Funcțiile membrelor superioare afectate după un accident vascular cerebral, pot fi îmbunătățite folosind electrostimularea

©

Autor:

Funcțiile membrelor superioare afectate după un accident vascular cerebral, pot fi îmbunătățite folosind electrostimularea
Persoanele care supraviețuiesc după un accident vascular cerebral și care suferă de tulburări neurologice care la afectează modul în care își folosesc corpul pentru a se mișca, a acționa și a simți, își pot îmbunătății funcțiile membrelor superioare cu ajutorul electrostimulării fin reglate a mușchilor țintă din braț.
Pacienții cu accident vascular cerebral raportează adesea incapacitatea de a-și întruchipa propriul braț. Tulburarea de reprezentare a corpului, considerată o consecință pe termen lung a accidentului vascular cerebral, îi poate face pe oameni să nu își mai simtă brațul, de regulă după ce au stat întinși sau au pus presiune pe el. Dacă afecțiunea durează ani de zile, reprezentarea membrului superior în creier este distorsionată cronic. Netratate, deficitele senzoriale și de reprezentare corporală pot determina pacienții să perceapă membrul afectat ca fiind mai scurt, mai puțin sensibil, mai puțin receptiv și, în cele din urmă, chiar să-l „uite”.

Într-o lucrare recentă, un consorțiu de neurologi, clinicieni și neuroingineri, a arătat că stimularea electrică atent reglată a sistemului neuromuscular, combinată cu practicile actuale de reabilitare, sunt promițătoare pentru recuperarea controlului membrelor superioare la pacienții cu AVC cu dizabilități pe termen lung. Detaliile protocoalelor de stimulare electrică neuromusculară (NMES) testate pe 45 de pacienți cu accident vascular cerebral cronic au fost publicate în jurnalul Med, aflat sub coordonarea Cell Press.

Abordarea cercetătorilor are potențialul de a facilita intervențiile de neuroreabilitare care vizează multiple domenii perceptive, inclusiv acuitatea tactilă, dimensiunea corporală percepută, sentimentele distorsionate ale brațului și, în consecință, restabilirea utilizării brațului. Oamenii de știință lucrează în prezent la un nou sistem capabil să ofere niveluri mai fine de stimulare motrică și senzorială și cu varietăți mai largi de stimulare.

sursa: Science Daily
foto: actu.epfl.ch/news

Data actualizare: 12-01-2022 | creare: 12-01-2022 | Vizite: 590
Bibliografie
Improved motor, sensory, and cognitive recovery of hand and arm function after stroke, https://www.sciencedaily.com/releases/2022/01/220107121457.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Mai puțin de 1% dintre supraviețuitorii AVC respectă toate măsurile pentru sănătatea inimii
  • Exercițiile pentru brațe îmbunătățesc capacitatea motorie după AVC
  • Dispozitiv electronic flexibil pentru monitorizarea recuperării după AVC
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum