Trec printr-un episod de depresie bipolara?

22-02-2022
idontknow
Nu este medic/terapeut
idontknow
buna ziua, am o oarecare curiozitate legata de oferirea unui dignostic. De cateva saptamani cred ca traiesc un episod deprsiv(cred ca asa il pot numii).Am avut tot felul de probleme si tot felul de schimbari de dispozitie, incat am ajuns sa imi fie frica sa nu fie vorba de depresie bipolara, pe de alta parte am inteles ca oamenii care sufera de bipolaritate nu sunt constienti de acest lucru. Ma intrebam daca prima oara ar trebuii sa vizitez un psiholg sau un psihiatru pentru diagnostic?(tin sa mentionez ca am 16 ani iar parintii mei nu cred in probleme psihice credeti ca sunt psihologi/psihiatrii care m-ar putea vedea asa?)
5 comentarii
0
22-02-2022, ora 23:22
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua.
Daca va suspectati de asa ceva trebuie sa luati trimitere de la medicul de familie si sa va adresati unui psihiatru pentru copii.
1
22-02-2022, ora 23:39
idontknow
Nu este medic/terapeut
idontknow
Multumesc pentru raspuns, am reusit sa trimit o solicitare la un cabinet astept un raspuns maine, cel mai probabil, daca primesc o programare o sa imi iau si o trimitere.
0
25-02-2022, ora 11:17
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Un diagnostic sigur se pune numai în cabinet, pentru că poți să ai anumite simptome, dar nu suficiente pentru a fi diagnosticată o tulburare.
Diagnosticul îl poate pune un psiholog clinician cu experiență sau psihiatru.
Ar fi bine să mergi mai întâi la psiholog și dacă e cazul te trimite el la psihiatru.
0
23-08-2023, ora 10:29
Hipnoterapeut
Identitate neconfirmată
Hipnoterapeut
Hipnoterapeut, poott saa te ajutt farra nici o preteentie, se poate sii online
0
25-08-2023, ora 13:54
Placebo10
Nu este medic/terapeut
Placebo10
1) Fara episod psihotic nu se poate vorbi de bipolaritate.

2) Criteriile pentru a primii aceasta eticheta de bipolaritate s-au modificat. De la 1/20.000 persoane cat era inainte, la 1/50 persoane cat e in prezent (2% din populatie are acum aceasta eticheta). Criteriile sunt suficient de largi incat sa includa 23% din populatie acum de la DSM 5 incoace. Cu cat mai multa populatie care cumpara droguri, cu atat mai bine.

3) Droguri care sa bata placebo pe depresie sau bipolaritate momentan nu exista si probabil nu vor exista niciodata.

4) O intrebare: Daca un prieten de al tau are o perioada proasta, ce ii spui?

a) Sa stea linistit ca totul este trecator, si bune si rele, sa aiba o atitudine pozitiva, atitudine de campion, de sportiv sau
b) Ca nu va trece niciodata problema, ca e defect din nastere, e inferior celorlalti oameni. Are un dezechilibru chimic nedescoperit :))

S-au facut 3 studii pe depresie si unul pe psihoza in care s-a masurat ca pacientii care pun botul la teorii bioreductioniste au o rata de revenire mult mai proasta decat cei care nu pun botul la vrajeala. Este practic un placebo negativ grav.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul