Restricționarea programului de alimentație pe parcursul unei zilei ar putea ajuta la slăbire

©

Autor:

Restricționarea programului de alimentație pe parcursul unei zilei ar putea ajuta la slăbire
Un prim studiu pe oameni a arătat că restrângerea programului de alimentație la prima parte a zilei micșorează fluctuațiile senzaței de foame pe parcursul zilei și modifică tiparul de 24 de ore a oxidării grăsimii și metabolismului energiei, elemente ce pot ajuta la scăderea în greutate.

Cercetătorii de la University of Alabama at Birmingham au încercat prin acest studiu să afle dacă modificarea programului de servire a mesei poate ajuta la ardere a grăsimilor. Aceștia au implementat strategia eTRF (restricționarea timpurie a hrănirii), ce presupune ca ultima masă să fie în jur de ora 14:00, urmând o periadă de pauză alimentară de 18 ore, până la micul dejun de a doua zi.

Descoperirile studiului au fost prezentate la Întâlnirea Anuală a Societății pentru Obezitate din cadrul Săptămânii Obezității din New Orleans, Louisiana.

„Alimentarea doar pe parcursul unei mici perioade a zilei ar putea ajuta la slăbire”, a declarat Prof. Dr. Courtney Peterson de la departamentul de știință a nutriției. „Datele studiului indică faptul că persoanele care consumă alimente doar în intervalul orar 8:00 - 14:00 au un nivel echilibrat al apetitului pe parcursul zilei, în comparație cu persoanele care se alimentează în intervalul orar 8:00 - 20:00.”

Studiile anterioare au arătat că programul eTRF a dus la arderea grăsimilor la șoareci. Pentru oameni, studiul de față a arătat că omiterea cinei, sau servirea acesteia foarte devreme ar avea beneficii pentru slăbire. Deși nu afectează numărul de calorii consumate, echilibrează apetitul, intensifică arderea grăsimilor pe parcursul nopții și îmbunătățește flexibilitatea metabolismului - capacitatea de a trece de la consumul de carbohidrați la consumul de grăsimi. Sunt însă necesare mai multe studii pentru a confirma această teorie.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 10-08-2019 | creare: 10-01-2017 | Vizite: 1193
Bibliografie
Time-restricted feeding study shows promise in helping people shed body fat, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2017/01/170106113820.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Zahărul are un efect mai puternic asupra creierului decât s-a crezut până acum
  • Leguminoasele țin de foame mai bine decât carnea
  • HAPIfork – furculița inteligentă care îți monitorizează porțiile
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum