Exercițiile fizice vă pot face mai fericiți, sugerează cercetări recente

©

Autor:

Exercițiile fizice vă pot face mai fericiți, sugerează cercetări recente
Noi cercetări, conduse de oamenii de știință de la Universitatea din Kent și Universitatea din Reading, au descoperit că exercițiile fizice pot crește nivelurile de fericire ale unei persoane. De asemenea, efectele sunt similare și în urma consumului de fructe și legume.
În timp ce legătura dintre stilul de viață și bunăstarea a fost documentată anterior și adesea utilizată în campaniile de sănătate publică, pentru a încuraja dietele și exercițiile mai sănătoase, noile descoperiri, publicate în Journal of Happiness Studies, arată că există o cauzalitate pozitivă între stilul de viață și satisfacția vieții. Cercetarea este prima de acest gen care a dezvăluit legătură dintre fericire, consumul de fructe și legume și exercițiile fizice, mai degrabă decât generalizarea unei corelații.

Oamenii de știință au folosit o abordare variabilă instrumentală pentru a filtra orice efect de la fericire la stilul de viață. A arătat că mai degrabă consumul de fructe și legume și exercițiile fizice îi fac pe oameni fericiți și nu invers. Rezultatele demonstrează că abilitatea indivizilor de a întârzia satisfacția și de a aplica autocontrolul joacă un rol major în influențarea deciziilor legate de stilul de viață, care la rândul lor au un impact pozitiv asupra bunăstării. Cercetările arată, de asemenea, că bărbații par să fie mai activi fizic, iar femeile consumă mai multe fructe și legume.

„Se știe că bolile legate de stilul de viață sunt o cauză principală mortalitate la nivel mondial, iar Marea Britanie are una dintre cele mai ridicate rate de obezitate din Europa. Din acest motiv, descoperirile noastre ar putea avea implicații semnificative pentru politica de sănătate publică din Marea Britanie”, a declarat unul dintre autorii studiului, profesorul Uma Kambhampati de la Facultatea de Economie a Universității din Reading.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 20-09-2021 | creare: 20-09-2021 | Vizite: 284
Bibliografie
Consuming fruit and vegetables and exercising can make you happier, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/09/210916142936.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O listă de mici schimbări ce te pot face mai fericit
  • Cum ar trebui să arate o zi perfectă din viața ta
  • Care este cheia fericirii, prietenii sau familia?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum