acnee - tratament!

07-06-2010
iulya67
Nu este medic/terapeut
iulya67
va rog sa ma ajutati am o fetita de 12 ani care are fruntea plina de cosuro mici si rosii de la farmacie mi-au dat sapun cu sulf este bine? pe internet am citit ca crema mibazon este eficienta mentionez ca nu are ciclu va multumesc
13 comentarii
0
07-06-2010, ora 21:09
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată d-nă, săpunul cu sulf este eficient, dar, datorită proprietăţilor sale astrigente, s-ar putea să determine pielea, în timp, să hipersecrete sebum, ceea ce ar exacerba leziunile acneice existente şi ar predispune pielea la noi leziuni.
Cel mai indicat ar fi, bineînţeles, un consult dermatologic, pentru a limita producerea unor efecte adverse determinate de medicaţia administrată din proprie iniţiativă; medicaţia care nu beneficiază de aviz medical profesional. Există multe preparate dermatologice eficiente - Skinoren, Acneasis, Acneogel, Zynerit etc. - dar nu toate pot avea efecte benefice, în ciuda eficacităţii dovedite clinic (efectele benefice sunt diferite de la caz la caz, ele apărând în funcţie de responsivitatea pielii şi de alţi parametrii dependenţi de cauza producerii acneei).
Mibazonul, ca şi săpunul cu sulf, este eficient, cu toate că este un produs de uz veterinar. În puteţi folosi, dar, repet, un consult la medicul dermatolog ar fi cel mai indicat (este foarte important să ştiţi tipul acneei de care suferă fata dvs., pentru că în conformitate cu acesta se recomandă medicaţia, printre altele).


Şi totuşi, dacă nu puteţi sau nu doriţi să consultaţi un medic dermatolog, folosiţi săpunul cu sulf respectând cu stricteţe instrucţiunile pe care le puteţi citi pe ambalaj sau în ambalajul săpunului şi, pe lângă acest săpun, încercaţi să introduceţi în schema de tratament şi un unguent naturist - Acneasis sau Acneogel - pentru că va accelera procesul de vindecare :-)

Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)


P.S. - Nu folosiţi niciun produs care conţine substanţe la care fiica dvs. prezintă intoleranţe / hipersensibilităţi.
P.P.S. - Puteţi consulta şi un medic cu competenţe în fitoterapie sau homeopatie :-)
0
08-06-2010, ora 07:56
iulya67
Nu este medic/terapeut
iulya67
va multumesc mult pt raspuns.fetita mea se spala de 2 zile de 2 ori pe zi cu sapunul cu sulp dar numai pe frunte se vede ca incep sa se usuce cosurile. are trebui oare sa se spele doar odata pe zi oare? va multumesc din suflet.mentionez ca pe ambalajul sapunului nu scrie cum se foloseste
0
09-06-2010, ora 21:25
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată d-nă, modul de folosire este dependent de sensibilitatea pielii fiicei dvs. Săpunul se poate folosi de maxim 2 ori pe zi - dimineaţa şi seara, dar doar dacă nu produce iritaţii, exfolieri şi reacţii de intoleranţă cutanată.
Mod de utilizare recomandat: utilizând exclusiv apă călduţă, prin masaj uşor, se săpuneşte bine faţa şi, în general, zonele afectate de acnee, timp de câteva minute. După spălare, se clătesc zonele cu apă caldă şi se tamponează uşor cu un prosop relativ moale.


Toate cele bune!
Dumnezeu să vă binecuvânteze :-)
P.S. - Cel mai eficace săpun cu sulf este cel comercializat de Harrogate -*




(*modificat de administrator)
0
10-06-2010, ora 16:52
iulya67
Nu este medic/terapeut
iulya67
multumesc mult pt raspuns.voi cauta si sapunul cu sulf de la harrogate
0
10-06-2010, ora 20:00
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Cu deosebit de multă plăcere, d-nă Iulia.
Numai bine!
0
01-11-2010, ora 14:41
lacrymar
Nu este medic/terapeut
lacrymar
Buna ziua.am si eu o mare rugaminte la dumeavoastra si va rog din inima sa-mi dati un sfat.am doua saptamani de cand imi ies cosuri mari si rosii pe fata...am auzit de mibazon...credeti k puteti sa-l folosesc...mentionez k pna aacum nu am avut probleme de genul asta.eram o perosna normala..imi iesea un cos dar imi trecea repede...acum nu mai stiu ce sa fac...va rog ajutati-ma dak puteti.multumesc...cu stima si respect Lacramioara.
0
01-11-2010, ora 14:42
lacrymar
Nu este medic/terapeut
lacrymar
scuzati-mi greselile...nu a fost cu intentie:(..multumesc ink odata!
0
01-11-2010, ora 18:02
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimată d-ră/d-nă Lăcrămioara,

În principiu, chiar dacă Mibazonul este un produs farmaceutic care face parte din sfera medicinei veterinare, el poate fi folosit şi pentru tratarea anumitor forme de acnee, în sfera medicinei umane, dar NU pentru toate.
Dvs. puteţi să îl folosiţi, dar vă rog să îl aplicaţi strict pe coşurile respective, NU pe toată faţa, pentru că un ingredient din compoziţia sa - prednisolon - are abilitatea de a trata anumite tipuri de acnee, în mod idrect sau indirect, dar, în acelaşi timp, incredibil sau nu, are şi abilitatea de a agrava aceleaşi tipuri de acnee pe care le poate trata, strict în funcţie de reactivitatea pielii - reactivitate care se rezumă foarte mult şi la sensibilitatea fiziologică pe care o are.


_
Sugestie:

Folosiţi Acneasis, unguent, dacă nu sunteţi hipersensibilă sau alergică la produse apicole, sau Clearogen, dacă nu sunteţi hipersensibilă sau alergică la peroxid de benzoil.
http://www.anaantonia.ro (Accesaţi acest site şi căutaţi în lista de produse unguentul Acneasis. Documentaţi-vă cu privire la el şi decideţi-vă dacă îl achiziţionaţi sau nu).
http://www.clearogen.ro/produse-tratarea-acneei.php (Accesaţi acest site şi documentaţi-vă cu privire la proprietăţile terapeutice ale sistemului profesional de îngrijire a tenurilor cu tendinţa la a dezvolta leziuni acneiforme, Clearogen, şi hotărâţi-vă dacă îl procuraţi sau nu).
Dacă nu puteţi să vă cumpăraţi Acneasis sau Clearogen, din varii motive, consultaţi un medic dermatolog pentru a fi examinată, pentru a primi un diagnostic şi un tratament corespunzător.
Dacă nu puteţi să consultaţi un astfel de medic, folosiţi Mibazonul!
_



În rest, vă rog să aveţi o mentalitate pozitivă, să fiţi cât mai echilibrată/cumpătată în toate şi să respectaţi piramida nutriţiei sănătoase, adică: Alimentaţia corectă, cea ortomoleculară, presupune un consum complex de: carbohidraţi complecşi (pâine, cereale integrale, rădăcinoase, paste făinoase, etc.), legume şi fructe (mâncaţi zilnic legume şi fructe de diferite culori), alimente bogate în proteine (carne de peşte, de pui şi de vită, ouă, produse lactate cu conţinut scăzut de grăsimi etc.), grăsimi (de preferat grăsimi vegetale (din nuci, seminţe, cereale integrale, legume, uleiuri vegetale nerafinate - grăsimi polinesaturate (omega 3-6-9)) şi dulciuri (Îndulciţi-vă hrană cu puţină miere sau puţin zahăr nerafinat (zahăr integral de trestie). Mâncaţi dulciuri cât mai rar, pentru că ele furnizează rapid energie şi doar uneori mici cantităţi de minerale sau vitamine). Evitaţi consumul de alcool, cafea, tutun şi alte produse nesănătose! Hidrataţi-vă corespunzător şi faceţi sport minim 30 de minute pe zi.
.




Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu respect,
Nick
P.S. - Vă rog să evitaţi circumstanţele care vă stresează foarte mult! Dacă nu le puteţi evita, încercaţi să luaţi măsuri semnificative de relaxare - plimbaţi-vă prin parc, citiţi o carte, ajutaţi un om nevoiaş etc. - pentru a reduce stresul şi efectele sale negative asupra pielii şi nu numai.
0
14-11-2010, ora 15:13
lacrymar
Nu este medic/terapeut
lacrymar
Va multumesc din suflet pentru sfaturi...o sa fac tot posibilul sa le urmez.va multumesc.O zi buna...
0
05-06-2011, ora 23:10
ditza89
Nu este medic/terapeut
ditza89
Buna, mr nick...chiar am bucur ca cineva da asa bune sfaturi in legatura cu mibazonul..din pacate uitasem de el, fiind plecata ceva vreme..acuma am eu niste probleme, care nu au trecut cu mibazon nici inainte..si anume acele bubite de la epilat.indiferent cu ce ma epilez, imi iasa bubitele acelea groaznice, ce iasa sub piele si care ce ma impiedica adesea sa port fustite.ai vreo alternativa placuta? tin sa mentionez ca am o piele foarte uscata si sensibila. merci
0
28-07-2011, ora 02:09
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă Ditza89, acele bubiţe sunt expresia unei iritaţii mecanice. Cea mai simplă soluţie este să nu vă mai epilaţi, însă ştiu că nu vă va fi pe plac, fapt pentru care vă recomand următoarele: Imediat după epilare aplicaţi-vă apă de muşeţel roman (Chamaemelum nobile), direct pe piele, fără să o diluaţi. După 5 minute, aplicaţi-vă gel bio de aloe vera, rece, de la frigider.
----------*
O astfel de combinaţie este ideală pentru tratarea problemeie dermatologice menţionate.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!

(*modificat de administrator)
0
17-11-2013, ora 12:48
ninath
Nu este medic/terapeut
ninath
Bună,

deşi mesajele anterioare cu privire la Mibazon sunt destul de vechi, aş vrea, totuşi, să vorbesc puţin despre experienţa mea cu acest produs, gândindu-mă că va fi, poate, utilă unei alte persoane care, ajungând la capătul răbdării, apelează la diverse tratamente 'după ureche'.

De mai bine de patru ani - cam de când am început să fumez, poate o simplă coincidenţă sau poate nu - am probleme cu acneea. Nu a fost şi nu e vorba despre câteva coşuri, pe ici, pe colo, căci pe acestea aş fi putut să le tolerez. Este vorba despre oo acnee nodulară severă, dureroasă, care mi-a trântit cu stima de sine de pământ. Din nefericire, sau, mai bine spus, din idioţenie, în loc să consult un dermatolog - poate şi din jena de a recunoaşte că am o problemă de acest gen - am început să mă tratez singură, cu diverse 'leacuri', mai mult sau mai puţin băbeşti (am încercat cam de toate: de la ceaiuri de diverse tipuri, la măşti, loţiuni, produse cosmetice speciale, tincturi, creme din farmacie etc.). Nimic nu a funcţionat. Căutând alte soluţii pe internet, am dat de acest 'produs miracol', Mibazon. M-am informat foarte superficial despre ingrediente, erau doar nişte antibiotice pe care le aveam oricum prin casă, nu chiar atât de nocive, mă gândeam. Aaşa că am început să îl folosesc. După aproximativ trei săptămâni, acneea s-a ameliorat vizibil, mi-au rămas doar numeroasele cicatrici (apropo de ele, vă sfătuiesc să nu vă atingeţi de coşuri :) ). Am continuat să îl folosesc încă o lună, pentru că aşa mi se părea mie, că antibioticele trebuie folosite o perioadă mai lungă de timp pentru a-şi face efectul complet.

După această perioadă, însă, au început să apară problemele: eram din ce în ce mai confuză, nu mă mai puteam concentra deloc, până şi cea mai simplă activitate a devenit aproape imposibil de realizat; muşchii îmi erau slăbiţi, mă mişcam cu dificultate, mi-am schimbat personalitatea (dintr-o femeie oarecum retrasă, timidă, neîncrezătoare, dar altruistă, devenisem o impertinentă egocentrică; vedeam cum mi se năruie toate relaţiile sociale, vedeam şi că eu sunt cea vinovată, dar nu mă puteam abţine); începusem să am o poftă de mâncare excesivă (ca urmare, m-am îngrăşat 8 kg într-o singură lună); am început să am probleme de vedere (fotosensibilitate, fatigabilitate oculară - nu mai puteam să citesc mai mult de câteva minute fără pauze); hipertensiune; tahicardie; probleme de respiraţie. Şi, desigur, m-am trezit, în scurt timp, cu faţa umflată (asta pentru că prednisolonul conduce la retenţia de sodiu şi la eliminarea accelerată de potasiu, ceea ce produce retenţia de apă).

Abia când au început aceste probleme m-am gândit că nu ar strica să mai arunc o privire asupra prospectului. Ca să observ, acum, după două luni de utilizare zilnică, un al patrulea ingredient, dar 'Ingredientul': Prednisolon. Acesta este un corticosteroid, antiinflamator, care nu se prescrie decât în cazuri izolate, dacă orice alt tratament a eşuat, în cazul bolilor auto-imune (scleroză, lupus, chron etc.), chiar şi atunci sub strictă supraveghere medicală. Toate cele descrise mai sus au fost efecte adverse ale acestuia, care se pot citi în orice prospect al corticosteroizilor.

ESENÈšIAL: tratamentul cu corticosteroizi NU trebuie întrerupt brusc, ci foarte treptat, reducând doza şi, apoi, cu câte o zi pauză, două zile pauză şi aşa mai departe. Motivul este, din câte am înţeles, acela că, deoarece este un derivat al cortizolului (hormon produs de glandele suprarenale), aceste glande se obişnuiesc să producă mai puţin cortizol (fiind suplimentat artificial), iar la întreruperea bruscă a furnizării sale prin aplicarea cremei/pastilelor cantitatea produsă de glande este mult prea mică faţă de necesarul organismului, astfel că este foarte probabilă o insuficienţă suprarenală, care poate produce moartea.

Concluzia: fiţi mai deştepţi decât mine şi nu folosiţi nimic medicamentos în urma unor articole de pe internet, pentru că s-ar putea să vă daţi peste cap organismul şi, dintr-o problemă pe care credeţi că o rezolvaţi astfel, vă treziţi cu încă zece, mult mai grave!

Scuze pentru lungimea postării, dar am simţit că am datoria de a spune ce mi s-a întâmplat. Poate va căuta altcineva, precum am făcut-o şi eu acum patru luni, informaţii despre Mibazon şi îl/o va descuraja să o folosească.

Vă doresc multă sănătate şi îndelungă cugetare înainte de orice decizie de genul acesta!
NinaT
0
12-12-2013, ora 15:46
clepsidra2
Nu este medic/terapeut
clepsidra2
recomand brevoxyl.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  • MIT: Ciocolata cauzează acnee
  • Cum scapi de punctele negre
  • Fototermoliza selectivă, cel mai nou tratament împotriva acneei
  • Vaccin contra acneei aflat în perioada de testare
  • Cercetătorii suedezi au descoperit de ce acneea este atât de rezistentă la tratament
  • Tratamentul modern al acneei - soluții eficiente
  • Vaccinul pentru cosuri (autovaccin acnee)
  •