Noi implanturi spinale pot ajuta pacienții paralizați să meargă din nou

©

Autor:

Noi implanturi spinale pot ajuta pacienții paralizați să meargă din nou
Datorită unor implanturi spinale dezvoltate de o echipă de la École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL), trei bărbați paralizați au reușit să meargă din nou.
Procedura a constat în implantarea unor dispozitive la baza coloanei vertebrale, care au trimis semnale electrice din creier în nervii de la picioare. Dispozitivele au ajutat, de asemenea, nervii deteriorați ai coloanei vertebrale să se regenereze și să-și restabilească o parte din activități. Rezultatele experimentului au fost publicate în revista Nature.

Primul pacient, în vârstă de 30 de ani a suferit un accident sportiv care a cauzat leziuni grave la nivelul coloanei vertebrale și a condus la paralizie de la talie în jos. După ce implantul a fost introdus și pornit, acesta a reușit să meargă pentru aproximativ o jumătate de kilometru. Mai mult decât atât, cercetătorii au observat o regenerare a nervilor spinali.

„Când stimulezi acești nervi, se declanșează plasticitatea în celule. Creierul încearcă să trimită impulsuri nervoase, iar dispozitivul trimite semnale electrice în același timp și credem că acest lucru declanșează creșterea noilor legături nervoase. Astfel, atunci când implantul este oprit, pacientul poate merge în continuare în jurul valorii de opt pași”, a declarat dr. Grégoire Courtine, coorodonatorul studiului.

Ceilalți doi bărbați care au putut să meargă după introducerea implanturilor sunt Gertan Oskan, un bărbat de 35 de ani care a avut un accident rutier și Sebastian Tobler, un german de 48 de ani care a avut un accident de bicicletă.

Echipa a explicat că semnalele nervoase transmise de implant pot deveni incomode și astfel nu pot fi puse mereu în funcțiune. De asemenea, mișcarea pe care o realizează pacienții are loc în condiții de laborator. Echipa intenționează să desfășoare cercetări mai ample în Europa și Statele Unite în următorii trei ani.

Sursa: NewsMedical

Data actualizare: 16-11-2018 | creare: 16-11-2018 | Vizite: 985
Bibliografie
Spinal electrical implants helps three paralyzed men walk, link: https://www.news-medical.net/news/20181102/Spinal-electrical-implants-helps-three-paralyzed-men-walk.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum