Tulburare Schizotipală!

29-04-2020
Harvester
Nu este medic/terapeut
Harvester
Buna ziua! Nu știu cum să încep. Acum 2 ani am fost la un control de specialitate la medicul psihiatru iar diagnosticele pe care mi le-a pus sunt următoarele: Tulburare Schizotipală ( subiectul acestui topic ) și tulburare obsesiv-compulsivă. Cu a doua mă mai descurc însă prima m-a tras destul de jos pe plan profesional, adică facultatea.
Cred că sunt caz foarte atipic pentru diagnosticul pe care-l impărtășesc, deoarece conform tulburarii schizotipale ar trebui să fiu incapabil să leg realții sociale cu alți oameni. Însă nu este așa. De cand am început facultatea, de acum 3 ani mi-am făcut o groză de prieteni, și un grup al meu. Dar problema nu este în a avea sau nu prieteni, ci în faptul că de un an si ceva incep să nu-i mai suport pe prieteni, incep defapt să nu mai suport oamenii deși am relații sociale cu ei. Vreau să petrec tot mai mult timp singur, doar eu, cărțile de beletristică și filmele filosofice și complexe pentru că ele mă ajută să intru în cu totul alte lumi și să evadez din realitate pe care cateodată nu o pot suporta așa cum fac restul oamenilor normali.
Acum legat de problema cu facultatea este că materia ei nu-mi prezintă nici un interes, și am renunțat să mai citesc carțile ei în favoarea celor de beletristică și filmelor de artă care-mi prezintă un interes enorm tocmai pentru că imi creez o lume a mea din care cu greu vreau să ma detașez. Și din cauza neglijării facultății acum mă aflu în al 3- lea an cu o licență care se apropie cu pași repezei și multe restanțe încă. Sunt foarte disperat, mai ales că ai mei pun presiuni pe mine cu facultatea aceasta și daca ar afla care e situația mea legată de facultate m-ar snopi in pumni și picioare, ceea ce imi provoacă o groază extremă. Plus că mă simt oarecum și vinonvat că au investit în mine foarte mulți bani. Și cu ce rezultate? De cele mai multe ori sufăr foarte mult când îi văd pe prietenii mei ”cât de integrați sunt in societate” și cat de prinși sunt de facultate, pe când eu pe interior sunt un outsider.
Căteodată aș vrea doar să mă izolez de toată lumea impreună cu cărțile mele de beletristică și fictiune și filmele.
Sunt in grupul de mess al prietenilor mei de la facultate dar eu intru foarte rar pe el. Simt o pofta de distanțare față de toți și toate. De luat tratamentul, il iau, așa cum mi-a indicat doctorul psihatru dar in privința tulburării schizotipale nu văd cine știe ce rezultate, doar că îmi reduce anxietatea și mă ajută să dorm.
Precizez că iau olanzapină 7, 5 mg seara, prozac, doua pastile dimineața și coaxil de 3 ori pe zi.
Ce aș putea să fac oare? Conștientizez că din cauza comportamentului meu viața mea se duce cu pași repezi în jos dar pe de alta parte mi-e foarte greu să mă desprind de lumea mea interioară și simt că nici nu prea vreau să o fac.
Mai pe scurt sunt un inadaptat și asta mă frustrează de cele mai multe ori, pentru că nu simt cum simt și ceilalți.
De mic copil am avut o hipersensibilitate și o am și acum numai că intr-o doză mai mică, și pe plan scolar, am avut mereu rezultate proaste pentru că preferam să trăiesc într-o lume a mea.
Am momente când mă urăsc foarte mult pentru ceea ce sunt. Știu, ar trebui să ma iubesc mai mult, dar cum pot face asta când mă consider un strain in această soicetate?
Mai sțiti ceva? Că eu am epuizat toate soluțiile.
2 comentarii
1
29-04-2020, ora 17:32
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Termina-ti facultatea cu chiu, cu vai, cum o fi si iesi la pensie daca nu poti sa lucrezi. Dar sa iti termini facultatea ca o sa iti para foarte rau in viata daca nu o s-o faci.
1
30-04-2020, ora 08:53
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Cereți o a dora opinie în legătură cu diagnosticul a schema de tratament va rog!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul