Un program de reabilitare cardiacă poate reduce riscul de deces al pacienților care supraviețuiesc unui AVC

©

Autor:

Un program de reabilitare cardiacă poate reduce riscul de deces al pacienților care supraviețuiesc unui AVC
Persoanele care supraviețuiesc în urma unui accident vascular cerebral (AVC) își pot reduce semnificativ riscul de deces în primul an de la evenimentul cardiovascular dacă urmează și finalizează cu succes un program de reabilitare cardiacă, ce include exerciții fizice supravegheate medical, terapie prescrisă și monitorizare medicală, potrivit unui studiu publicat de Elsevier.
Programul de reabilitare, numit JFK Johnson Stroke Recovery, presupune efectuarea a 36 de sesiuni de antrenament cardiovascular într-un interval de timp monitorizat medical, precum și vizite de urmărire la un medic de medicină fizică și reabilitare. De asemenea, persoanele care urmează programul primesc suport psihologic, nutrițional și educațional, cât și recomandări de evitare a factorilor de risc (cum ar fi fumatul, o dietă nesănătoasă și sedentarismul).

În cadrul studiului, cercetătorii au urmărit supraviețuitorii cu accidente vasculare cerebrale suficient de grave pentru a necesita reabilitare spitalicească la Institutul JFK Johnson. Studiul a inclus până în prezent peste 1.600 de persoane, care au fost grupate în funcție de diverși factori care pot influența gravitatea AVC-ului, precum vârsta, sexul, rasa, tipul accidentului vascular sau scorul funcțional la externarea din spital, printre altele.

În unul dintre subgrupuri, compus din 449 de persoane, 246 au finalizat programul de reabilitare. Rezultatele în ceea ce privește mortalitatea la un an au indicat un risc de patru ori mai mic de deces în rândul celor care au finalizat programul, comparativ cu cei care nu au participat la el. În plus, participanții la programul JFK Johnson Stroke Recovery și-au îmbunătățit capacitatea cardiovasculară cu peste 75%, față de cei din grupul celor care nu au urmat programul.

sursa: News Medical

Data actualizare: 17-05-2022 | creare: 17-05-2022 | Vizite: 263
Bibliografie
Stroke survivors can now reduce their chances of death by 76% through modified cardiac rehabilitation, link: https://www.news-medical.net/news/20220504/Stroke-survivors-can-now-reduce-their-chances-of-death-by-7625-through-modified-cardiac-rehabilitation.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dispozitiv electronic flexibil pentru monitorizarea recuperării după AVC
  • Suportul emoțional – esențial pentru recuperarea după un AVC
  • Alți 22 noi factori de risc genetic pentru AVC
  •