Recomandare alimentație

14-10-2018
Woodsman
Nu este medic/terapeut
Woodsman
Buna ziua!
As vrea si eu o recomandare de alimentație sanatoasa in conditiile in care am serviciul mai departe de casa si fac naveta saptamanal. Locuiesc intr-un camin de nefamilisti unde nu am toate condițiile, respectiv frigider sau aragaz.Dimineata mananc niste covrigi la pranz mananc o masa calda la restaurant, iar seara, shaorma kebap, chips-uri, mere fructe sau dulciuri.Ce as putea sa mananc sanatos din supermarket -uri dimineata si seara? (Din lipsa de timp nu pot ajunge dimineata si seara la restaurant) Sau ce as putea sa prepar in conditiile in care nu dispun de aragaz si frigider, sau bucătărie. menționez ca am esofagita de reflux.
1 comentarii
0
18-10-2018, ora 21:43
drakos
Nu este medic/terapeut
drakos
E greu fără frigider... iti poti face niste stocuri de semințe de floarea soarelui, dovleac, nuci, alune. Dacă vrei să fie alimentație sănătoasă consuma-le crude. Dacă nu preferi crude atunci coapte, dar nu prăjite. Si nu cu f multa sare.
O mână de astfel de semințe merg ca gustare între mese sau sa înlocuiască o masă cand nu ai timp.
Alte alimente care nu trebuie tinute la frigider: lapte UHT (Dar după deschidere trebuie consumat repede), smantana de gătit, cereale.
Poti mânca dimineata un bol de lapte cu cereale. E o optiune destul de buna pt dimineata. Dacă ti se pare prea putin mai adaugi niste semințe.
În rest fructe si legume, pe termen scurt.

Pt gătit iti recomand un multicooker. Înlocuiește cu succes un aragaz si cuptor. Plus ca e usor de gătit cu astea. Nu dau în foc, nu se arde mâncarea...teoretic. de ex poti face o supa de legume în care sa pui, pe lângă legume, niste ulei si o smantana de gătit (nu se păstrează nici ea la rece).

Alte idei nu prea imi mai vin acuma, dar nici nu sunt eu cel mai bun bucătar...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.