Testul de urină care îți confirmă dacă ai o alimentație sănătoasă

©

Autor:

Testul de urină care îți confirmă dacă ai o alimentație sănătoasă
Multe persoane care urmează o dietă au uneori tendința de a se minți singure și de a trișa la un anumit moment când vine vorba de jurnalele alimentare. Faptul că nu completăm cu maximă corectitudine jurnalele alimentare poate cauza neclarități și discordanțe, complicând obiectivele propuse.

Pentru a preveni aceste neclarități și discordanțe între ceea ce scriem și ceea ce mâncăm de fapt, un grup de cercetători a dezvoltat un test de urină ce poate analiza independent regimul alimentar pe baza parametrilor biochimici în doar 5 minute.

Testul a fost dezvoltat de către cercetătorii din cadrul Colegiului Imperial din Londra, Universității Newcastle și Universității Aberystwyth, măsurând markerii biologici urinari creați când alimente precum carnea roșie, puiul, peștele, fructele sau legumele sunt descompuse și eliberate în organism. Simultan, testul poate servi ca indicator privind aportul unei persoane de grăsimi, zaharuri, fibre sau proteine.

Studiile arată că 60% dintre persoane completează incomplet sau greșit jurnalele alimentare, ceea ce afectează rezultatele dietei. Astfel, acest test ar putea fi un indicator independent al calității dietei și al aportului nutritiv al unei persoane.

Participanții la studiu au urmat 4 diete diferite, ce au variat de la nesănătos la foarte sănătos, bazate pe ghidurile alimentare ale Organizației Mondiale a Sănătății. Voluntarii au urmat dietele lor timp de 3 zile și ulterior au adus probe de urină prelevate dimineața, la prânz și seara pe durata studiului. Probele au fost analizate pentru determinarea prezenței metaboliților ce sunt produși când anumite alimente sunt descompuse în organism. Prin comparare, s-a analizat profilul nutritiv la utilizatorilor din urma analizei probei de urină cu etalonul standard de dietă sănătoasă.

Testul ar putea fi o unealtă eficientă pentru monitorizarea dietelor personalizate și pentru a ajuta la menținerea unui stil de viață sănătos.

Sursa: New Atlas

Data actualizare: 17-01-2017 | creare: 17-01-2017 | Vizite: 1441
Bibliografie
Urine test means no more cheating on your diet, link: https://newatlas.com/urine-test-healthy-diet/47372/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Alternarea între o dietă bogată în grăsimi și o dietă echilibrată poate ajuta la controlarea obezității
  • Aplicații care ajută persoanele supraponderale să reziste tentațiilor alimentare
  • Nutriția personalizată este superioară recomandărilor universale pentru o alimentație sănătoasă
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum