Tulburare afectivă bipolara sau scrizofenie paranoidă ?

13-08-2018
Mama îngrijorată
Nu este medic/terapeut
Mama îngrijorată
Bună ziua ! Fiul meu in vârstă de 23 de ani, in urmă cu 5 ani a fost diagnosticat cu tulburare bipolara și internat timp de o luna, apoi cu tratament acasă până în martie cu rispolept de la 3 ml ajungând la 0, 5 treptat.In aprilie a plecat in alta tara cu prietena lui sa muncească... însă aceasta le-a înșelat și a fost prea mult pentru el, nefiind sub tratament ajungând să stea în spital acolo timp de o lună și o săptămână fără nici un rezultat. Acum este în țară la spitalul militar, doctorul i a pus diagnosticul scrizofenie paranoidă după două săptămâni de spitalizare doctorul vrea să mi l externeze deși el nu e bine.delir și halucinații.
Eu nu înțeleg după atâta tratament sa nu evolueze? Întrebarea mea e care e diferența între tulburare bipolara afectivă și scrizofenie paranoidă ?
Menționez că la internare aici i a schimbat tratamentul pe abifil de o săptămână și un pic.
Ajutați -ma va rog ce pot face având în vedere că nu a evoluat încă, doresc să îl internez la spitalul de psihiatrie deoarece nu îl pot lua acasă, in situația în care se află momentan eu muncesc și sunt singura cu celălalt băiețel.
Doctorul spune că nu poate să îi facă transfer. Am șanse să îl internez la spitalul de psihiatrie ? În aceeași zi?
9 comentarii
0
13-08-2018, ora 11:09
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Daca a fost internare vuntara puteri să cereți externarea pe propria răspundere conform.legii 487/2002
Revin cu diferențele între tulburarea afectivă bipolară și schizofrenia mai târziu
0
13-08-2018, ora 12:26
Mama îngrijorată
Nu este medic/terapeut
Mama îngrijorată
Am înțeles. Internarea a fost de comun acord.
Aștept cu nerăbdare răspunsul dumneavoastră.
Va mulțumesc !
0
14-08-2018, ora 01:07
Alexander29
Nu este medic/terapeut
Alexander29
In bipolara treci de la o stare la alta fara nici o baza. Episoadele alterneaza intre fericire si depresie. La schizofrenie auzi voci si ai cel mai adesea delir de persecutie. Referitor la externare si pe mine m-au externat cat inca mai auzeam voci fiindca mult mai usor te recuperezi acasa si fix asa a fost. Daca doriti va pot impartasi din experienta mea. Mult succes cu baiatul dumneavoastra.
0
14-08-2018, ora 01:11
Alexander29
Nu este medic/terapeut
Alexander29
Eu m-am internat voluntar si am vrut sa plec dar nu m-au lasat decat peste 2 sapt. Nu stiu legea dar mie asa mi se pare normal ca medicul sa decida externarea si la internare voluntara cu atat mai mult la internare nevoluntara.
0
14-08-2018, ora 06:36
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
TULBURAREA BIPOLARA I in care cel putin un episod maniacal este (sau nu) asociat cu un episod depresiv.

B. TULBURAREA BIPOLARA II in care nu s-a identificat un episod maniacal, ci cel putin unul
hipomaniacal si cel putin unul depresiv.
Mania este o stare de fericire extrema, exuberanta etc, depresia este stare de tristețe, izolare sociala gânduri negre iritabilitate.

SCHIZOFRENIA este o tulburare psihorips caracterizata prin delir halucinații, comportament dezorganizat, idei fe urmarire avoliție aplatizare afectivă.
0
14-08-2018, ora 06:52
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Daca pacientul este internat vuntara se poate face externarea la cerere daca este inventar se face o comisie și acolo decide comisia de internare ne voluntară.
Dacă îl externați important e sa găsiți unde sa il internati
0
14-08-2018, ora 14:33
Mama îngrijorată
Nu este medic/terapeut
Mama îngrijorată
Bună ziua !
Azi mi l au externat deși el nu este bine absolut; aseară a avut o criză de nervi dând cu pumnul în perete.când am ajuns la el dimineața m am speriat era numai sânge la mână și pe pat. Mi l a ținut două săptămâni degeaba cu "apa de ploaie_ la n spital iar la externare nici nu a vrut să de-a ochii cu mine inmanandu-le externarea asistentelor.
Însă am reușit să îl internez la spitalul de psihiatrie a județului tot azi, medicul la internare fiind surprins de rețetă ce i o transcrise respectiv abilify maintena de 400 mg injectbil o data pe luna, abilify 15 mg 14 cps una dimineața după administrarea injecției ; uniquet 400mg o jumătate seara și convulex 500 mg dim și seara. Deși el nu este stabilizat i a dat o injecție pe luna. Așteptăm părerile dumneavoastră.
Oare se va mai face bine trecând o perioadă destul de mult având în vedere și spitalizarea din acea țară de o lună și o săptămână ???
0
30-08-2018, ora 14:37
epona
Nu este medic/terapeut
epona
Injectia cu abilify are efect prelungit pe o perioada de o luna. Si numai la schizofrenie este acest protocol in ceea ce priveste abilify. Tratamentul amelioreaza, stabilizeaza, previne..cam atat.
0
27-10-2018, ora 17:41
florin 789
Nu este medic/terapeut
florin 789
Buna ziua
Nu stiu ce simptome are baiatul ca sa vb.despre diagnostic dar va pot spune ca nu o sa treaca imediat ca si cum luati paracetamol.depinde de simptome de pacient ca sa vedeti o ameliorare va trebui sa treaca timp intre cateva saptamani si cateva luni
Baiatului meu ia luat mai mult de 4 luni
Cu risperidon injectabil o data pe luna
Rabdare multa.Oricum in Schizofrenia nu exista.vindecare .symptomele se amelioreaza si o sa mai aiba recaderi
In bipolar treatmentul este pe lunga durata si foarte important este sai gaseasca tratamentul corespunzator si doza correcta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Distincția între episoadele depresive din cadrul tulburărilor bipolare și tulburarea depresivă majoră
  •