Deficit de atentie comorbid cu anxietate generalizata, fobie sociala, depresie etc.

26-08-2015
RedVAlex21
Nu este medic/terapeut
RedVAlex21
Barbat, 26 de ani.

Am venit pe acest forum in incercarea de a obtine ajutor; mi-am incercat norocul si pe socialanxietysupport.com, fara prea multe rezultate pozitive.

Problemele mele, zic eu, au o cauza inradacinata undeva in trecut sau pur si simplu m-am nascut sensibil si din cauza unor factori externi (care in alte conditii nu m-ar fi afectat vreun pic) am ajuns cu o sumedenie de probleme de ordin psihic, emotional - nediagnosticate in mare parte (depresia, fobia sociala au fost confirmate).

Chiar daca am reusit sa traiesc cu ele ba chiar sa am momente in care sa par o persoana adaptata si 'normala' optimism este un cuvant ce nu mai apare in vocabularul meu (cu mici exceptii, voi descrie mai jos).

Mai mult, din cauza personalitatii mele evitante mi-a fost foarte greu sa fiu consecvent in incercarea de a gasi o potentiala cauza si implicit un potential tratament pentru aceasta. La prima mea vizita la un medic psihiatru mi-a fost prescris Cipralex, Lexotan si Rispen, toate deodata. Nu mai e nevoie sa zic ca nu am reusit sa le iau asa cum mi-a fost recomandat si dupa cateva zile chiar am renuntat complet, fara o a doua vizita la psihiatru.

Acum problema pentru care as dori sa cer un sfat:

Analizandu-mi comportamentul si putin alarmat de ce se intampla in viata mea profesionala am ajuns singur la concluzia ca toate problemele pe care le am si le-am avut sunt ca urmare a unei tulburari de deficit de atentie destul de debilitanta.
90% din timpul petrecut la birou (8 ore) le petrec pe telefonul mobil, sarind de la un joc la altul sau pe pagini web irelevante. Ma ridic sa iau niste documente in momentul in care ajung la mine pe birou scot telefonul: Candy Crush, dupa 10 minute deschid mail-ul de munca, in 2 secunde un alt tab deschis imi zic hai sa verific stirile. 3 minute mai tarziu 5 taburi deschise si o calatorie fulgeratoare prin 20 de subiecte diferite. A trecut o ora, o ora jumatate si n-am realizat absolut nimic. Chiar si cand am task-uri urgente de rezolvat nu reusesc sa ma concentrez mai mult de 3-5 minute intrerupandu-ma constant cu telefon mobil/internet.

Nu am rabdare. Nu pot astepta in statii de metrou/autobuz/tramvai. Nu pot astepta sa ajung la destinatie in metrou/autobuz/tramvai. La volan sunt un dezastru ma pierd in cartiere pe care le cunosc bine. Nu am abilitatea de a ma orienta, voi face de 10, 20 de ori o stanga gresita desi poate pana la momentul ala ar fi trebuit sa tin minte. In drum spre munca telefonul deschis intr-un joc non stop. Ma plictisesc de un joc, urmeaza altul instantaneu, apoi altul, apoi altul. Acasa am cca. 50 de jocuri de PC instalate, in ultimul an am reusit sa joc 10 minute din fiecare.
In afara de anumite subiecte care intr-adevar ma fascineaza (web surfing, wikipedia, google) nu pot citi mai mult de 2 paragrafe din absolut nimic. Pierd sirul lecturii repede, des si trebuie sa reiau acelasi paragraf de 4 ori ca sa il inteleg. Mintea imi zboara la 200 de lucruri diferite fara sa aiba macar vreo legatura cu lectura in sine.
Nu stiu sa invat. Imi aduc aminte o intamplare din scoala primara cand am fost nevoit sa invat o lectie si felul in care am facut-o a fost sa memorez cuvant cu cuvant lectia pentru ca nu intelegeam cum se invata.
Conversatiile marunte MA OMOARA. Nu pot simula interes, nu pot reactiona corespunzator si din cauza asta, in 6 ani de cariera nu mi-am facut nici macar 1 prieten la locul de munca.
In acelasi timp am momente in care ma simt pur si simplu HIGH, increzator in mine, OPTIMIST (fericit?). Momentele astea sunt rare si le pot crea consumand 2 beri. Asta e sweet-spot-ul. Dupa 2 beri ma simt mult mai calm, ma pot concentra mai bine, ma simt optimist. Imi place sa cred ca daca as fi sanatos psihic, aceea ar fi starea pe care as avea-o in mod obisnuit.

Ca sa inchei, daca cineva are rabdarea sa citeasca, as vrea sa stiu daca exista variante de tratament pentru ADD la noi si daca medicii nostri sunt dispusi sa le prescrie. Simt ca sunt la capatul drumului dpdv profesional si am nevoie sa actionez cat mai repede.

Va multumesc,
TEV
10 comentarii
0
26-08-2015, ora 13:12
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Incercati macar Cipralexul sa il luati. In 3-4 saptamani ar trebui sa isi faca efectul. Lipsa de concentrare e un simptom de depresie. Cipralex merge in acelasi timp si pe depresie si pe anxietate si fobie sociala. Sotul meu ia Cipralex de 17 ani si prefera sa inghita molecula si sa duca o viata normala decat sa nu o ia si sa sufere.
0
26-08-2015, ora 13:15
RedVAlex21
Nu este medic/terapeut
RedVAlex21
Multumesc pentru raspuns!

Inteleg ca sunteti de parere ca nu sufar de deficit de atentie. Sau credeti ca simptomele unei potentiale astfel de tulburari ar putea fi ameliorate urmand un tratament cu Cipralex?
0
26-08-2015, ora 16:26
RedVAlex21
Nu este medic/terapeut
RedVAlex21
Cel mai probabil voi primi si de aici cam acelasi ajutor si cam aceleasi sfaturi ca oriunde altundeva. Adica zero.

Multumesc pentru nimic!
0
26-08-2015, ora 17:54
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sfatul este sa urmati tratamentul minim 6 luni si sa vedeti cum va simtiti. Cipralexul e fix pe simptomele dv. Cititi prospect. Deficitul de atentie e simtom de depresie. Cipralexul trateaza si acest simptom. Alte tratament e nu exista la ora actuala. Naturistele sunt apa de ploaie.
0
27-08-2015, ora 10:26
RedVAlex21
Nu este medic/terapeut
RedVAlex21
Strattera. Concerta. Astea ce sunt?
0
28-08-2015, ora 13:04
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Primul e agonist pe receptorii de noradrenalina iar al doilea pe cei de noradrenalina si dopamina ! Insa e putin probabil sa te ajute astea, mai bine incearca medicamente care actioneaza pe acetilcolina de genul Donecept, Aricept singur sau impreuna cu unul din cele dinainte !
0
28-08-2015, ora 20:15
A.M.G
Nu este medic/terapeut
A.M.G
@clara_p nu o zic cu nici o rautate dar sa stii ca pe unii oameni naturistele ii ajuta...
0
30-08-2015, ora 12:39
sara43
Nu este medic/terapeut
sara43
Confirm cele spuse de dvs A.M.G!!Sunt in a-3-a Luna de 5HTP, asociata cu omega3, spirulina si magneziu sub forma de citrat, ma simt extraordinar, redevin EU, multumesc pt toate sfaturile de pe forum!!! Toate cele bune va doresc, SA va dea D-zeu rabdare si putere!!
0
30-08-2015, ora 15:53
A.M.G
Nu este medic/terapeut
A.M.G
Pai eu stiu ce vorbesc ca am folosit si folosesc naturistele, trebuie luate la timp si nu doar un singur tip, de exemplu sa zicem pe langa 5htp se mai ia Confort emotional+magneziuB6 sa ajute 5htp...si de ce nu ceva pt imnunitate(System Well) pt ca stresul resimtit o afecteaza mult. Iar daca de ex. dupa o luna de 5htp nu se vede un efect destul de bun se poate mari doza...
0
01-09-2015, ora 18:34
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
TEV vad ca oricum te-ai autodiagnosticat cu ADD si cunosti cu ce se trateaza. Dar nici eu nu cred ca ai avea ADD, ci mai degraba o problema ce se poate rezolva cu tratamentul recomandat deja de medic.In plus poate te-ar putea ajuta si sesiunile de psihoterapie pentru a intelege mai bine ce sta la baza agitatiei tale permanente.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul