Activitatea fizică poate ajuta în tratarea tulburărilor legate de consumul de substanțe

©

Autor:

Activitatea fizică poate ajuta în tratarea tulburărilor legate de consumul de substanțe
Un studiu recent publicat în jurnalul PLOS ONE, care a analizat impactul intervențiilor de activitate fizică în tratarea tulburărilor legate de consumul de substanțe, cu excepția consumului de alcool, indică faptul că intervențiile care se concentrează pe creșterea nivelului de activitate fizică sunt asociate cu îmbunătățiri ale rezultatelor fizice, psihologice și de viață.
Studiul, o meta-analiză complexă, a inclus 43 de cercetări care au implicat peste 3.100 de adulți cu vârsta de peste 18 ani, tratați pentru tulburări legate de consumul de diferite substanțe psihoactive. Activitatea fizică de intensitate moderată, care a durat aproximativ 13 săptămâni cu trei ședințe pe săptămână de aproximativ o oră fiecare, a fost cea mai frecventă intervenție găsită în majoritatea studiilor.

Rezultatele au arătat că intervențiile bazate pe creșterea nivelului de activitate fizică au fost asociate cu îmbunătățiri ale rezultatelor fizice, psihologice și de viață. Printre cele mai examinate rezultate au fost reducerea sau încetarea consumului de substanțe și îmbunătățirea capacității aerobe. De asemenea, majoritatea studiilor au raportat îmbunătățiri ale calității somnului și a calității generale a vieții. Ciclismul, mersul pe jos, jogging-ul și exercițiile de rezistență au fost activitățile preferate ale majorității participanților. Unele studii au raportat, de asemenea, utilizarea tai chi-ului și a yoga.

Autorii cred că intervențiile concentrate pe activitatea fizică sunt promițătoare în tratarea tulburărilor de abuz de substanțe, dar sunt necesare cercetări suplimentare pentru a se înțelege mai bine mecanismele prin care aceste intervenții pot aduce beneficii pacienților cu astfel de tulburări.

sursa: News Medical
foto: agny_illustration/Shutterstock.com

Data actualizare: 02-05-2023 | creare: 02-05-2023 | Vizite: 191
Bibliografie
Does physical activity impact substance use disorder treatment? link: https://www.news-medical.net/news/20230428/Does-physical-activity-impact-substance-use-disorder-treatment.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Câte calorii consumi când mergi vs când alergi?
  • Precizia gadget-urilor sportive diferă în funcție de locul în care sunt plasate
  • O oră de exerciții fizice pe săptămână poate preveni depresia
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum