
tarjabv
Nu este medic/terapeut
tarjabv
nu, nu pot vorbi cu ei. nu ar intelege. de fiecare data cand incercam sa comunic ori se speriau ori mi se zicea ca sunt nebuna,. deci...chiar nu am cu cine.
0
25-04-2010, ora 21:24
caren7
Nu este medic/terapeut
caren7
ar fi mai usor pentru tine sa ai pe cineva aproape. Poate o prietena impreuna cu care sa sa faci "investigatiile" in gasirea unui medic bun si care chiar sa te insoteasca. ma gandeam mai inainte ca poate nici nu ai ceva grav, dar iti trebuie niste intaritoare ale sistemului nervos. Este si primavara, paote fi depresie usoara, astenie.Dar, si acestea tot in urma unei consultatii este bine sa le iei.
Noapte buna, si mai vorbim.
0
25-04-2010, ora 21:37
tarjabv
Nu este medic/terapeut
tarjabv
pai am amici destui dar nu imi sunt prieteni din puctul meu de vedere.doar amici cu care mai vorbim, mai radem...in fine. cu prietena mea care ii spun cam tot nu vreau sa ma bag prea adanc in chestia asta pt ca ea cam totdeauna ma deprima si mai tare...nu stiu cum face dar reuseste si nu stiu. dar oricum vad eu cum fac.si depresia mea nu e de primavara.sunt asa de vreo 3 - 4 ani si nu stiu dar la mine iarna e mai grav. multumesc.la fel.numai bine.
0
25-04-2010, ora 23:45
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Unele din sfaturile lui Germont sunt bune, altele nu sunt deloc bune (de ex. vitam. B12 care poate produce boli serioase de piele caci este o substanta toxica). Insa chiar daca ar fi toate bune tot
ar fi de la foarte dificil pana la imposibil de a vindeca o depresie de 4 ani cu astfel de metode si cu remedii pur materiale cand de fapt boala aceasta nu este in trup ci in suflet (corpul eteric) si Omega3 si alte chestii nu au deloc de a face cu sufletul.
0
26-04-2010, ora 03:40
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Maestre io nu ma indoiesc ca ti-or fi iesit unele sau altele, dar se pare ca intamplator!

Creierul e construit 2 treimi din grasimi, in proportie egala acid arahidonic si docsahexaenoic, adica AA si DHA.
Nu mai spun ca cel eicosapentaenoic (EPA) are rol esential in functionarea inimii, prezentei unei stari de buna dispozitie.

Cat despre B12, sa fim seriosi, se poate administra FARA PROBLEME in cantitati poate si mai mari, verifica asta in orice manual de biochimie umana. Te rog mult, nu o lua pe calea lui Virgil Hincu, nu o da pe pseudostiinta.

In rest iti dau dreptate si probabil ca daca s-ar ruga eficient la al de sus, poate ca nu ar interveni pesonal, dar tot ar trimite niste duhuri sa lucreze pentu ea in planul astral sau eteric, ca nu ma pricep.

Dar si hrana asta are si ea incarcatura eterica. fiindca una e sa prescrii cianura pt o erectie tzapana,
altceva vit E + zinc.

Ca o paranteza, d-ta ai mai intervenit in topicu de mai jos, in favoarea utilizarii laptelui de animal pt OM!!!
http://forum.romedic.ro/prod/cum_determin_bebele_sa_accepte_biberonul?_038409.html

Vezi ca daca dezinformezi, la Judecata de Apoi esti sanctionat drastic. Pt chestia cu laptele primesti poate zeci de ani la cazane + reincarnare apoi ca pacient cu boli autoimune sau diabet tip1...
0
26-04-2010, ora 10:48
tarjabv
Nu este medic/terapeut
tarjabv
clar ca in suflet se intalmpla chestiile astea dar afecteaza si fizic.
0
26-04-2010, ora 23:13
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
tarjabv a scris:
-
sunt sensibila la rejectie si in acelasi timp resping pe cei din jurul meu intr un fel sau altul
-
Respingerea sociala genereaza si mai multi glucocorticoizi, te arunca si mai mult in groapa. Insa totul depinde de modul in care tu interpretezi acel eveniment, de perspeciva ta asupra vietii, daca situatia respectiva te-a surprins cu garda jos.
La fel faceam inainte cand eram depresiv. Insa acum nu mai pun la suflet ironiile, le privesc ca pe niste glume. Daca e chiar o gluma proasta, incerc sa inteleg ce se intampla in mintea celui care a facut-o, insa permanent ZAMBESC! Nu ma mai afecteaza scarcasmul sau faptul ca X mi-a dat cu flit, mi-am creat propriul meu sistem de valori.
Ce importanta are ca X nu vrea sa fiu in compania lui? Eu am si alte moduri de a-mi obtine satisfactia.
evident ca aici conteaza si sa eviti a te deschide total in fata acelui X. Simplul fapt de a relationa civilizat, presupune sa faci un pas mic si dupa care astepti tot un pas la fel de mic. Daca respectivul da dovada de lipsa de tact si incepe sa-si verse sufletul cu tot felul de intimitati, tu vei avea mai mult tact si nu il vei respinge pe fata, pastrand o atitudune rezervata, deci vei avea avantajul respectului de sine.
0
26-04-2010, ora 23:21
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Alte cateva idei...
Vit b12 se ia 50 microgr /10 zile, exact cat este intr-o fiola de 1 ml de la Zentiva.
-

Testosteronul este un androgen, te ajuta sa fi stapan pe situatie, atat fizic cat si psihic, imbunatateste metabolismul calciului, fixarea lui in oase, este un hormon ANABOLIC.

Cortizolul este un glucocorticoid iar cresterea lui patologica tampeste (vezi topicul cu axa hpa), scoate calciul din oase, deci este CATABOLIC, favorizeaza disparitia ta ca individ de pe fata pamantului.

Insa fie ca esti barbat sau femeie, un om sanatos, are nevoie de un anumit raport testosteron/cortizol. Femeile au mai putin testosteron decat barbatii, deci pt imbunatatirea raportului au nevoie de o mangaiere, un umar pe care sa planga, o floare, fiecare cum are noroc.
Altfel daca nu vrei sau nu poti inca sa ai o relatie, poti sa incerci yoga, meditatie, TaiChi.

Impinsa de o urgenta interioara (instinctul de supravietuire?) poti sa experimentezi cealalta alternativa: aerobic, fitness, culturism crescind testosteronu. S-a demonstrat ca exista o crestere temporara a testosteronului de circa 39% asociata efortului fizic moderat, ceea ce in mod paradoxal scade pana la urma cortizolul (declinul tau cognitiv, probl memorie).
Dar ca sa il parafrazez pe Hamlet asta inseamna "A face miscare vs a freca menta". Trebuie sa existe un declic, deci vezi cum il provoci.
0
27-04-2010, ora 10:14
tarjabv
Nu este medic/terapeut
tarjabv
vai credeti ma am o toleranta la glume. deci am intalnit fel si fel de oameni si i am suportat pe toti asa cum erau si ii suport si acum dar acum parca mi s a urcat la cap si cateodata le adevarul / cum vad eu adevarul si uni se mai supara alti nu. dar pur si simplu parca nu le mai pot accepta porcariile si vrajelile. oricum si asa sunt destul de draguta ca deobicei le zic frumos ca puteam sa fiu mult mai rau dar nu ma vad pe mine asa.
Adaugă un comentariu / răspuns
75 comentarii 1 23 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •