Pneumonia COVID-19 durează mai mult și determină o afectare mai mare, în comparație cu cea obișnuită

©

Autor:

Pneumonia COVID-19 durează mai mult și determină o afectare mai mare, în comparație cu cea obișnuită
Un nou studiu sugerează motivul pentru care pneumonia COVID durează mai mult și determină o afectare mai mare a plămânilor, în comparație cu pneumonia determinată de alte cauze. Rezultatele au fost publicate în jurnalul Nature.
În pneumonia obișnuită, invazia bacteriană sau virală se poate produce în decurs de ore. De obicei, încă din primele zile de boală, infecția reușește să fie controlată de antibiotice sau de sistemul imun al gazdei.

În pneumonia COVID, virusul SARS-COV-2 se cantonează în mai multe zone ale plămânului, folosindu-se de celulele imune ale organismului pentru a se răspândi în decurs de zile, chiar săptămâni. Infecția determină febră, hipotensiune arterială și afectare renală, cerebrală, precum și cardiacă.

Potrivit autorilor, complicațiile pneumoniei COVID nu s-ar datora agravării bolii, ca în pneumonia obișnuită, ci mai degrabă duratei îndelungate de boală.

În urma studiului, cercetătorii au identificat care sunt țintele tratamentului împotriva formelor severe de pneumonie COVID-19 și anume macrofagele și celulele T. Potrivit cercetării, macrofagele pot fi infectate de virusul SARS-COV-2, facilitând răspândirea infecției.

Spre deosebire de gripă, COVID-19 va continua să persiste, chiar dacă o mare parte a populației se vaccinează.

O altă descoperire a studiului este faptul că mortalitatea la pacienții cu COVID-19 și ventilație mecanică este mai scăzută decât la bolnavii cu pneumonie obișnuită. Deși COVID-19 determină o durată mai mare a bolii, inflamația plămânilor nu este așa de gravă ca în pneumonie.

Pentru studiu, cercetătorii au efectuat o analiză a fluidelor pulmonare la 86 de pacienți cu COVID-19 și ventilație mecanică. Apoi au realizat o comparație cu fluidele provenite de la 256 bolnavi aflați pe ventilator, cu alte tipuri de pneumonie. Analiza a presupus recoltarea celulelor din fluidele pulmonare și observarea ARN-ului și a proteinelor exprimate de acestea.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 23-06-2021 | creare: 23-06-2021 | Vizite: 572
Bibliografie
Why COVID-19 pneumonia lasts longer, causes more damage than typical pneumonia: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/01/210111190056.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vizitele regulate la dentist ar putea reduce riscul de pneumonie
  • „Vesta inteligentă” pentru diagnosticul pneumoniei
  • Indicatori clinici pentru depistarea cu acuratețe a pneumoniei (Studiu)
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum