Amânarea diabetului prin dietă și exerciții fizice timp de patru ani are ca efect îmbunătățirea sănătății pe termen lung

©

Autor:

Amânarea diabetului prin dietă și exerciții fizice timp de patru ani are ca efect îmbunătățirea sănătății pe termen lung
Diabetul de tip 2 este asociat cu un risc crescut de deces și complicații vasculare fatale, având un impact economic semnificativ la nivel global, în special în China. Studiul Da Qing Diabetes Prevention (DQDPS) a explorat impactul intervențiilor de stil de viață și al statusului de non-Diabet pe termen lung după diagnosticarea toleranței scăzute la glucoză.
Studiul a implicat 540 de participanți cu toleranță scăzută la glucoză (TSG), urmărindu-i pentru mai mult de 30 de ani pentru a evalua efectele menținerii unui status de non-diabet (prin regresie la toleranța normală la glucoză sau menținerea TSG) asupra riscului de deces și complicații vasculare. Participanții au fost inițial recrutați din orașul Da Qing în 1986 și au fost supuși unui test oral standard de toleranță la glucoză de 75g.

Rezultate

Analiza a identificat o reducere semnificativă a riscului de deces și de complicații vasculare la participanții care au menținut un status de non-diabet pentru cel puțin 4 ani. Reducerea riscului de deces cardiovascular a fost deosebit de notabilă la cei care au menținut un status de non-diabet pentru 6 ani. Aceasta sugerează că menținerea unui status de non-diabet poate avea un efect protector semnificativ împotriva morbidității și mortalității pe termen lung.

Concluzii

Rezultatele subliniază importanța intervențiilor de stil de viață în prevenirea progresiei de la TSG la diabet și sugerează că menținerea unui status de non-diabet pentru o perioadă suficient de lungă poate reduce semnificativ riscul de deces și complicații vasculare. Studiul reafirmă nevoia de strategii preventive personalizate care să extindă perioada de timp fără diabet la persoanele cu prediabet, contribuind astfel la ameliorarea rezultatelor clinice pe termen lung.

Aceste descoperiri ar putea informa recomandările clinice privind durata necesară de intervenție pentru prevenirea eficientă a diabetului de tip 2 și a comorbidităților asociate. Menținerea unui status de non-diabet pentru cel puțin 4 ani pare să fie esențială pentru reducerea semnificativă a riscurilor pe termen lung, ceea ce necesită un angajament susținut pentru modificarea stilului de viață în rândul populației cu risc.

Limitările studiului

Analiza a inclus un număr limitat de participanți și a fost realizată exclusiv pe o populație chineză, ceea ce ar putea influența generalizarea rezultatelor. De asemenea, studiul se bazează pe date auto-raportate și designul transversal nu permite stabilirea cauzalității. Este necesară extinderea cercetării în diverse populații pentru a valida și rafina aceste descoperiri.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 11-07-2024 | creare: 11-07-2024 | Vizite: 124
Bibliografie
Delaying diabetes with diet and exercise for four years results in better long-term health, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2024/07/240709184206.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Prediabetul poate fi legat de o sănătate cerebrală mai proastă
  • Prediabetul nu este atât de inofensiv cum s-ar putea crede
  • Au fost identificate 6 subtipuri de prediabet
  •