Invisalign vs. Incognito

©

Autor:

Invisalign vs. Incognito
Când vorbim despre aparatele dentare, tot mai mulți pacienți devin interesați de capitolul estetică. Astfel, ei își doresc un tratament ortodontic corect funcțional, cu un rezultat foarte bun și fizionomic. Sunt interesați de aparate estetice, invizibile, eficiente și un tratament de scurtă durată. Această clasă de pacienți cuprinde în mod special adulții, persoane publice, dar și adolescenți.

Din punct de vedere estetic, cele mai recomandate aparate dentare sunt Invisalign sau Incognito.

Care sunt diferențele dintre Invisalign și Incognito?

Invisalign este un întreg set de gutiere transparente, foarte subțiri și confortabile, ce sunt produse în laborator, pe baza amprentei pacientului, a fotografiilor de diagnostic ortodontic, precum și a radiografiilor. Este recomandat atât pacienților adulți, adolescenți, cât și copiilor. Este aproape invizibil (ne spune și numele), este foarte comod de purtat și foarte ușor de igienizat.

După ce s-a stabilit planul de tratament, se începe realizarea aparatului și, în aproximativ o săptămână, gutierele vin în cabinet, gata pentru a fi date pacientului. Acesta trebuie să le poarte 24 din 24 de ore, exceptând mesele și spălatul dinților. El și le schimbă periodic, putând pleca în concediu pe termen lung. Controalele se fac mult mai rar, la 2-3 luni, medicul urmărind tratamentul pe calculator, pe baza unui soft.

Poate cel mai mare avantaj al aparatelor gen Invisalign este igiena. Pacientul poate avea o igienă impecabilă, deoarece gutierele se dau jos la periaj și se repun după acesta. Spre deosebire de aparatele clasice, acesta nu retenționeaza mâncare și nu strânge placă bacteriană și tartru în jur, pentru că, pur și simplu, nu există în timpul meselor. Este important să fie îndepărtat, pentru a nu fi rupt. De asemenea, se evită lichide fierbinți sau foarte colorate în timpul purtării. Nu există restricții alimentare, pacientul poate mânca orice, alune, migdale, fistic, caramele, poate mușca din fructe, mere, morcovi, nectarine. Nu avem brackeții, care pot fi desprinși de pe dinți. Gutierele se igienizează cu apă caldă și săpun lichid, tablete Corega ce se dizolva și distrug bacteriile.

Pacientul își poate urmări tratamentul, cu ajutorul unui soft; el va ști de la început câte săptămâni va dura, câte gutiere va schimba și mai ales, cum va arăta la final.

Invisalign este foarte eficient, iar rezultatele sunt uimitoare.

Spre deosebire, Incognito este un aparat cu brackeți, lipit pe fața interioară a dinților, ce oferă de asemenea, estetică impecabilă.

Se fabrică în laborator, este personalizat, pentru fiecare pacient, după forma dinților săi. Un aliaj din aur este folosit la realizarea lui, fiind biocompatibil cu mucoasa bucală și, indicat și în cazurile pacienților alergici.

Odată cu aparatul vine și modelul final, rezultatul, astfel pacientul își va putea vedea dinții după tratament. Totul este computerizat, realizat cu exactitate maximă. Se lipește foarte ușor pe fața interioară a dinților, cu un adeziv special, ce eliberează fluor și previne cariile. Este foarte ușor de igienizat, având margini rotunjite; nu afectează vorbirea și nu produce leziuni la nivelul mucoasei orale. Se evită mușcătura alimentelor dure, ce pot sa îl deterioreze.

Ambele aparate dentare pot crea perfecțiunea din punct de vedere ortodontic, funcțional și estetic.

Data actualizare: 01-03-2017 | creare: 01-03-2017 | Vizite: 4654
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Componentele unui aparat dentar și rolul acestora
  • Ghidul persoanei cu aparat dentar - sfaturi utile și întrebări frecvente
  •