Noi descoperiri despre substanța care dă cafelei gustul amar
Autor: Patriche Silvia

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din întreaga lume, în ciuda, sau chiar datorită gustului amar. Iar cercetătorii de la Universitatea Tehnică din Munchen oferă indicii legate de interacțiunile moleculare dintre substanțele cu gust amar și receptorii specifici.
Pentru acest studiu oamenii de știință au testat mai multe tipuri de cafea pe o limbă artificială. Astfel, au testat mozambiozida din boabele de cafea Arabica, bengalenzol, o substanță amară care apare după prăjirea aceleiași cafele precum și compuși mai cunoscuți precum cafestol, cafeină și kahweol.
Rezultatele au arătat că doar doi dintre cei 25 de receptori pentru gustul amar de pe limba umană răspund compușilor amari din cafea. Mai mult, cercetătorii au descoperit că anumiți compuși amari din componența cafelei interacționează între ei. Pe de altă parte, cei doi receptori care recunosc gustul amar al cafelei sunt prezenți și în stomac și se crede că sunt implicați în secreția suculul gastric.
sursa: Science Daily
2. Numerous Compounds Orchestrate Coffee’s Bitterness, https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acs.jafc.0c01373
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Alimentația pro-inflamatoare și creșterea riscului de cancer de colon
- STUDIU: Consumul de cafea este benefic și lipsit de riscuri pentru sănătate
- Cum este influențată microbiota intestinală umană de dieta alimentară
- Îmbunătățirea libidoului și a dispoziției sunt efectele unei diete chiar și la persoanele cu greutate normală
- Anxiolitice si cafea?
- Ameteli puternice
- Ma simt rau in special cand beau cafea si dimineata
- Cafea la filtru si la ibric.. care e mai sanatoasa?
- Tremuratul mainilor dimineata daca beau cafea si fumez pe stomacul gol
- De ce nu mai pot sa beau cafea deloc.. cum beau in 2-3 minute nu mai am aer si tremur
- Cafea si gastrita