Un nou dispozitiv pentru detectarea rapidă a alergenilor alimentari

©

Autor:

Un nou dispozitiv pentru detectarea rapidă a alergenilor alimentari
Cercetătorii din cadrul Universității Harvard au dezvoltat un sistem eficient portabil ce poate identifica rapid alergenii din alimente.

Alergiile alimentare sunt răspunsuri anormale ale sistemului imunitar la un aliment. Pot cauza reacții ușoare ca disconfort gastrointestinal, dar și iritații ale pielii sau chiar șoc anafilactic. Nu este tratament propriu-zis pentru alergiile alimentare. Singura metodă eficientă pentru a gestiona alergiile alimentare este evitarea alimentelor ce conțin alergenul la care o persoană este sensibilă, împreună cu recunoașterea rapidă și managerierea reacțiilor alergice care pot să apară pentru a preveni complicațiile.

Ambalajele produselor subliniază prezența alergenilor, dar pot fi și alergeni nedeclarați, cu erori de menșționare, alergeni care cauzează reacții încrucișate sau alergenii din alimentele fără etichetă.

Sistemul nou dezvoltat este cunoscut ca un test antigen exogen integrat – iEAT - alcătuit din trei componente: un dispozitiv portabil utilizat pentru colectarea probelor de alimente, un analizor electronic de dimensiuni reduse ce identifică alergenii și o aplicație pentru smartphone ce prezintă rezultatele wireless de la analizor.

În forma actuală și curentă, poate detecta 5 tipuri majore de alergeni alimentari din arahide, alune, grâu, lapte și ou, inclusiv niveluri mai mici decât standardele de aur de laborator, în mai puțin de 10 minute.

Rezultatele cercetării au fost publicate în jurnalul ACS Nano.

Sursa: New Atlas
Sursa foto: New Atlas

Data actualizare: 28-11-2019 | creare: 12-09-2017 | Vizite: 1494
Bibliografie
Allergen detector could fit in your pocket, and save your life, link: https://newatlas.com/ieat-allergen-detector/51228/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un nou pas spre crearea unui medicament pentru tratarea rapidă și completă a alergiilor
  • Introducerea precoce a produselor alergene în alimentația copilului poate reduce riscul de sensibilizare
  • Afecțiuni cauzate de aerul condiționat
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum