Cantitatea și varietatea gustărilor oferite copiilor influențează riscul de obezitate

©

Autor:

Cantitatea și varietatea gustărilor oferite copiilor influențează riscul de obezitate
Un nou studiu a constatat că gustările diverse și oferite în cantități mari îi încurajează pe copii să mănânce mai mult - și această practică poate contribui la riscul de obezitate. Rezultatele au fost publicate în revista științifică International Journal of Obesity.
În timpul studiului, copiilor și părinților le-a fost oferită o cutie de gustări care conținea biscuiți, brânză, muesli, biscuiți, piersici și ciocolată. Cantitatea și varietatea gustărilor, precum și dimensiunile containerului în care se aflau produsele alimentare au fost variate. Copiii și părinții au mâncat separat și în momente diferite ale zilei.

Rezultatele au arătat că diversitatea gustărilor, numărul și densitatea energetică a acestora a influențat semnificativ numărul de calorii și a crescut riscul de obezitate.

Cercetătorii au constatat, de asemenea, că modul în care gustările sunt prezentate are o influență redusă asupra numărului de gustări alese de copii.

„A existat o tendință populară a nutritioniștilor și a oficialilor din domeniul sănătății publice de a înlocui farfuriile de dimensiuni mari cu versiuni mai mici, pentru a impinge oamenii spre decizii mai sănătoase. Dar am constatat că dimensiunea farfuriilor are un efect redus asupra cantității de alimente consumate”, a declarat dr. Jessica Kerr, coordonatoarea studiului.

Cercetările accentuează nevoia de educare a părinților cu privire la produsele alimentare considerate a fi gustări adecvate, cât și în ceea ce privește o reducere a cantității de alimente nesănătoase consumate de copii.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 29-07-2019 | creare: 29-07-2019 | Vizite: 478
Bibliografie
Offering children a wide variety and large quantities of snack food encourages them to eat more. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/07/190719105511.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Odihna necorespunzătoare dubleză riscul de apariție a obezității la copii
  • Fumatul în apropierea copilului poate fi la fel de dăunător ca fumatul în timpul sarcinii
  • Copiii obezi sub 8 ani au risc de probleme cardiace serioase
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum