proteine si bilirubina in urina - problema?

20-03-2008
nina.rotar
Nu este medic/terapeut
nina.rotar
in urma analizelor de urina s-a constatat: proteine 25 mg/dL (normal: sub 10) si bilirubina 1 mg/dL (normal: negativ), iar in sange sideremie 32 (normal: 37-145). varsta mea este 33, am nascut in urma cu 8 luni (cezariana). e problema mare?
6 comentarii
0
20-03-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Bilirubina in urina este patologica;Apare in afectiuni care se insotesc de cresterea bilirubinei directe(conjugate); Bilirubina directa crescuta are cauze hepatocelulare(hepatita, ciroza, leziuni toxice, insuficienta cardiaca, infectii severe, etc), cauze colestatice( tumori hepatice, icter obstructiv, idiopatic), cauze medicamentoase( indometacin, estrogeni, tetraciclina, etc)Ar fi bine sa faci analiza sangelui(bilirubina totala, directa, indirecta, colesterol, FA, TGP, TGO), ecografie abdominala( ficat, colecist, CBP, rinichi);
Proteinuria poate fi de cauza renala( sd.nefrotic, pielonefrita, colagenoze, etc)sau cauze extrarenale(febra, anemie, afectiuni ale cailor urinare, insuficienta cardiaca decompensata, si chiar ortostatism, etc)
Pentru a realiza o corelatie intre proteinurie si bilirubina din urina ar trebui sa stim mai multe despre simptomatologia ta, examen clinic( TA, cord, ficat -aspect clinic)un istoric; am inteles ca sideremia este mai mica, acesta aspect este semn al unei anemii feriprive; Trebuie sa te adresezi unui medic internist, poate trebuie sa faci investigatii complexe, si in directia unei afectiuni autoimune( Ac antinucleari, FR, CIC, proteina C reactiva).
0
20-03-2008, ora 00:00
nina.rotar
Nu este medic/terapeut
nina.rotar
Ecografie abdominala am facut in urma cu 3 luni, nu erau probleme la nci un organ. Analizele de sange indica urmatoarele: GOT/ASAT/AST 16.7, calciu seric 9.07, colesterol total 150, colesterol HDL 46.4, creatinina serica 0.73, magneziu seric 2.44, trigliceride 83, colesterol VLDL 17, uree 32.4, ASLO 43, proteina C reactiva (CRP) 0.08, deci totul in limite normale. TA este in medie 125/75, am avut probleme de tensiune doar dupa nastere, din cauza disgravidiei tardive, insa s-a reglat cu nifedipin in aproximativ o luna. Cauzele medicamentoase in cresterea bilirubinei cred ca pot fi eliminate, pentru ca nu am luat medicamente in ultimele 2 luni. Ar fi posibil ca sideremia scazuta sa aiba vreo legatura cu proteinuria? Multumesc.
0
21-03-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Cred ca ar trebui cautata alta cauza pentru proteinurie;eventual ar trebui sa cautam o cauza comuna pentru bilirubina directa, proteinurie si anemie; cum sunt hemoleucograma, formula leucocitara, si VSH-ul, bilirubina totala si cea directa, electroforeza proteinelor?;un frotiu sangvin, glicemia;v-as recomanda si anticorpi antinucleari;
0
21-03-2008, ora 00:00
nina.rotar
Nu este medic/terapeut
nina.rotar
Imi cer scuze ca lungesc atat subiectul dar as vrea sa fac ultimele completari: alaninaminotransferaza (GPT/ALAT/ALT) 19, glucoza serica 92. Hemograma cu formula leucocitara cu Hb, Ht si indici se incadreaza in limite (leucocite, eritrocite, Hb, hematocrit, VEM, HEM, concentratie medie a HB/eritrocit, largimea distrib.eritr., trombocite, VTM, largimea distrib, tromb., neutrofil, limfocit, monocit, eozinofil, bazofil), toate acestea sunt normale. Ce mai ramane? Multumesc.
0
21-03-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Si totusi, bilirubina totala si bilirubina directa ce valoare au? Si mai repetati examenul sumar urina.VSH? Ok, m+am gandit ca proteinuria ar putea fi consecinta faptului ca ati stat mult in picioare( ortostatism prelungit) si atunci nu este patologica, dar bilirubina prezenta in urina trebuie sa aiba o cauza;si trebuie sa mai exista o modificare, m-am gandit inclusiv la o colagenoza, poate citeste mesajul dumneavoastra si un alt medic si mai are o idee; ar fi bine sa vorbiti si cu un internist; este mai bine decat a face presupuneri pe neve; numai bine
0
26-06-2013, ora 12:38
gabryelalion
Nu este medic/terapeut
gabryelalion
buna ziua !
fiului meu in varsta de 24 de ani cu distrofie musculara duchenne i-au iesit marite in urina bilirubina 51, urobilinogen 34 si nitriti pozitiv..cu 2 zile inainte a avut o toxinfectie alimentara si lua antibiotic si nurofen.care ar putea fi cauza?
cu 7 zile inainte de acestea din sange GOT 20, GPT 34 si LDH 207.la acesti parametri facea perfuzii cu thiogama.medicul neurolog a spus ca sunt ok.
astept raspunsul dvs.multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.