test papa nicolau
buna ziua.am refacut de curind un test papa nicolauiar la concluzii mi-a venit urmatorul rezultat:celule scuamoase atipice de cauza nedeterminata.proces inflamator nespecific usor.mentionez ca inaintea acestui test am facut o operatie de conizare fiind diagnosticata cu displazie cervicala simpla.Va rog un raspuns.multumesc.
1 comentarii
Cel mai probabil ai virusul HPV si de aceea ti-a iesit ASCUS la testul papanicolau. Totodata si motivul displaziei poate fi tot virusul HPV.
Atunci cand rezultatul este ASCUS se recomanda genotiparea HPV dupa care colposcopie insa tu ai facut deja colposcopie daca ti s-a descoperit displazie plus ca ai mai facut si conizare, asa ca nu stiu ce pasi te va sfatui medicul sa faci.
ASCUS nu este grav, de regula se normalizeaza singur insa depinde de fiecare persoana, de istoricul medical al acesteia, daca este sau nu purtatoare de virus HPV.
In ceea ce priveste inflamatia, ti se va recomanda tratament, cert e ca trebuie sa mergi la medic cu rezultatul.
Atunci cand rezultatul este ASCUS se recomanda genotiparea HPV dupa care colposcopie insa tu ai facut deja colposcopie daca ti s-a descoperit displazie plus ca ai mai facut si conizare, asa ca nu stiu ce pasi te va sfatui medicul sa faci.
ASCUS nu este grav, de regula se normalizeaza singur insa depinde de fiecare persoana, de istoricul medical al acesteia, daca este sau nu purtatoare de virus HPV.
In ceea ce priveste inflamatia, ti se va recomanda tratament, cert e ca trebuie sa mergi la medic cu rezultatul.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2examen citologig babes-papanicolau
- 4Interpretare analize papanicolau
- 2rezultat papanicolau si tratament prescris
- 147Ameteli si stari de panica !
- 3Biopsie cervicala
- 13care e diferenta ecografie vaginala si abdominala?
- 2test papanicolau
- 13test babes-papanicolau - interpretare rezultate
- 3PAP si alaptare
- 3ascus la papanicolau
- 1boli dupa un examen papanicolau
- 1test papanicolaou
- 1interpretarea rezultatului PAPANICOLAU
- 1test papanicolau modificat
- 0Rog răspuns urgent - test papanicolau
- 1Rezultat test Babes Papanicolau
- 0Citire papanicolau
- 0Papanicolau