„Orașul celor cu Alzheimer” se va inaugura în curând în Franța

©

Autor:

„Orașul celor cu Alzheimer” se va inaugura în curând în Franța
În pofida tuturor eforturilor, în prezent nu există măsuri și tratamente eficiente în încetinirea sau inversarea declinului neurologic produs de boala Alzheimer. În căutarea alternativelor, guvernul regional din Landes, Nouvelle-Aquitaine în sudul Franței lucrează al prima localitate dedicată pacienților cu Alzheimer - un spațiu securizat, în care aceste persoane să poată trăi cât de independent este posibil și în același timp să aibă acces la îngrijire specializată.

Unul dintre puținele lucruri care se cunosc despre demență este acela că implicarea socială are un efect benefic. De aici a pornit ideea unui model comunitar care să imite viața reală, totodată inspirat de modelul olandez Hogeweyk - un orășel deschis în 2013. La locuitorii de aici s-a observat o îmbunătățire a calității vieții și o scădere a necesității medicației, comparativ cu bolnavii din centrele de îngrijire standard.

Construcția orașului a început săptămâna aceasta lângă localitatea Dax și va avea un cost estimativ de 24 milioane de euro. Village Landais își va deschide porțile anul viitor (2019) pentru 120 de pacienți cu Alzheimer. Orășelul va include case mici și adaptabile, împărțite de mai mulți locuitori, magazine, săli pentru diverse activități, un restaurant, sală de sport și o mică fermă.

Pe lângă cei bolnavi, în această localitate vor mai fi peste 200 de persoane specializate în acordarea îngrijirilor specifice. Totodată, vor fi și cercetători care vor evalua impactul acestei abordări terapeutice asupra tuturor aspectelor vieții cu Alzheimer.


Sursa: IFLScience, Youtube

Data actualizare: 07-06-2018 | creare: 07-06-2018 | Vizite: 2189
Bibliografie
This “Alzheimer’s Village” Under Construction In France Will Let Residents Live Freely In Order To Improve Symptoms, link: https://www.iflscience.com/brain/this-alzheimers-village-under-construction-in-france-will-let-residents-live-freely-in-order-to-improve-symptoms/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • O nouă tehnică ar putea ajuta la diagnosticarea bolii Alzheimer
  • Sedativele uzuale pentru anxietate și insomnie ar putea crește riscul de Alzheimer
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum