sunt deprimata si vreau un sfat (in special de la germont)

75 comentarii 1 2 3
0
27-04-2010, ora 11:47
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Germont draga: nu uita ca eu nu fac comparatii in legatura cu persoana ta si nu am scris referitor la persoana ta. Daca tot e vorba de argumente ramai te rog la argumente si lasa te rog ORICE comparatie si chestie personala.

Vindeca pe fata asta cu metodele tale, daca le sti pe toate, insa iti zic dinainte ca orice abordare dpdv material, hormonal, cerebral in astfel de cazuri si folosind mai ales metodele si stiinta industriei farmaceutice vor duce la esec. Bineinteles ca grasimile nesaturate si alte lucruri din alimentatie conteaza si au un efect pozitiv.

Tarjabv: fa ce iti zice Germont si spune-ne rezultatul in cateva luni si vom vedea cat de bune sunt aceste metode. Insa nu uita ca timpul si soarele care a venit acum vindeca multe si fara a face nimic.

Uite iti dau eu o metoda simpla contra depresiei cu care am vindecat pe f. multi:
Ia un castron de sticla, vopseste-l violet pe dinafara, pune apa in el si la amiaza cand soarele face un unghi
mai mare de 45 de grade cu orizontul (intre orele 10-15, depinde de luna) il ti direct la soare (numai cand bate) timp de 30-50 de minute.
In felul acesta in apa se capteaza fotonii ultravioleti din lumina care contin toate substantel eterice din care este facut sufletul (= corp astral, luminos) si aceste sustante in intaresc. Este un fel de homeopatie universala.

Apa asta se bea de-a lungul zilei, cat mai des, cate o gura, cate o gura. Pt. a pastra fotonii cat mai mult dupa insorire, cel mai bine este sa se foloseasca o sticla vopsita violet inchis sau negru. Se poate pune si la frigider apa, mai ales ca se incalzeste dupa insorire.
Aceasta reteta provine de sus, nu este de la oameni, si functioneaza intocmai.

Este o metoda buna la ORICE boala, indiferent de numele ei, caci intreste sufletul, dar bineinteles ca nu poate vindeca orice boala caci in ziua de azi sufletele noastre sunt mult prea slabite si intunecate pt. a lasa lumina asta sa mearga peste tot. Dar de ajutat ea ajuta enorm.
Am vindecat "babe" depresive de 80 ani numai cu apa insorita, la cineva mai tanar va functiona si mai bine si mai repede. Dar depinde si de sufletul tau si de cauza boli...
Cateva guri din aceasta apa sunt echivalente cu statul la soare cateva zile bune si se stie ca soarele vindeca si iarna apar cele mai mari depresii din cauza lipsei de soare.
Incepe sa faci zilnic apa insorita si sa o bei asa si o sa vezi ca o sa te simti cu totul altfel din interior.
Stai si cat mai mult la soare si evita ochelarii de soare.
0
27-04-2010, ora 12:44
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
scarface a scris:
-
Germont draga: nu uita ca eu nu fac comparatii in legatura cu persoana ta si nu am scris referitor la persoana ta. Daca tot e vorba de argumente ramai te rog la argumente si lasa te rog ORICE comparatie si chestie personala.
-
Nu neg ca este un principiu foarte sanatos!
-
Vindeca pe fata asta cu metodele tale, daca le sti pe toate, insa iti zic dinainte ca orice abordare dpdv material, hormonal, cerebral in astfel de cazuri si folosind mai ales metodele si stiinta industriei farmaceutice vor duce la esec.
-
nu le stiu pe toate, insa tot ce am scris, am testat si m-a ajutat. Cu siguranta ar fi foarte sanatos sa te bazezi din prima pe micro si macronutrientii din alimente, insa complexu B sau bien dormir sunt relativ inofensive.
Si oricum atunci cand ai depresie sau chiar schizofrenie de care probabil sufera tarjabv, ai o lista cu elemente pe care trebuie sa le ataci punct cu punct.
Punctul final? sa reusesti sa faci miscare, sa-ti gatesti singur! Supravietuire independenta.
Fructele sunt in copac, trebuie doar sa intinzi mana sa le iei, trebuie sa te bucuri de viata sa experimentezi tot ce poate oferi.

Eu nu eram depresiv de atatia ani? Crezi ca am folosit ceva iesit din comun ca sa gandesc iar normal?
-
Probabil ca merita si homeopatia incercata pt depresie, numai sa alegi remediul potrivit.
Am sa incerc si ceva din homeopatie pt sindromu inflamator, nu am voie sa omit nici o solutie.
Multumesc pt niste adrese postate tot de dumneata intr-un mesaj aici pe forum.
0
27-04-2010, ora 19:49
tarjabv
Nu este medic/terapeut
tarjabv
depresie sau chiar schizofrenie :(((((((((((((((((((((((((((
0
27-04-2010, ora 21:40
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
starea ta tine de mai mult de 6 luni
te simti vinovata pt situatia in care sunt eu
anhedonism
insomnie sau somn excesiv
anxietate etc

bine, astea sunt simple supozitii, dar tu ai primit diagnosticul cu 18 ani in urma, din cate mi-ai spus chiar tu pe messenger cu un an in urma sau cam asa ceva.
Ala conteaza, nu ce zic eu.
0
28-04-2010, ora 01:04
tarjabv
Nu este medic/terapeut
tarjabv
dar tu ai primit diagnosticul cu 18 ani in urma

cum adica?
0
28-04-2010, ora 01:14
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
miu anastasia, theutokopolis, calageropolis - personalitati multiple!!!
Nu cred ca am scris asa cum e de fapt scris de tine, dar nu mai conteaza.

Eu te inteleg perfect, am trecut prin faze asemanatoare. De exemplu de o luna incoace construiesc o noua personalitate, ~~Germont~~

Are asta vreo legatura cu mine insumi, cu eul meu real? La naiba, nu prea are!
Fuga de mine insumi, ignorarea propriei mele naturi...
0
28-04-2010, ora 01:18
tarjabv
Nu este medic/terapeut
tarjabv
:)))
0
28-04-2010, ora 20:25
tarjabv
Nu este medic/terapeut
tarjabv
eu tocmai ca incerc sa ma accept asa cum sunt pt ca cateodata chiar nu ma mai suport si de mine nu prea pot sa fug, deci.
0
28-04-2010, ora 21:35
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Habar nu am ce incerci concret tu, mi-e greu sa inteleg TOT ce simti si deci nu astepta o solutie care sa te si atraga. Nu sunt psiholog, nici pshiatru!

Eu doar ti-am propus niste solutii testate personal! Si deci pentru cel putin o luna trebuie sa pui in rama propozitia asta, sa o iei de buna indiferent ce ai crezut pana acum:
***********************
EXISTA SUBSTANTE TIP DROG, CE PERTURBA ACTIVITATEA CREIERULUI!
***************************************
Mai citeste inca o data topicurile deschise de mine, poate reusesti sa surprinzi esenta, dar nu ma astept la asta, ci abia dupa 10 zile de dieta.
Sufeream de complexe, ipohondrie (imi induceam tot felul de boli, pornind de la niste simptome ridicole), ma simteam cel mai napastuit, batut de soarta.
Toate au disparut treptat cand am tinut dieta GFCF!

-

"Specialistul" la recomandarea caruia iei tu foarte constiincioasa Zyprexa, este un sclavul unui sistem care are are drept sarcina, "tratarea" a inca alte zeci de mii de zgubilitici, medicina de turma.
El nu reprezinta pt tine vreo autoritate paterna, care sa te scoata FORTAT din casa fiindca stie ca aia te-ar ajuta cu siguranta :
***************************
"Hai fata mea, du-te si alearga prin parc, ca omul e facut sa se miste, nu sa faca sindrom de imobilizare in fata computerului"
********************
In schimb, cu Zyprexa si Xanax, indiferent ce ar face pacientul acasa, halucinatiile dispar, totul intra intr-o acalmie relativa!
Aaa si bineinteles, spune Tatal Nostruuuu:
-
Painea noastra cea de toate zilele
Da-ne-o noua astazi.
-
Pai daca as lua si io niste nafura, sa ma ajute D-zeu, n-as avea iar halucinatii?
Cultura in care traim, nu este cumva o farsa?
0
28-04-2010, ora 21:48
tarjabv
Nu este medic/terapeut
tarjabv
o Doame.eu oricum vad lumea in dungi...pai ce sa zic.o sa citesc cu atentie topicurile deschise de dumneavoastra si voi incerca tot ce pot.
:D multumesc mult
0
28-04-2010, ora 22:12
tarjabv
Nu este medic/terapeut
tarjabv
a si da...nu cred ca am mentionat exact ce vreau sa fac sau dar incerc (si tare as vrea sa reusesc) sa ies din toata nebunia asta.
0
03-05-2010, ora 13:16
antikom
Nu este medic/terapeut
antikom
Dupa parearea mea solutia problemei tale este sa elimini cauza depresiei.Ce te face sa fii deprimata?Trateaza cauza, nu efectele.Poti sa iei toate medicamentele din lume, dar vei ramane deprimata pentru ca depresia ete tot acolo.Medicamentele iti ofera o solutie temporara.Am gasit informatii despre tratamentul depresiei cu ajutorul hipnozei : http://www.depression-hypnosis.com/treatment.htm
Poate te ajuta, oricum, ceea ce gasesti acolo are mai mult sens decat sa inghiti cutii de pastile.
0
04-05-2010, ora 11:42
tarjabv
Nu este medic/terapeut
tarjabv
da.multumesc dar nu prea stiu care sunt cauzele depresiei mele.nu stiu.nu mai stiu nimic
0
04-05-2010, ora 20:02
antikom
Nu este medic/terapeut
antikom
Exista o ramura a hipnozei numita hipnoanaliza.Cand te afli in hipnoza poti accesa resursele subconstientului si poti afla (dirijata de catre un specialist) cauzele depresiei sau ale fobiei, sau in general cauza problemelor.Orice problema are o cauza.Nimeni nu s-a nascut deprimat sau speriat, a deprins acea problema.Iti recomand sa vorbesti cu un specialist in hipnoza.Oricum daca esti diagnosticata de catre medic sau psiholog cu depresie, este nevoie de acordul medicului respectiv pentru a folsi hipnoza.
-*
Poate gasesti informatii utile si eventual poti sa discuti problema ta cu cei de acolo.


(*modificat de administrator)
1
07-10-2016, ora 23:05
Psiholog Andreea Chifu
Psihologie, Bucuresti, lg.pta.Constitutiei
Psiholog Andreea Chifu
Stiu ca vin extrem de tarziu in discutie. Am ajuns complet aleator pe acest topic dar totusi, am fost placut impresionata de interesul cu care se implica toti cei de pe acest forum si am decis sa creez un cont si sa iau si eu parte la discutie incat, adesea, oamenii citesc la fel ca si mine, aceste subiecte ani mai tarziu, si totusi nu gasesc informatia cautata.

Iata ce as recomanda eu, cu mentiunea ca nu sunt medic nutritionist, sunt psiholog de meserie si, ca atare, sfatul meu e bazat doar pe documentare, lectura stiintifica si ce am observat eu ca le-a fost de ajutor clientilor ca adjuvant in terapie. In primul rand, neaparat, daca simptome precum cele descrise mai sus persista de peste 2 saptamani, ar trebui sa consulti un specialist (fie ca optezi sa apelezi la un psihiatru si sa cauti ajutor prin urmarea unui tratament medicamentuos sau apelezi la un psiholog pentru rezolvare prin exersarea schimbarilor de viata si a unei bune igiene mintale).

Totusi, am observat ca discutia s-a indreptat pe o cale interesanta: Aceea de a folosi alimentatia pentru a ne imbunatatii dispozitia. In timp ce aceasta nu ne va vindeca de boala mentala, incat aceasta implica mai multe laturi ale functionarii afectate si nu doar aspectul biologic, sunt de acord ca alimentatia este printre lucrurile care ne ajuta sa ne ferim de boala si o pot ameliora. Nu confundati asta cu a spune ca "daca mananc bine, nu ma voi imbolnavi niciodata de nimic", fie psihic, fie fizic. Aceasta deoarece boala implica in general mai multe cauze si factori predispozanti pe plan genetic, biologic, alimentar, psihologic, s.a.m.d.

Revenind la ideea imbunatatirii dispozitiei prin alimentatie insa. Mi s-a parut super cat de bine informata e toata lumea cu privire la rolul complexului Omega 3-6 si magneziului in reglarea starilor emotionale. Vreau sa adaug o completare importanta totusi, incat restul contribuitorilor, desi au venit cu sugestii extrem de utile, au omis faptul ca complexul de vitamine B, relevant in buna reglare a dispozitiei, cat si a energiei de care dispune corpul, nu se gaseste in intregime in surse precum semintele de canepa sau seminte de in, sugerate aici. La asta se adauga faptul ca majoritatea vitaminelor din complexul B (in afara de B12) sunt eliminate cu urina, insemnand ca trebuie ingerate repetat de-a lungul zilei.

Semintele de canepa au intr-adevar beneficii imense ca adjuvant al bunei dispozitii, insa nu sunt suficiente deoarece nu sunt surse deosebit de bune de niacina (B2), biotina (B7) si riboflavina (B3). Semintele de in contin aceste substante in proportii mai ridicate, insa nu suficient incat sa ne putem asigura aportul zilnic de aici. Ar trebui sa mancam cam 300 gr de seminte de in pe zi pentru asta. Asta inseamna cam 1 cana mare. Nu este fezabil. De obicei pestele precum sardina, tonul si heringul sau ficatul de animal sunt excelente surse si o portie medie este suficienta.

Exista variante si pentru lacto-vegetarieni precum consumarea de 2 ori pe zi a unei maini de arahide, migdale sau seminte de floarea soarelui. Sau si mai bine, atunci cand putem, este indicat sa consumam si peste si aceste tipuri de nuci, pe langa semintele de in si canepa pentru a ne asigura cele mai bune sanse sa avem o calitate superioara a dispozitiei.

Sper ca aceste informatii sa fie de ajutor celor care mai dau peste topic din intamplare ca si mine. (Eu cautam sa vad doar daca stie oare cineva daca se gasesc seminte de canepa in Kaufland) :)
Adaugă un comentariu / răspuns
75 comentarii 1 2 3

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •