Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei

©

Autor: Redacția ROmedic

Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
O echipă de cercetători de la UCLA au demonstrat rolul inhibitor al unui antioxidant derivat din struguri și care se găsește în vin (resveratrolul) asupra bacteriei care provoacă acneea - Propionibacterium acnes.  Resveratrolul este antioxidantul pentru care unii medici recomandă consumul moderat de vin pentru păstrarea sănătății inimii.

Studiul, publicat în jurnalul Dermatology and Therapy a comparat efectul resveratrolului cu al tratamentului pentru acnee pe bază de peroxid de benzoil. Colonii de bacterii au fost crescute, peste care s-au administrat cele două substanțe, separat și combinate. S-a observat că acestea au căi de acțiune diferite asupra bacteriei acneei.  Resveratrolul e un antioxidant care suprimă formarea radicalilor liberi ce distrug celulele și țesuturile, în timp ce peroxidul de benzoil este un oxidant care creează radicali liberi ce omoară Propionibacterium acnes.

Rezultate pozitive împotriva bacteriei au fost obținute și atunci când resveratrolul a fost combinat cu peroxidul de benzoil, deși modul lor de acțiune este opus. Combinarea celor două substanțe s-a dovedit cea mai eficientă împotriva bacteriei, oferind pe lângă tratamentul tradițional o toxicitate mai mică și efecte prelungite.

Rezultatele studiului de față are implicații importante pentru milioanele de persoane care se confruntă cu acneea, pentru că noi clase de tratament ar putea fi dezvoltate care să aibă la bază  resveratrolul.

Data actualizare: 20-04-2020 | creare: 02-10-2014 | Vizite: 4435
Bibliografie
Antioxidant found in grapes uncorks new targets for acne treatment, link: https://medicalxpress.com/news/2014-09-antioxidant-grapes-uncorks-acne-treatment.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • MIT: Ciocolata cauzează acnee
  • Cum scapi de punctele negre
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum