Utilizările medicale ale marijuanei

©

Autor:

Utilizările medicale ale marijuanei
Folosirea marijuanei este controversată, pe de o parte este asociată cu multe riscuri, pe de altă parte există persoane care susțin că aceasta poate aduce numeroase beneficii în domeniul sănătății.

Până în prezent marijuana a fost aprobată oficial doar ca tratament pentru stările de greață și vărsăturile post-chimioterapie sau corelate cu alte boli. De asemenea, unele autorități medicale au aprobat utilizarea marijuanei medicale și în tratamentul durerii determinate de cancer, cefaleei, convulsiilor infantile și cașexiei.

Marijuana este cel mai frecvent utilizată pentru ameliorarea stării de greață și a vărsăturilor (emeză). Denumirea comercială este dronabilol, această formulă de marijuana putând fi administrată în tratamentul emezei și cât timp persistă starea de greață. Ca excepție, dronabilol nu ar trebui utilizat pentru ameliorarea stării de greață și vomă din sarcină, întrucât nu se cunosc efectele asupra fetusului. Dronabilol poate fi administrat atât bărbaților, cât și femeilor, indiferent de vârstă.

Una dintre cele mai des întâlnite utilizări neaprobate ale marijuanei este în tratamentul durerii. Dintre diversele tipuri de durere, cea de origine neuropatică pare să aibă cel mai bun răspuns la administrarea de marijuana. Ea pare să funcționeze cel mai eficient în cazul durerii moderate determinate de cancer, fibromialgie și anumite sindroame neuropatice. La polul opus, durerea asociată cu tulburări musculoscheletale precum artrita sau durerea lombară nu se ameliorează după tratamentul cu marijuana.

În cazul pacienților cu HIV sau cancer, în cazul cărora boala și medicamentele determină scăderea apetitului și pierderea semnificativă a kilogramelor, studiile de caz sugerează că marijuana poate stimula creșterea apetitului și luarea în greutate.

Este important de știut că marijuana prescrisă într-un stat nu poate fi transportată în alt stat.

Printre efectele adverse ale marijuanei se numără pierderea pe termen scurt a memoriei, somnolență și euforie.

Sursa: HuffingtonPost

Data actualizare: 19-09-2017 | creare: 19-09-2017 | Vizite: 1536
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum să reduci riscurile asociate consumului de cannabis - recomandări științifice
  • Consumul de marijuana la adolescenți și vulnerabilitatea la psihoză
  • Adolescenții care consumă marijuana au risc de tulburare bipolară la maturitate
  •