O mână de nuci în dieta zilnică aduce un plus nutrițional valoros

©

Autor:

O mână de nuci în dieta zilnică aduce un plus nutrițional valoros
Nucile fac parte din recomandările alimentare pentru o nutriție sănătoasă, însă puțini dintre noi consumă suficient.Un nou studiu a ddescoperit că adăugarea unei porții de nuci la dieta copiilor și adulților care nu consumă în mod normal nuci îmbunătățește calitatea dietei și aportul unor nutrienți esențiali, dar care sunt de cele mai multe ori consumați în cantitate prea mică.
Studiul cercetătorilor de la Indiana University School of Public Health-Bloomington a utilizat tehnici avansate de modelare statistică pentru a vedea ce s-ar întâmpla atunci când o mână de miez de nucă (28 g sau aproximativ șapte nuci) ar fi adăugată la dieta obișnuită zilnică a aproape 8.000 de americani care nu mănâncă de obicei nuci.

Informațiile despre sănătatea și dieta participanților au fost obținute din National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES), care este un chestionar reprezentativ național și transversal al persoanelor care trăiesc în Statele Unite. Informațiile au fost analizate în funcție de grupul de vârstă (4-8 ani, 9-13 ani, 14-18 ani, 19-50 ani, 51-70 ani, 71 ani și peste) și de gen. Cercetătorii au apoi evaluat calitatea dietei cu și fără adăugarea unei porții de nuci folosind Healthy Eating Index (HEI-2015).

Rezultatele arată că adăugarea unui pumn de nuci la dietă poate avea un impact pozitiv asupra aportului de nutrienți importanți precum potasiu, fibre și magneziu. Această strategie simplă poate fi o soluție pentru a îmbunătăți calitatea dietei pentru toate vârstele.

Cu toate acestea, trebuie făcute mai multe studii observaționale sau studii clinice randomizate bine proiectate pentru a confirma aceste rezultate.

sursa: News Medical

Data actualizare: 26-01-2023 | creare: 26-01-2023 | Vizite: 356
Bibliografie
Adding one handful of walnuts to the diet can provide good nutrition, link: https://www.news-medical.net/news/20230125/Adding-one-handful-of-walnuts-to-the-diet-can-provide-good-nutrition.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O mână de nuci sau alune pe zi poate reduce riscul apariției mai multor afecțiuni
  • STUDIU: Unele nuci ar putea reduce recurența cancerului de colon
  • Cum poți reduce riscul de fibrilație atrială prin includerea unui singur aliment în dietă?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum