Thim - dispozitivul care te ajută să dormi mai bine, monitorizându-ți somnul

©

Autor:

Thim - dispozitivul care te ajută să dormi mai bine, monitorizându-ți somnul
În mod normal, orice zgomot ne perturbă somnul în primele minute după adormire. Un nou dispozitiv de monitorizare a somnului face acest lucru, cu scopul de a ajuta persoanele cu insomnii să adoarmă mai repede.

Cercetările realizate în cadrul Universității Flinders din Australia, prezintă dispozitivul ca pe unul redus ca dimensiune, destinat reglării ciclului de somn al celui care îl utilizează.

Datele științifice arată că persoanele cu insomnii pot trata această problemă prin reantrenarea somnului, în urma retrăirii experiențelor și senzațiilor din timpul adormirii. Astfel, o oră de somn întrerupt la anumite perioade pe noapte, timp de 5 nopți consecutive, poate fi suficientă pentru a restabili un ciclu de somn echilibrat.

Dispozitivul se atașează pe deget înainte de culcare și reglează somnul prin executarea unor vibrații ușoare la fiecare minut. Zvâcnirea degetului în acel moment ca urmare a vibrației transmite la dispozitiv informații că utilizatorul nu a adormit încă, astfel că după un minut vibrează iar, până când persoana adoarme și nu mai răspunde activ la vibrații. Ulterior, la fiecare 3 minute, timp de o oră, dispozitivul  transmite vibrații ușoare către degetul persoanei. Astfel, dispozitivul poate ajuta persoanele care suferă de insomnii prin restabilirea ciclului de somn în doar o săptămână, după cum menționează autorii studiului.

Dispozitivul se utilizează cu aplicația pentru smartphone care monitorizează datele și calculează scorul de somn.

Sursa: New Atlas

Data actualizare: 13-12-2019 | creare: 07-10-2016 | Vizite: 2112
Bibliografie
The sleep tracker that wakes you every 3 minutes to help you sleep better, link: https://newatlas.com/thim-sleep-tracker-retraining/45787/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Obiceiuri care afectează somnul
  • Insomnia
  • Un dispozitiv pentru prelevarea probelor de sânge fără ace
  •