ma inteapa in spate zona lombara, in dreptul rinichilor

24-10-2008
ioana_maria_81
Nu este medic/terapeut
ioana_maria_81
Buna ziua stimatii nostrii!
Ma numesc Ioana, am 27 ani si intr-o noapte m-am trezit de mai multe ori cu intepaturi (nu dureri) in spate, zona lombara in dreptul rinichilor, dreapta fiind mai accentuat. Eu fac sport de 3 ori pe saptamana, fitness, si cu o seara inainte de aceste intepaturi am lucrat talie cu greutati de 3 kg. In timpul exercitiului s-au manifestat si aceste intepaturi dar cand am terminat s-au terminat si ele.Noaptea m-am acoperit foarte bine si mi-a fost foarte cald dar au aparut aceste intepaturi cateodata mai acute. Am gasit si pozitie in care sa nu ma mai intepe dar daca schimbam pozitia intepatura revenea. Ma intepa si in momentul in care respiram parca in ritm cu respiratia. Ziua la fel, la serviciu stand pe scaun intepaturile au continuat.
Cu 1 luna inainte am facut analize de urina dar nu mi s-a depistat nimic. Dar in ultima vreme am si dureri sub abdomen. Acestea nu sunt de lunga durata si nici foarte acute.
Deoarece am spasmofilie beau zilnic calciu biologic de la laboratoarele medica, care am inteles din prospect ca surplusul din organism s-ar elimina si nu este retinut in corp.
Va rog frumos sa ma ajutati si sa imi spuneti ce as putea avea!
Va multumesc si va doresc o zi buna!
3 comentarii
0
26-10-2008, ora 07:42
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Probabil din cauza efortului, care a fost cam mare si prelungit, s-a produs o intindere, rasucire sau indoire fortata a ligamentelor sau o intindere musculara pe un muschi incordat avand drept urmare acea durere.Eu stiu ca la ridicarea de greutati trebuie sa-ti cuprinzi mijlocul cu un briu, o centura lata sau ceva de genul asta caci presiunea pe zona lombara e foarte mare. Cumpara un Profenid gel sau un Tonifor si maseaza zona usor pana medicamentul intra in piele. Mai poti lua seara si un decontracturant muscular gen Mydocalm, doar un comprimat.Daca durerile sub abdomen persista vorbeste cu medicul de familie sa faci un control la chirurgie in eventualitatea ca ai si un inceput de hernie.Fii atenta cu calciul.Ia-ti o calcemie din cand in cand.Surplusul de calciu este eliminat, dar se mai si depune unde nu trebuie.Si, ca se se asimileze, calciul mai are nevoie si de ajutorul magneziului, a vit. B6 si D.
0
26-10-2008, ora 11:27
ioana_maria_81
Nu este medic/terapeut
ioana_maria_81
Multumesc mult! si o zi minunata@!
0
20-11-2009, ora 15:25
popescumelinda
Nu este medic/terapeut
popescumelinda
Buna ziua.si eu am acele dureri la spate in zona rinichilor...ma luat asa dintro data...niste intepaturi groaznice mai ales cand luam aer..si m-am intins in pat si lafel ma durea...
Am facut acum 1 luna sumarul si urina si erau bine..Mi-a dat medicul meu de familie no-spa si Rovatinex..am luat si trebuia sa ma intorc sa-mi fac din nou analize la urina..sa vedem.Acum ma luat durerile astea groaznice..intepaturi pe ambele parti in spate in zona rinichilor si nu stiu de la ce or fi.trebuia sa beau multe lichide..cam 2 litri pe zi..dar nu am putut sa beau atata..poate o fi si de la asta??..iar in ultimul timp sunt foarte obosita..cum fac ceva deja obosesc foarte repede, iar la anii mei nu ar fi normal asa ceva.mereu cand fac ceva, mancare sau curatenie sau intind hainele..trebuie sa ma intind in pat jumatate de ora...
Ce anume as putea sa fac????...o sa merg oricum la doctor, dar momentan astept alocatia de crestere copil sa vina..si apoi..eventual sa fac un eco..sau ce spune doctorul.
Va multumesc si astept un raspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Te doare spatele? Nu este din cauza vremii!
  • Tratamentul chiropractic pentru durerile lombare asociat cu ameliorări neînsemnate
  • Cauze mai puțin evidente pentru durerea de spate
  • Sfaturi pentru persoanele cu dureri lombare
  • Durere de spate - ce este important să știi
  • Exerciţii recomandate pentru durerea lombară
  • Fizioterapia durerii de spate - proceduri posibile și eficiența lor
  • Acupresura poate ameliora durerile cronice de spate
  • Care este poziția corectă pentru a ridica o greutate?
  •