Un compus din ghimbir poate fi util în tratarea unor boli grave

©

Autor:

Un compus din ghimbir poate fi util în tratarea unor boli grave
Un studiu publicat în Journal of Immunology arată că un compus găsit în ghimbir poate îmbunătăți funcția celulelor imune și poate ajuta la lupta împotriva unor boli. În cadrul experimentelor de laborator, cantități mici dintr-un compus regăsit în ghimbir, numit 6-gingerol, au activat leucocitele să lupte împotriva infecțiilor virale. Procesul a implicat un receptor care joacă un rol în percepția stimulilor dureroși de căldură.
Ghimbirul este o plantă cu o lungă istorie de utilizare în medicina tradițională chineză și indiană. În ultimii ani, cercetătorii au început să cerceteze proprietățile sale medicinale și au descoperit că unele componente din ghimbir pot fi utile în tratarea anumitor boli. În cadrul studiului actual, cercetătorii au investigat efectul compusului 6-gingerol asupra celulelor imune.

Cercetătorii au descoperit că 6-gingerol poate îmbunătăți funcția celulelor imune prin creșterea producției de citokine, molecule importante pentru reglarea răspunsului imunitar. De asemenea, cercetătorii au descoperit că 6-gingerol poate activa mai multe căi de semnalizare din interiorul celulelor imune, ceea ce poate îmbunătăți capacitatea acestora de a detecta și de a lupta împotriva agenților patogeni.

Studiul a fost realizat pe șoareci și pe celule umane, iar cercetătorii au descoperit că 6-gingerol poate fi util în tratarea unor boli precum cancerul și infecțiile virale. Cu toate acestea, cercetătorii avertizează că este nevoie de cercetări suplimentare pentru a confirma descoperirile și pentru a dezvolta noi tratamente bazate pe aceste descoperiri.

sursa: Science Daily
foto: Gisela Olias/Gaby Andersen/Leibniz-LSB@TUM

Data actualizare: 17-02-2023 | creare: 17-02-2023 | Vizite: 375
Bibliografie
Pungent ginger compound puts immune cells on heightened alert, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2023/02/230214153932.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Uleiul esențial de ghimbir blochează progresia steatohepatitei non-alcoolice (NASH)
  • Efectele suplimentelor de ghimbir asupra inflamației din bolile autoimune
  • Ghimbirul a avut rezultate promițătoare ca protector împotriva bolilor autoimune
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum