Diagnostic pus gresit (modificat)

15-12-2016
user_2016
Nu este medic/terapeut
user_2016
Buna ziua!

Am si eu o problema mare cu care ma confrunt, si as dori sa o rezolv; de aceea am scris acest mesaj aici, in speranta ca cineva poate sa ma ajute in rezolvarea problemei mele.

In anul 2006 m-am imbolnavit destul de rau. Am avut simptomele bolii de depresie; si intr-adevar si medicul psihiatru la care am ajuns mi-a confirmat acest diagnostic. Diagnosticul pe care medicul mi l-a scris a fost urmatorul: depresie atipica. Am urmat tratamentul pe care dansul mi l-a prescris, si pot sa spun ca starea mea de sanatate s-a imbunatatit pentru o perioada de timp. Mentionez ca la medicul psihiatru am fost la cabinetul lui particular si tot acolo mergeam la control, cam tot o data la 3 saptamani, si tot acolo mi s-au prescris si medicamentele (diagnosticul meu nu era trecut in carnetul de sanatate, dar era trecut in registrul medicului care m-a tratat). Spun pentru o perioada de timp deoarece, la un moment dat, am inceput sa consum alcool (nu in cantitati mari) si tigari. Dupa ce am consumat alcool si am fumat, starea mea de sanatate s-a deteriorat, si atunci, mama mea cu sora-mea s-au hotarat sa ma duca la un alt medic psihiatru. Dupa ce am ajuns la noul medic psihiatru, dupa o consultatie de aproximativ 5 minute (consultatie in care mama mea i-a spus medicului cum am ajuns sa cad in depresie), medicul psihiatru a ascultat ceea ce i-a spus mama mea si s-a uitat la mine, nefacandu-mi nici un fel de investigatie. Dupa aceea am iesit eu si mama mea de la cabinetul medicului psihiatru. Ulterior, am aflat ca medicul psihiatru mi-a schimbat diagnosticul meu original (depresie atipica), intr-unul care nu ma reprezinta de fel (schizofrenie paranoida). Am citit multe articole pe aceasta tema si nu prezint nici unul dintre simptomele bolii de schizofrenie paranoida. Nu m-a reprezentat si nu ma reprezinta de fel, deoarece nu am avut simptomele specifice bolii de schizofrenie. Noul diagnostic, de aceasta data, a fost scris in carnetul meu de sanatate. Noul medic psihiatru i-a spus mamei mele ca medicamentele pe care celalalt medic psihiatru mi le-a prescris erau slabe si, ca sa fiu vindecat, noul medic psihiatru mi-a schimbat diagnosticul cu scopul de a beneficia de cel mai bun tratament pentru afectiunea mea (depresie atipica). De aceea, noul medic psihiatru mi-a prescris noul tratament, dar fiindca acest tratament nu se putea prescrie la cei care sufera de depresie, a trebuit sa imi schimbe diagnosticul in schizofrenie paranoida. Doar schimbandu-mi diagnosticul puteam sa beneficiez de cel mai bun tratament pentru afectiunea mea reala (depresie atipica).

Am mers asa o perioada de timp cu noul tratament. Imi revenisem tot mai mult cu sanatatea, dar, la un moment dat, medicul nu mai putea sa-mi prescrie tratamentul in policlinica de la spital, si atunci a trebuit sa ma transfere la un alt medic psihiatru. Asa ca am ajuns la cel de-al treilea medic psihiatru, medic la care merg si in prezent. Ulterior, diagnosticul meu fals (schizofrenie paranoida) a ajuns si la medicul meu de familie. Cum situatia mea de sanatate s-a imbunatatit foarte mult, medicul meu psihiatru curant, mi-a scris in carnetul de sanatate diagnosticul de: schizofrenie in remisiune, ca mai apoi, dupa un timp, sa-mi scrie: schizofrenie reziduala, diagnostic cu care am ramas pana in prezent.

Intrebarea mea ar fi urmatoarea: ce demersuri ar trebui sa fac ca sa mi se stearga acest diagnostic de schizofrenie? Unde ar trebui sa ma adresez? La ce institutie? Pentru ca datorita acestui diagnostic imi este foarte greu sa-mi gasesc un loc de munca. Mentionez ca de cand am avut aceste probleme de sanatate, am reusit sa termin o facultate cu profil tehnic (specializarea Calculatoare) cu o medie buna si am avut 2 locuri de munca, dar la ultimul loc de munca am fost angajat foarte greu din cauza diagnosticului de schizofrenie, care nu ma reprezinta de fel. Si asa am reusit sa ma angajez la ultimul loc de munca datorita faptului ca medicul la care am fost mi-a inteles situatia si mi-a acordat o sansa ca sa ma pot angaja.

Imi cer scuze ca am scris atat de mult, dar am scris atat ca sa explic tragedia prin care trec si sper sa reusesc sa rezolv aceasta problema uriasa.

Va multumesc anticipat tuturor celor care imi veti raspunde!
1 comentarii
0
15-12-2016, ora 14:32
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Este destul de complicat sa schimbati un diagnostic psihiatric, dar nu imposibil. Recomandarea mea este sa mergeti al Institutul medico-legal, care are "greutatea" necesara pentru a face aceasta schimbare. Mai exista si posibilitatea internarii voluntare intr-un spital de psihiatrie, pentru diagnosticare si tratament corect.
Este ceva nepotrivit in felul in care s-a facut diagnosticarea. Fiecare diagnostic inseamna o suma de simptome specifice si conditii care trebui indeplinite.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •