O practică de concentrare a atenției poate reduce rătăcirea mentală

©

Autor:

O practică de concentrare a atenției poate reduce rătăcirea mentală
Mindfulness, abilitatea de a ne concentra atenția în mod intenționat asupra momentului prezent, poate fi eficientă pentru a reduce rătăcirea mentală, deși rezultatele diferă în funcție de metodologia de cercetare. Cercetările psihologice investighează punctele de vedere colective ale oamenilor de știință asupra modului de atenuare a rătăcirii mentală cu ajutorul practicii mindfulness.
Incapacitatea de concentrare asupra unei sarcini reprezintă o problemă cu care orice persoană se poate confrunta. Cercetările sugerează că aproape jumătate dintre gândurile zilnice ale unei persoane apar în momente de rătăcire mentală, în contextul efectuării altor sarcini. Rătăcirea mentală excesivă poate duce la multe rezultate negative, cum ar fi performanțe mai slabe la testele standardizate și amintirea mai slabă a informațiilor.

„În timp ce gândurile îndreptate către alte sarcini timp de câteva minute în timpul unei întâlniri pot să nu facă rău, te poate afecta negativ dacă durează perioade lungi de timp. Când apar gânduri sau sentimente care ne distrag atenția, anumite practici de atenție, precum mindfulness, ne ajută să le lăsăm deoparte și să ne reorientam asupra a ceea ce facem”, spune autorul principal al studiului, Lynley Turkelson, doctorand la Universitatea din Cincinnati.

Metodele de practicare a mindfulness variază, dar includ practici precum respirația și meditația. Turkelson spune că mindfulness se poate practica inclusiv acordând atenție experienței de a mânca un aliment preferat: „Puteți începe prin a observa mirosul alimentelor înainte de a mânca, cum se simte când mușcați dintr-un aliment. De asemenea, puteți fii atenți la fluxul de respirație în și din plămâni sau la senzațiile pe care le experimentezi în diferite părți ale corpului. ”

„În timpul COVID, oamenii se confruntă cu și mai multe distrageri decât în ​​mod normal, așa că este important să găsim modalități bazate pe cercetări de a reduce rătăcirea minții și pentru a îmbunătăți atenția”, spune Turkelson. Revizuirea actuală a studiilor ar putea ajuta la creșterea gradului de înțelegere a modului în care mindfulness ajută la reducerea rătăcirii mentale.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 27-12-2021 | creare: 27-12-2021 | Vizite: 608
Bibliografie
Mindfulness can get wandering thoughts back on track, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/12/211215204057.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Metode simple pentru îmbunătățirea atenției
  • Învățarea unei limbi străine, chiar și pe termen scurt, îmbunătățește agilitatea mentală
  • Alertele și notificările de pe telefon ne fac hiperactivi și ne distrag atenția
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum