Noi studii arată că ghimbirul combate anumite boli autoimune la șoareci

©

Autor:

Noi studii arată că ghimbirul combate anumite boli autoimune la șoareci
Medicina naturistă sau medicina bazată pe plante este acum la modă, în special în rândul tinerilor. Însă cât de mult este ea susținută de știință?
Este cunoscut faptul că ghimbirul prezintă proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, fiind un supliment pe bază de plante popular pentru tratarea bolilor inflamatorii.

Conform unui studiu condus de Michigan Medicine, publicat în JCI Insight, principalul compus bioactiv al rădăcinii de ghimbir, 6-gingerolul, are efect terapeutic în combaterea mecanismului care stă la baza unor boli autoimune la șoareci. Cercetătorii au analizat în mod specific lupusul, o boală care atacă propriul sistem imunitar al organismului și sindromul antifosfolipidic, condiție asociată adesea cu această boală. Ambele provoacă inflamații și afectează organele.

În cazul șoarecilor cu sindrom antifosfolipidic sau cu lupus, 6-gingerolul a împiedicat eliberarea capcanelor neutrofile extracelulare (NET) , declanșate de autoanticorpii pe care îi produc aceste boli.

Echipa de cercetători s-a întrebat dacă proprietățile antiinflamatorii ale ghimbirului se vor extinde la neutrofile, oprindu-le astfel să contribuie la progresia lupusului. Rezultatele obținute au arătat în mod surprinzător că da. După administrarea de 6-gingerol, șoarecii aveau niveluri mai scăzute de NET. Tendința lor de a produce cheaguri a fost, de asemenea, redusă drastic, iar compusul pare să inhibe fosfodiesterazele-enzime neutrofile-ceea ce a redus activarea neutrofilelor.

Cea mai suprinzătoare descoperire a oamenilor de știință a fost faptul că șoarecii, indiferent dacă prezentau sindromul antifosfolipidic sau lupusul, aveau o cantitate redusă de autoanticorpi. Acest lucru sugerează faptul că ciclul inflamator-autoanticorpi care stimulează capcanele neutrofile extracelulare, care la rândul lor stimulează producția altor autoanticorpi- a fost oprit.

Deși studiile au fost realizate pe șoareci, autorii studiului, Jason Knight și Ramadan Ali, sunt de părere că datele preclinice, care arată că 6-gingerolul are propietăți anti-neutrofile care pot proteja împotriva progresiei bolii autoimune, încurajează dezvoltarea studiilor clinice.

Compusul bioactiv din ghimbir nu poate reprezenta terapia primară pentru o persoană cu sindrom antifosfolipidic sau lupus, însă echipa de cercetători este interesată să vadă dacă suplimentul natural poate veni în ajutorul celor cu risc crescut de dezvoltare a bolii.

Conform lui Ramadan Ali, persoanele care prezintă atuoanticorpi, dar care nu au boli active, pot beneficia de acest tratament dacă 6-gingerolul se dovedește a fi un agent protector la om la fel ca în cauzl șoarecilor.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 11-01-2021 | creare: 11-01-2021 | Vizite: 694
Bibliografie
New research finds ginger counters certain autoimmune diseases in mice, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/01/210106133030.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Uleiul esențial de ghimbir blochează progresia steatohepatitei non-alcoolice (NASH)
  • Efectele suplimentelor de ghimbir asupra inflamației din bolile autoimune
  • Ghimbirul a avut rezultate promițătoare ca protector împotriva bolilor autoimune
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum