Un vaccin COVID-19 ultrapotent, dezvoltat pe calculator

©

Autor:

Un vaccin COVID-19 ultrapotent, dezvoltat pe calculator
Un vaccin COVID-19 ultrapotent a fost dezvoltat la Universitatea Washington, prin tehnici de dezvoltare bazate pe structură. El constă dintr-o nanoparticulă proteică care se autoasamblează, afișând 60 de copii ale domeniului de legare al receptorului pentru proteina spike. Structura moleculară a vaccinului se aseamănă cu cea a SARS-CoV-2, putând fi răspunzătoare pentru capacitatea crescută de stimulare a unui răspuns imun.
Majoritatea vaccinurilor se bazează pe injectarea proteinei spike solubile a virusului SARS-CoV-2. În comparație cu acestea, studiul actual a arătat că noul vaccin stimulează producerea a de 10 ori mai mulți anticorpi neutralizanți la cobai, chiar și la o doză de vaccin de 6 ori mai mică. De asemenea, după imunizare, rezultatele au arătat un răspuns mai puternic din partea celulelor B, ceea ce este esențial pentru un efect de durată al vaccinului. Studiul a fost publicat în Cell.

Atunci când a fost administrat la o primată, noul vaccin a stimulat producția de anticorpi neutralizanți împotriva mai multor situsuri de la nivelul proteinei spike. Potrivit cercetătorilor, acest lucru ar putea oferi protecție împotriva tulpinilor virale mutante, dacă ar apărea.

La nivel global există mii de posibile vaccinuri împotriva COVID-19. Multe necesită administrarea unor doze mari, transportul și depozitatea la temperaturi scăzute, precum și o prelucrare elaborată. Din acest motiv, un vaccin sigur, ușor de produs, eficient la doze scăzute și stabil la temperaturi mai crescute ar putea permite distribuirea lui la un număr mare de persoane, chiar la nivel mondial.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 26-11-2020 | creare: 26-11-2020 | Vizite: 345
Bibliografie
Ultrapotent COVID-19 vaccine candidate designed via computer: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/11/201102110024.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Va fi disponibil un vaccin împotriva COVID-19 în viitorul apropiat?
  • Inteligența artificială folosită pentru a accelera cercetările privind vaccinurile și tratamentele împotriva COVID-19
  • Primul vaccin COVID-19 este sigur și determină răspuns imun rapid la specia umană
  •