Dureri de cap, ameteala, vedere neclara, slabiciune

26-09-2015
C.Andreea.
Nu este medic/terapeut
C.Andreea.
Buna ziua,
Am 27 de ani si mai multe simptome:
- dureri de cap destul de frecvente si puternice,
- ameteala constanta, mai domoala cand stau intinsa
- vedere in ceata, vedere dubla in ceata la distanta si neclara la apropiere, imi simt ochii obositi si uneori ma mananca - seara, in principiu, si se intampla sa imi lacrimeze, atunci cand clipesc se intampla sa mi se puna ca o ceata pe ochi si clipesc de mai mute ori pentru a scapa de ea, ma deranjeaza lumina de afara si tind sa fac 'ochii mici', rar am vazut pete luminoase cand plimbam ochii stranga-dreapta
- slabiciune musculara si dificultati de mers (imi este greu sa stau in picoare si sa merg, simt ca trebuie sa ma incordez sa-mi mentin echilibrul, se intampla sa merg spre dreapta cand merg pe strada, nu stiu din ce motiv),
- dificultati de concentrare (lucrez mult la calculator)
- furnicaturi in extremitati
- usoare dureri de inima in situatii de stres.

In martie ac am facut mai multe investigatii deoarece aveam o parte din simptomele de mai sus, mai mult sau mai putin intense decat acum. La ORL totul ok, am niste semne de la o rinita (am rinita alergica descoperita acum ceva timp). Neurologul mi-a rec niste pastile care m-au ajutat pe moment, dar nu mi-am revenit complet, pastile pentru migrena, cefalee. Analizele de sange erau ok. La oftalmolog mi sa zis ca am -0.25 la un ochi, miopie, nu necesita corectie.

Saptamana trecuta am fost la oftalmolog din nou, alt medic, alta unitate. Mi s-a zis ca imi trebuie ochelari de +0.25 cu protectie calculator. Urmeaza luni sa ma duc la un centru de optica sa imi iau ochelari si o sa optez si pentru o consultatie. Nu am inteles inca de ce aveam miopie acum cateva luni iar acum am cu +...

Stiu ca ar trebui sa merg din nou la medici pentru investigatii si sa o iau de la capat probabil...ORL, oftalmologie, neurologie... Daca cineva de aici ma poate ajuta cu un sfat in situatia mea, multumesc mult anticipat!
25 comentarii
0
26-09-2015, ora 21:53
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Eu am avut simptomele dv si mi-au trecut in ziua in care mi-am pus ochelari. - 0, 50 la fiecare ochi.
0
26-09-2015, ora 22:10
C.Andreea.
Nu este medic/terapeut
C.Andreea.
Multumesc pentru interes, clara_p! Sanatate!
0
28-09-2015, ora 12:48
Bianca1003
Nu este medic/terapeut
Bianca1003
Si eu am niste simptome asemanatoare si am fost la oftalmolog si mi-a spus ca am nevoie de 0, 25 distanta. Vad in ceata la distanta, dar de aproape vad foarte bine.
Inca nu mi-am facut ochelari, dar intentionez zilele astea.
Cum te mai simti?
0
30-09-2015, ora 20:38
C.Andreea.
Nu este medic/terapeut
C.Andreea.
Nu am ajuns inca la centrul de optica... am o saptamana destul de incarcata si nu am reusit sa strecor cumva vizita. Cel tarziu sambata ajung. Avand in vedere ca programul prelungit e din cauza muncii, orele in fata calculatorului sunt mai multe si nu ma simt extraordinar..
0
30-09-2015, ora 20:40
C.Andreea.
Nu este medic/terapeut
C.Andreea.
Multa sanatate, Bianca! Daca ochelarii sunt solutia, inseamna ca e simplu. :)
0
05-10-2015, ora 09:01
Dr. Macsuta Vlad
Neurologie, Bucuresti
Dr. Macsuta Vlad
Examen neurologic ati facut?
Dr. Macsuta Vlad
Medic specialist Neurologie
Medic specialist Anestezie si Terapie Intensiva
0
05-10-2015, ora 19:13
C.Andreea.
Nu este medic/terapeut
C.Andreea.
Un examen neurlogic am facut la inceputul anului cand aveam aceleasi simptome. Consultul nu a scos la iveala nimic suspect. Diagnosticul a fost de cefalee, migrena, din cate imi amintesc. Am luat milgamma si am mai luat 5 zile niste pastile pentru durerile de cap, recomandate de doctor. M-am simtit ceva mai bine dupa tratament, dar nu mi-am revenit complet. Recomandarea medicului neurolog a fost RMN cerebral daca durerile persista. Acest RMN nu l-am facut.

Am mai urmat un tratament cu Arlevert tot in acea perioada, recomandat de la ORL (de un medic rezident de la URGENTE. Asta pana m-a consultat un doctor care mi-a zis sa nu mai iau Arlevert pentru ca e vorba de o migrena, si nu de sindrom vertiginos, cum fusesem diagnosticata initial. Mi-a zis ca prblema este de la cap. Ca durerea de cap provoaca ameteala si nu invers. M-a trimis mai departe sa fac o radiografie cervicala, de unde se suspecta ca porneste durerea. Am facut, am fost la medic specialist cu ea, a zis ca e totul in regula.

Multumesc pentru interes, dl. Dr. Macsuta Vlad.
0
07-10-2015, ora 21:33
Dr. Macsuta Vlad
Neurologie, Bucuresti
Dr. Macsuta Vlad
Va recomand sa efectuati RMN cerebral pentru a exclude cauzele mai grave ale cefaleei. Si tratament de preventie a migrenei.
Dr. Macsuta Vlad
Medic specialist Neurologie
Medic specialist Anestezie si Terapie Intensiva
0
08-10-2015, ora 00:32
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
La Hofigal sunt 2 gemoderivate pt migrena. Nu le-am incercat dar vreau sa le iau sotului meu care sufera de Migrena de 4 luni. Intratable pe site-ul lor.
Lui i-a fost recomandata Amitriptilina 0, 25 dar mai rau se simte cu ea decat fara.
0
09-10-2015, ora 16:55
Dr. Macsuta Vlad
Neurologie, Bucuresti
Dr. Macsuta Vlad
Exista si alte medicamente pentru preventia migrenei.
0
09-10-2015, ora 17:24
C.Andreea.
Nu este medic/terapeut
C.Andreea.
Amitriptilina mi-a fost recomandata si mie si nu le-am suportat..
0
09-10-2015, ora 19:46
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Dr Macsuta

Noi ne aflam in Spania si va spun sincer ca imi e dor de sistemul sanitar din Romania.
De 8 ani sotul a avut Aura de la migrena si vedea in ceata, apoi isi revenea. Nu avea dureri de cap.
De 4 luni au intervenit durerile si e ametit mai toata ziua. Nu mai poate focaliza, nu mai poate merge la serviciu.

Ia

Amitriptilina 25 mg si se simte mai rau cu ea decat fara ea
Antalgin (naproxen sódico) 550 mg cand apare migrena cu durere
Dogmatil (suplirida) 50 mg de doua ori pe zi pentru ameteala

Amitriptilina ii mai da si cosmaruri noaptea.
Astia din Spania nu l-au programat la un RMN de 4 luni.

De doi ani il doare spatele. Doctorita de familie refuza cu obstinenta sa ii dea trimitere la reumatolog sau sa faca o radiografie la coloana. Ma doare capul cand ma duc cu el la doctor. I-am zis doctoritei de familie de kinetoterapie iar raspunsul a fost ca poate peste 6 luni, sa vedem, dar bine nu va mai duceti decat sa asteptati atat. Nu il credeam cand se intorcea acasa si imi zicea ca doctorita refuza sa ii dea trimiteri si cand m-am dus cu el, mi-a taiat-o scurt ca nu trebuie sa faca nici o radiografie la coloana, ci doar sa inghita medicamentele pe care i le da ea pentru durere.

Abia astept sa il aduc in Romania !
0
10-10-2015, ora 01:25
lenalazar66
Nu este medic/terapeut
lenalazar66
Buna ziua Andreea,

Am avut aceste simptome pentru 2 ani si am facut nenumarate controale, dar doar la RMN am descoperit cauza.Din pacate era Scleroza Multipla, asa ca te sfatuiesc si eu, ca si medicul care ti-a scris, sa faci urgent un RMN, nu pierde timpul!
Multa sanatate iti doresc.
0
10-10-2015, ora 09:35
Bianca1003
Nu este medic/terapeut
Bianca1003
In urma unui RMN, pe care l-am facut din cauza urmatoarelir simptome:
-ameteala continua
-durere de cap (sporadic)
-vedere in ceata la distanta
-pierderea poftei de mancare
am primit urmatoarea concluzie:
-fara anomalii de semnal la nivelul parenchimului cerebral infra sau supratentorial
-dilatatie focala (diametrul de maxim 14 mm) a spatiilor subarhnoidiene pericerebeloase drepte, in dreptul foramenului jugular drept - probabil mic chist arahnoidian la acest nivel.
Tin sa mentionez faptul ca inca nu am fost la un neurolog sa se uite peste RMN, doar ce l-am luat zilele trecute si voi merge in urmatoarele zile, insa nu mai aveam rabdare si doream sa aud si o parere de aici.
Vreau sa intreb daca este grav si cum se poate remedia, medicamentos sau prin operatie?
Va multumesc!
O zi cat mai frumoasa!
0
11-10-2015, ora 21:27
Bianca1003
Nu este medic/terapeut
Bianca1003
Poate raspunde cineva? De azi ametelile au devenit destul de severe, mult mai severe decat erau inainte si nu imi explic de ce.
0
09-01-2016, ora 21:56
C.Andreea.
Nu este medic/terapeut
C.Andreea.
Ma gandeam ca poate fi de ajutor cuiva evolutia (nu stiu cati reusesc sa revina pe forum dupa sau in timpul tratamentului).
La RMN nu mi-a iesit nimic. Doar un chist de retentie 10mm in sinusul maxilar drept. Inofensiv din cate am inteles de la neurolog si ORL.
Neurologul mi-a recomandat Migrolin Plus, 2 luni. Maine il termin si ma simt mult mai bine, durerile de cap sunt mai slabe si mai rare. Urmeaza sa ma intorc la neurolog la control.
La ORL mi-a fost recomandat Nasonex, spray pt. nas de care am mai folosit cand aveam probleme cu alergia. Si nasul e mai ok, s-a mai desfundat. Nasonexul am inteles ca poate fi folosit fara probleme pe un timp indelungat.
0
25-01-2017, ora 20:49
clausa
Nu este medic/terapeut
clausa
Multumesc ca ai impartasit experienta ta, Andreea!
Am folosit si eu spray pentru nas dar am inteles ca, corticosteroizii iti fac bine pe moment dar mai mult rau in timp. Eu am primit diagnosticul de rinita cronica hipertrofica, in sezonul rece am inceput sa acumulez niste ameteli care s-au transformat in cateva episoade de vertij in adevaratul sens. Neurologul mi-a zis ca ar fi de la spondiloza cervicala si mi-a dat sa iau Arlevert, pe care il iau de 3 saptamani dar nu simt ca-si face treaba cum trebuie. Culmea si mie imi apare la rmn un chist in sinusul sfenoidal.
0
26-01-2017, ora 15:41
C.Andreea.
Nu este medic/terapeut
C.Andreea.
Eu am luat Migrolin pana acum cateva luni. Luam unul pe zi dupa cele doua luni de 2 pe zi. Din pacate nu se mai fabrica si nu exista inlocuitor. Migrenele au revenit de cand nu mai iau Migrolin... Neurologul mi-a dat Egilok 25mg, 1/zi pentru 2 luni. Am luat si urmeaza sa ma intorc la doctor sa vedem daca functioneaza. Sunt niste pastile de tensiune, dar care se folosesc si in tratamentul migrenelor. Nu ma simt mai bine cu ele, din pacate. Am zile intregi cand ma doare capul si sunt f ametita, am mintea tulbure, nu ma pot concentra etc.

Clausa, ai si dureri de cap?
0
28-01-2017, ora 10:24
clausa
Nu este medic/terapeut
clausa
Buna si apreciez raspunsul tau prompt! Am si dureri de cap dar mai rar si cred ca tot de la ceafa mi se trag. Imi apar mai mult in sezonul rece, cred ca la frig sau la curent, cateodata sunt pulsatile, adica imi simt pulsul in cap ca o durere, dar de multe ori durerea e in zona occipitala si in varf. Mie mi-au gasit si mult lichid in creier si mai poate fi si de acolo.
Daca la tine apare si durere de cap inseamna ca e posibil ca si vertijul sa fie de acolo.
Imi pare rau sa aud ca nu mai gasesti doctoria. Am inteles ca medicamentul asta are in compozitie extract de spilcuta care vad ca se gaseste pe net. Ai incercat asa ceva?
0
07-02-2017, ora 15:58
cosminika
Nu este medic/terapeut
cosminika
De anul trecut ma doare capul si simt ca mi se blochează port ochelarii dar la oflatmolog dioptriile nu mi-au crescut eu ma asteptam sa crească ptr ca am miopie ce as putea sa fac imi vine sa plâng cand am durerile de cap
0
12-06-2017, ora 18:21
Ioana777
Nu este medic/terapeut
Ioana777
Atentie mare! In cazul migrenelor de multi ani care nu cedeaza si disfunctii ale vederii doar in anumite momente , la oboseala, seara cu sau fara ochelari , faceti urgent RMN, nu CT pt ca acolo nu se vede.In general dupa migrene urate repetate in ani apar leziuni cerebrale care Dumnezeu stie cum evolueaza.Daca mai aveti si furnicaturi, sau amorteli tranzitorii, dificultati in vorbire cu atat mai mare este posibilitatea unor infarcte mici cerebrale..Nu va mai luati dupa unii medici care va spun ca este deficienta de calciu sau probleme psihice, luati-va sanatatea in maini si nu asteptati ca lucrurile sa se agraveze..
Pt migrene luati ceva rapid la inceputul crizei cu pansament gastric, daca este deja instalata criza luati XIBIMER, dar decat in criza si nu exagerati cu asta..
Sanatate, va doresc tuturor!
0
16-04-2019, ora 20:54
C.Andreea.
Nu este medic/terapeut
C.Andreea.
Buna din nou. Am revenit cu un mic update. De la începutul anului tot am diverse pb de sănătate, nimic grav deocamdată, dar e destul de stresanta pentru mine treaba asta cu investigații peste investigații și tratamente peste tratamente. La acestea se Adaugă stresul de la munca si câteva suparari personale m-au adus iar in punctul in care migrenele își fac de cap. Cam de-o luna ma simt groaznic. Mediul este propice și pentru anxietate, care devine din ce in ce mai prezenta. Citisem comentariile vechi și nu am menționat nicăieri ca acum iau MigraDefense de la secom, câte jumătate de pastila pe seara. E tot cu spilcuta, cu ea am înlocuit Migrolinul.

Urmează sa fac un RMN cerebral și la coloana, însă abia peste 5 luni sunt programată. Pana atunci incerc sa fiu optimista și azi am fost la prima ședința de terapie bowen, care sper sa aducă rezultate.
0
14-06-2019, ora 17:44
Costi32
Nu este medic/terapeut
Costi32
Cum va mai simtiti dupa terapia bowen?
Ati simtit ceva imbunatatiri?
0
14-06-2019, ora 18:42
C.Andreea.
Nu este medic/terapeut
C.Andreea.
Terapia Bowen m-a scapat de durerile la coloana vertebrala inca de dupa prima sedinta. Chiar pot sa zic ca a fost ceva foarte interesant, nu m-a mai durut spatele deloc o perioada. Am facut doar 3 sedinte de Bowen, 2 una dupa alta si a treia dupa 2 saptamani. Nu am observat o modificare in bine in legatura cu durerile de cap, dar 3 sedinte sunt mult prea putin pentru durerile pe care le am eu de ani de zile. In ultimul timp m-am simtit rau, in prezent tratez cu antibiotice o sinuzita, asa cum a iesit in RMN.

Daca imi fac curaj, o sa incep sa merg din nou la Bowen.
0
05-08-2019, ora 18:17
Doct2016
Nu este medic/terapeut
Doct2016
Si eu am simptomele tale si am incercat sa fac mai multe.
Sa ma duc la salina si sa fac acupunctura.
Ambele m-au ajutat pe o perioada scurta.

Si la fel imi spunea si mie neurologul: ai migrena(asta se intampla cand eram in liceu).



Eu am rinita alergica de 30 ani si de curand mi-am micsorat cornetele.
Parca sunt alt om.

Faceam otite, candidoze frecvente.

Faceti RMN la sinusuri.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • De ce apare amețeala?
  • Durerea de cap după somn
  • Lentilele de contact telescopice, o soluție inovatoare pentru afecțiunile oculare
  • Picături oftalmice pentru îmbunătățirea vederii pe timp de noapte
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • Testul oftalmologic ce permite diagnosticarea problemelor de vedere la domiciliu
  • Ochelari care pot reduce progresul miopiei la copii
  • De ce ameţeşti când te ridici în picioare?
  •