Gustările dintre mese: calitatea este mai importantă decât cantitatea
©
Autor: Airinei Camelia

Studiul, prezentat de Kate Bermingham, bursier postdoctoral la King's College London, la NUTRITION 2023, s-a concentrat pe datele din proiectul ZOE PREDICT. Acest proiect cuprinde studii ample de cercetare nutrițională care urmăresc să descopere răspunsuri individuale la diferite alimente.
Descoperirile au arătat că calitatea gustărilor contează mai mult decât cantitatea sau frecvenÈ›a gustărilor. Optarea pentru gustări de calitate superioară în locul celor foarte procesate este probabil benefică pentru sănătate. În plus, momentul gustării joacă, de asemenea, un rol, gustarea târziu în noapte având efecte nefavorabile asupra sănătății.
Folosind grăsimile din sânge È™i nivelurile glicemiei ca indicatori ai sănătății cardiometabolice, cercetătorii au descoperit că gustarea alimentelor cu conÈ›inut semnificativ de nutrienÈ›i în raport cu caloriile a fost asociată cu grăsimi din sânge È™i răspunsuri mai bune la insulină. Dimpotrivă, gustarea seara târziu, care prelungeÈ™te ferestrele de mâncare È™i scurtează perioada de post peste noapte, a fost legată de niveluri nefavorabile de glicemie È™i lipide din sânge.
În mod surprinzător, au existat doar asocieri slabe între calitatea gustărilor È™i dietele celorlalÈ›i participanÈ›i, ceea ce indică faptul că gustarea este o caracteristică alimentară independentă care poate fi vizată pentru a îmbunătăți sănătatea. În general, acest studiu scoate în evidență importanÈ›a de a face alegeri sănătoase pentru gustări È™i de a fi atent la acest obicei, deoarece acestea poate avea un impact semnificativ asupra sănătății.
sursa: News Medical
Data actualizare: 27-07-2023 | creare: 27-07-2023 | Vizite: 392
Bibliografie
Quality of snacking matters more than quantity or frequency, study shows, link: https://www.news-medical.net/news/20230724/Quality-of-snacking-matters-more-than-quantity-or-frequency-study-shows.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Genetica poate influența alegerile alimentare
- Alegerile în privința lactatelor consumate influențează riscul de diabet de tip 2
- Calamar vegetal obținut prin imprimare 3D: o alternativă sustenabilă care imită cu succes textura fructelor de mare
- Dieta Portofoliu întârzie riscul cardiac și scade colesterolul la adulții tineri
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni