Antrenamentul creierului pentru îmbunătățirea atenției și concentrării
©
Autor: Redacția ROmedic

Analiza a fost realizată de doi cercetători din Stockholm, iar rezultatele au fost publicate în jurnalul È™tiinÈ›ific PLOS One. Dintre cele 12 studii revizuite, 11 avuseseră ca participanÈ›i copii È™i adulÈ›i care sufereau de ADHD. De asemenea, au fost analizate È™i efectele programului Cogmed, astfel de programe fiind menite să îmbunătățească retenÈ›ia È™i utilizarea informaÈ›iilor verbale È™i vizuale.
Concluzia meta-analizei a fost că un astfel de antrenament cognitiv funcÈ›ionează ca un remediu pentru lipsa de menÈ›inere a atenÈ›iei la persoanele cu ADHD. Efectele benefice s-au observat atât la participanÈ›ii care sufereau de ADHD, cât È™i la cei care nu prezentau această tulburare. În ceea ce priveÈ™te programul Cogmed, la participanÈ›ii care au făcut timp de 35 de minute exerciÈ›ii din acest set timp de 5 ori pe săptămână, timp de 5 săptămâni, s-a observat o îmbunătățire semnificativă a atenÈ›iei, care a durat cu până la patru luni de la finalizarea programului.
7 dintre studiile analizate au realizat È™i o evaluare ulterioară (follow-up) a participanÈ›ilor, observându-se o menÈ›inere a beneficiilor programului cognitiv asupra atenÈ›iei în activitățile zilnice.
DeÈ™i autorii acestei meta-analize consideră că medicii, părinÈ›ii È™i profesorii vor dori să vadă studii mai ample care să demonstreze eficienÈ›a unor programe precum Cogmed, pentru că sunt destule de scumpe È™i consumatoare de timp, ei consideră că primul pas în a arăta că au efecte a fost făcut în urma acestei analize.
Sursa: Medical Xpress
Data actualizare: 08-06-2018 | creare: 27-03-2015 | Vizite: 4269
Bibliografie
Training your brain to pay attention, link: https://medicalxpress.com/news/2015-03-brain-attention.html ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Substanțe chimice frecvent întâlnite în produse uzuale, prezintă un risc pentru sănătatea creierului
- Tratamentul timpuriu cu antiplachetare asociat cu o recuperare mai bună în urma unui AVC
- Hipertensiunea la vârsta adultă poate accelera declinul cognitiv la bătrânețe
- Insomnia la vârste înaintate predispune la declin cognitiv È™i alte tulburări cognitiveÂ
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Atenția și concentrarea probleme
- Cauze tremuraturi. Probleme cu atentia si concentrarea
- Problema ADHD/ADD
- Probleme cu starea psihologica
- Creierul meu e afectat
- Deficit de atenție ?
- Nu stiu unde sa merg ca sa rezolv problema cu incapacitatea de a reține lucruri