O nouă moleculă poate stimula puternic creșterea părului, conform unui studiu recent

©

Autor:

O nouă moleculă poate stimula puternic creșterea părului, conform unui studiu recent
Cercetătorii au identificat printr-un nou studiu, un posibil tratament pentru alopecie. O moleculă de semnalizare numită SCUBE3 ar putea stimula eficient creșterea părului.
Oamenii de știință de la Universitatea din California au descris în revista Developmental Cell un mecanism precis prin care fibroblastele din derm pot produce semnale de creștere a fiecărui folicul de păr, mai ales ca ele joacă deja un rol esențial în dezvoltarea părului.

Celulele papilelor dermice trimit semnale care mențin foliculii de păr latenți sau îi activează pentru a se divide și a stimula o nouă creștere a părului. Semnalele au fost prost înțelese până în momentul studiului, iar la persoanele cu alopecie acestea funcționează defectuos.

Conform studiului, animalele de laborator pentru care s-au reactivat stimulii celulelor dermice, au prezentat chiar hiperactivitate și păr excesiv.

Molecula de semnalizare SCUBE3, necunoscută anterior, poate determina așadar creșterea excesivă a părului. Unele teste au activat SCUBE3 pentru creșterea părului în foliculii umani, reprezentând un tratament promițător pentru căderea părului.

Oamenii de știință au injectat SCUBE3 în pielea transplantată cu foliculi din scalpul uman, la șobolanii de laborator implicați. Au indus astfel creșterea atât în foliculii umani latenți, cât și din jurul acestora.

Pentru alopecia androgenică, pe piață sunt aprobate finasterida și minoxidilul, însă aceste medicamente trebuie administrate zilnic pentru a obține rezultate. Cercetătorii încearcă să identifice noi medicamente eficiente în tratamentul căderii părului, din compuși cât mai naturali, fără efecte adverse și ușor de administrat.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 05-07-2022 | creare: 05-07-2022 | Vizite: 306
Bibliografie
Signaling molecule potently stimulates hair growth, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/06/220630142211.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Legătură între sistemul imunitar și creșterea părului
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum