Depresie de aproape un an!

03-11-2018
Marian1998
Nu este medic/terapeut
Marian1998
Buna ziua!
As vrea sa incep prin a spune de de mai bine de 8 luni sunt intr o depresie groaznica
Am fost internat la spital timp de 2 saptamani pentru depresie majora..am fost tratat cu duloxetina 60mg. Si olanzapina 10mg..
Totul a fost ok la inceputul tratamentului dupa doua saptamani incepusem sa ma simt mai bine timp de 3 saptamani dupa care am recazut din nou..desi continuam tratamentul..am mers inainte timp de 7 luni de zile cu depresia asta si cu tratamentul
Dupa care m am dus la psihiatru care mi a dat acest tratament pentru al intrerupe fiindca trecusera deja 6 luni de cand l am luat acolo i am explicat ca am recazut din nou in depresie..am urmat dupa un alt tratament cu velaxin 75 mg.si olanzapina 5 mg..in cele din urma nu am simtit nici o schimbare..si am ajuns la un psihiatru in italia..care mi a marit doza de velaxin la 150mg...dar tot nimic..sunt DISPERAT va rog ajutati ma cu un sfat un. Tratament care a mers la voi orice nu ma mai inteleg cu nimeni nu mai am pofta de viata sunt tot mai inchis in mine nu mai vorbesc cu nimeni nu ma mai atrage nici o activitate nimic..va multumesc pentru atentie si astept cu nerabdare un raspuns!
9 comentarii
1
03-11-2018, ora 18:36
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Eu am schimbat 6 antidepresive pina am ajuns la cel potrivit. Trebuie sa tineti legatura lunar cu medicul psihiatru sa va umble la schema, daca nu va simtiti bine, nu sa stati asa 6 luni. Totul tine de chimia creierului. In paralel faceti psihoterapie daca se poate.
0
04-11-2018, ora 15:24
Marian1998
Nu este medic/terapeut
Marian1998
Mie imi este tare frica ca nu voi gasi nici unul care sa ma ajute...de disperare ieri seara am luat mai multe ca ma gandeam ori mor ori ma fac sa ma simt mai bine,
Acum tin legatura cu medicul psihiatru marti trebuie sa ma duc la el sa i explic daca a mers ceva cu velaxin 150 mg...nu o sa mai fac greseala sa stau 6 luni cu acelasi tratament daca nu ma simt bine..multumesc, am fost la cateva sedinte de psihiterapie dar fara nici un rezultat nu stiu ce fel de specializare in psihologie m ar ajuta..eu am citit ca cognitiv comportamentala ar fi cea mai indicata pentru depresie asa e??
0
05-11-2018, ora 14:54
Marian1998
Nu este medic/terapeut
Marian1998
Doamna clara_p puteti sa imi raspundeti va rog!!
0
15-11-2018, ora 18:53
Blackwolf
Nu este medic/terapeut
Blackwolf
Eu nu am luat antidepresive doar olanzapina dar fără niciun succes cel mai mult ma ajutat sa citesc Biblia și videouri motivaționale pe youtube.și eu sufar de un an aproape și nu m am vindecat dar găsesc în fiecare zi o putere divina ce îmi spune sa fac fata la tot
0
15-11-2018, ora 19:25
Marian1998
Nu este medic/terapeut
Marian1998
As vrea sa gasesc si eu o asemenea putere..dar tot ce s a intamplat ma facut sa nu mai cred in asa ceva...poate gresesc eu...dar nu am avut nici o viata tocmai roz si depresia mi a smult si ultima speranta de viata...e foarte urat sa nu mai ai pofta de viata de absolut nimic doar sa traiesti de pe o zi pe alta!
0
16-11-2018, ora 11:21
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Eu am avut depresie vreo 2 ani timp in care am incercat toate antidepresivele si nici unul nu a avut efect... pentru ca depresia mea avea cauza psihologica nu psihiatrica. Era un gand care nu-mi dadea pace. Doar timpul m-a vindecat.
0
16-11-2018, ora 14:52
Marian1998
Nu este medic/terapeut
Marian1998
Martin van Nostrand nu ai incercat nici psihoterapie?
Absolut nimic?
Si chiar nici un antidepresiv nu te a ajutat catusi de putin?
0
16-11-2018, ora 15:02
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Am incercat si psihoterapie dar putin, ca e scumpa si nu am bani.

Cel mai bine mi-a mers cu Cipralex, si acum mai iau asa de intretinere. Dar cu adevarat nu m-a tratat nici un medicament. Pana nu am realizat eu care era problema, nu s-a oprit depresia.

Uite, in cazul meu pot spune ca m-a ajutat mult ca mi-am luat un animal de companie, un catel (acum am mai multi). Si alt lucru care mai ajuta in depresie sint hobby-urile. Cand ai unu lucru in care crezi cu toata fiinta ta, iti da un sens vietii si iti mai trece din depresie.
0
16-12-2018, ora 20:41
VlabiouzzZzZ
Nu este medic/terapeut
VlabiouzzZzZ
Salut,

Și eu sufăr de depresie de câțiva ani și cu mare ușurință o pot descrie ca groaznică însă văzând aceeași descriere urmată de apelarea la un tratament farmaceutic mă face să mă întreb cât de groaznică este depresia mea? Cum ai ajuns să apelezi la un astfel de tratament? Oare depresia mea încă nu e destul de groaznică? Oare din marea negare, depresia mea să fie mai groaznică decât o văd și ar fi trebuit și eu la rândul să recurg la un astfel de tratament?

Eu încă pot să-mi țin jobul, nu (mai) contemplez la relevanța existenței mele, Dar în rest am :
- crize de anxietate
- crize de vinovăție
- crize de descumpănire
- profund crize existențiale și de auto devalorizare
- anhedonie
- incapacitate de a simți plăcere, de orice fel...
- stare generală alterată :)

Le spun crize momentelor în care sentimentele respective sunt exponențial mai puternice. Lista e doar de exemple, cele mai acute.

Am învățat câteva trucuri și sjmecherii care pe mine mă ajută (toate gugăluibile) pe care ți le recomand cu drag căci cu ele mă țin de linia de plutire. (Toate rezolvă simptome nu vindecă boala...din tot ce am cercetat până acum depresia nu se vindecă ci doar se ține în control și dacă ai noroc nu mai revine)

Creierul uman nu poate percepe stresul în același timp în care este focusat pe unul din simțuri. Cumva e logic, dacă ai timp să fii atent la mirosul unei flori sigur nu te atacă un urs. Așa că atunci când te afli pe culmile descumpănirii pipăie ceva, chair și propriile unghii sau haine și ai să observi cum în câteva minute, câteodată chiar și câteva zeci de secunde intensitatea emoțiilor chinuitoare scade. Cu cât ești mai focusat asupra simțului pe care îl exersezi cu atât nivelul de hormoni de stres scade mai repede.

Îți poți păcăli mintea să creadă că ești vesel și îți poți spune ție bancuri. Un psihiatru, la un Ted talk spunea că îți sporești nivelul de hormoni ai fericirii și doar dacă îți desenezi o față pe un deget și îți spui cu o voce amuzantă "Hello!" (sau orice cuvânt ce poate fi pronunțat cu un efect comic)...și am încercat și câteodată merge, depinde de intensitatea emoțiilor din momentul respectiv. Ce mai funcționează la mine este să mă maimuțăresc în oglindă dar mi se întâmplă să ajung la furie și auto pedepsire așa.

Când o emoție o ia razna și aduce jale asuprăți, creierul se blochează pe un set de gânduri pe care le tot învârte și le răsucește, cu cât le rumegi mai mult cu atât emoția se amplifică și-ți vine le rumegi și mai mult. Când se manifestă această ruminare, amintește-ți să faci un pas în spate și să conștientizezi cercul vicios și să îți recomanzi să respiri și să te relaxezi. Nu cred că am explicat acest punct ca lumea DAR, ca de la depresiv la depresiv, interesează-te de Mindfulness - deși o practic, nu știu să o explic, dar funcționează.

Am înțeles că psihoterapia cognitivă ajută pe multă lume suferindă de depresie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul