vreun remediu natural?

11-07-2009
inn@
Nu este medic/terapeut
inn@
in ultimul timp sunt mai tot timpul constipata si balonata!
imi puteti recomanda ceva ceaiuri sau ceva fructe care m-ar putea ajuta?vreau sa precizez k din aceasta cauza am luat putin in greutate.
multumesc
9 comentarii
0
11-07-2009, ora 19:57
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Pt constipatie va recomand HERBOLAX. Este un remediu din plante extraordinar care NU produce dependenta ca alte produse din bransa. 3 comprimate cu 60 de minute inainte de culcare sau, daca va este mai usor, le puteti lua cu 30 de minute inainte de cina si 3 cu 30 de minute inainte de micul dejun. Dupa o saptamana puteti lua doar 3 dimineata sau seara.

Numai Bine!
0
21-07-2009, ora 21:46
sidonika
Nu este medic/terapeut
sidonika
buna seara! sotul meu are o durere abdominala partea stanga, la spital i sa spus ca are hemoroizii, sunt crize foarte dureroase cu voma uneori, va rog frumos dati mi un sfat, orice este bine venit, VA MULTUMESC!
0
22-07-2009, ora 15:01
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Buna ziua!

Pt a fi sigura ca este vb de hemoroizi consultati un proctolog, insa va rog sa consultati si un gastro-enterolog pt ca durerile abdominale trebuiesc investigate de un astfel de medic.

Numai Bine;)
0
24-07-2009, ora 17:15
franco12345678terapianaturista
Nu este medic/terapeut
franco12345678terapianaturista
ptr inn: dupa ce rezolvati problema conform sugesiilor NICK, cred ca este nevoie sa va schimbati stilul de viata, astfel incat sa preveniti situatii similare pe viitor. Este posibil ca sa existe un dezechilibru intre trei componente fundamentale ale unei sanatati perfecte. Pentu detalii, puteti consulta link-ul urmator:
http://terapianaturista.wordpress.com/2009/07/17/prevenirea-problemelor-de-sanatate/
0
24-07-2009, ora 20:18
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Multumesc Franco pt completare. Bine ai venit pe forum, sa ai parte numai de bucurii ;)
Toate cele bune!
0
02-08-2009, ora 17:35
Dr. Laura Ene
Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice
Dr. Laura Ene
Atentie la definitia corecta a constipatiei : "eliminarea a mai putin de 3 scaune saptamanal, in conditiile in care se consuma o dieta bogata in reziduuri = fibre alimentare" sau "absenta scaunului pe o perioada mai mare de 3 zile asociata cu eliminare redusa de materii fecale".
Cele mai frecvente cauze de constipatie la persoanele sanatoase sunt : alimentatia saraca in fibre alimentare, aportul insuficient de lichide, sedentarismul alaturi de stress si anxietate care pot agrava simptomatologia.
Pentru combaterea constipatiei functionale dieta zilnica trebuie sa contina minim 25 grame fibre alimentare (dar nu mai mult de 50g ! atentie - produc balonare/ flatulenta in exces) care vor trebui introduse in alimentatie prin cresterea treptata a cantitatii zilnice de legume, fructe si cereale integrale (tocmai pentru a evita balonarea excesiva), alaturi de un aport suficient de lichide (minim 2 litri/zi) si mai multa miscare (exercitiu fizic regulat efectuat).
Daca problema persista, va trebui sa va adresati pentru investigatii suplimentare unui medic gastroenterolog.
0
06-08-2009, ora 17:51
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Dr. Ene: ce este oare mai intelept sa dam crezare, unei definitii facute de industria farmaceutica sau corpului nostru ???

As dori sa-mi aratati omul care are mai putin de 3 scaune saptamanal si il crede normal !

Dumneavostra v-ati considera scaunul normal daca ati manca normal si ati iesi adara doar de 3 ori pe saptamana ??????????????????

Nu ne mai spuneti basme dinastea ca unii chiar va cred, desi orice copil de gradinita stie ca este normal sa iesi zilnic afara !

Un pic de gandire nu ar strica...
0
11-08-2009, ora 21:19
Dr. Laura Ene
Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice
Dr. Laura Ene
Definitia pe care am oferit-o anterior este una medicala, nu "farmaceutica" si nicidecum nu tine de domeniul basmului, este o definitie agreata de toate tratatele de medicina (in speta gastroenterologie), prin care se face tocmai diferenta dintre normal si patologic.

Normalitatea in acest sens are un spectru foarte larg si tine de particularitatile fiecarui individ in parte - de la 1 scaun/zi ca majoritatea persoanelor la 1 scaun la 2 sau chiar 3 zile in anumite conditii, repet, fara a intra insa de sfera patologicului. O persoana obisnuita sa aiba scaun zilnic bineinteles ca va resimti incetinirea tranzitului ca pe o problema care nu e de neglijat si care necesita atentie in primul rand la conditiiile "fiziologice" care determina acest lucru si care pot fi remediate usor.

Sfera patologicului insa, care necesita investigatii specifice de urgenta, prin adresare la medicul specialist gastroenterolog, este cea asupra careia am intentionat sa atrag atentia prin definitia data.

Sper ca aceste completari si precizari, pe care va multumesc ca mi-ati oferit ocazia sa le fac, sa va fie de folos si sa va ajute pe viitor in aprecierea si abordarea diferentiata a problemei discutate.

Toate cele bune. Dr Laura Ene.
0
12-08-2009, ora 15:56
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Dr. Ene:
Nu ati raspuns deloc la intrebarea pusa iar ce ati spus nu explica absolut nimic ci dimpotriva !
Intrebarea era daca il puteti convinge pe un om cu numai 3 scaune pe saptamana sa creada ca NU ARE CONSTIPATIE conform definitiei "agreata de toate tratatele de medicina", facute probabili de medici care nu cunosc realitatea.

Indiferent de sursa definitiei, o definitie care nu are de aface cu realitatea, ba chiar care o neaga in mod evient si care incearca sa schimbe parerea oamenilor despre realitate nu poate fi decat o definitie eronata sau absurda.
Indiferent de titlu, ori ca este definitie farmaceutica ori medical, a o absurditate ramane o absurditate si pt. a o intelege nu trebuie diploma ci numai 2 celule celebrale care mai au ceva contact cu realitatea.
Iar orice lucru care nu are deaface cu realitatea i se poate atribui titlu de basme, asa cum stim deja din copilarie...

Nu mai credeti nici dvoastra in astfel de definitii absurde ci ramaneti mai bine la realitate...
As dori in plus sa vad pacientul caruia ii repetati explicatia de mai sus la o consultatie si care sa nu se uite la dvoastra ca vitelul la poarta noua.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Constipația
  • Balonarea
  • Noi abordări terapeutice în colonul iritabil și constipația cronică idiopatică
  • De ce apar balonările?
  • Ar putea exista o legătură între constipație și infecțiile herpetice?
  • Constipaţia cronică creşte riscul de cancer de colon?
  • Topul alimentelor ce produc gaze (balonare)
  • E normal să mă balonez atât de tare indiferent ce și cât mănânc?
  •